הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום תביאו כפית ותרגישו ת’טעם המיוחד שעובר מדור לדור

07/04/2017

pizap.com14915709757391

הכנות אחרונות לחג הפסח עם המון זיכרונות של ילדות,

חרוסת הפסח של סבתי עליה השלום שהייתה מכינה אותה לכבוד הפסח

לוביה דך מתכונים

ואנו הנכדים ואני ביניהם, עומדים סביבה מלאי תחנונים

“נו סבתא רק טיפ טיפונת…” והיא הייתה אומרת לא !

pizap.com14915629525061

זה לליל הסדר, “צריך קודם לברך עליה ורק אחר כך לטעום”

ואנחנו בשלנו סבתא טיפל’ה.. רק טיפ טיפונת ” תוך שאנו אוכלים את קליפות התפוח

שקילפה לחרוסת, ומחפשים גרגרים של אגוזים שקפצו מתוך “האוון “הנחושת המבריק שלה,

שבעברית זה מכתש והעלי.

חשוב לציין שאת התמרים והתפוחים היא טחנה במטחנת בשר פשוטה, היא מסובבת ואנחנו

לפי התור מכניסים התמרים המעוכים ואת פלחי התפוחים…

pizap.com14915669542271

 

בסוף הייתה מוסיפה את האגוזים, יין פטישים וקינמון וביד מאומנת מערבבת היטב היטב

את החרוסת ואנחנו מביטים בקערה ובולעים את הריר.

 

pizap.com14915703376631

ובדיוק ברגע שהחרוסת מוכנה היא אמרה לכולנו לפתוח פה גדול….

וכמו סבתא אווזה הייתה מכניסה לנו לפה אצבע עם טיפונת חרוסת לראשון לשני…

ויחד כמו במקהלה הינו אומרים גם’אני גם’אני….

סבתא היתה מסדרת את החרוסת בכלי חגיגי מיוחד ויפה עם רגלית כסף ומעטרת באגוזים קצוצים.

ואת הקערה משאירה לנו הנכדים לליקוק, כל אחד עם האצבע שלו.

 

pizap.com14915706624301

 

pizap.com14915708563331

אח, היו ימים יפים תמימים וטהורים של חג פסח טעים ומיוחד במינו לו חיכינו כל כך.

משחקי האגוזים, פיצוח אגוזים, חיפוש האפיקומן, והציפייה לאליהו הנביא שיבוא

ונראה אותו שותה את כוס היין, בזה הרגע כבר היינו מותשים ורדומים על השמיכות שסבתא

הייתה פורשת על הרצפה – וסבתי הייתה כבר דואגת לרוקן את הכוס, כדי שנתעורר בבוקר

ונשאל אחד את השני מי ראה את אליהו הנביא… ומצטערים על שנרדמנו ולא ראינו אותו.

אלה סיפורים מנוף ילדותי הקסומה בבית סבתי וסבי עליהם השלום ויש עוד הרבה.

אבל אני עוצרת כאן כי כבר אין זמן, החג דופק בדלת ואני מביאה לכם את המתכון לחרוסת

הכי טעימה בעולם חרוסת של סבתא עשויה בהמון אהבה.

אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום תביאו כפית ותרגישו ת’טעם שעובר מדור לדור,

pizap.com14915709086411

ועד למתכון הבא, אני כאן מאחלת לכם חג שמח ופסח כשר .

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה