הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום את השווארמה גורמה שלי קדימה היא חמה וטעימה תביאו גם סכין וגם מזלג ואם אתם אוהבים את השכנים, אז תזמינו אותם גם.

18/11/2016

ראשונה

שווארמה הודו ביתית “גורמה” לאוכלי בשר בלבד

11

יסלחו לי או לא יסלחו לי, אבל זה מה יש היום לאכול

שווארמה הודו ביתית טעימה ושווה, קלה להכנה.

שווארמה נשמע כזה אוכל  ”שכונה” או “רחוב” .

אותו תמצא כמעט בכל צומת, בכל עיר.

אתה רעב לא בא לך להיכנס למסעדה ולשבור את תוכנית החסכון שאין לך,

אז אתה עוצר באיזה צומת, יורד וקונה לך מנה שווארמה.

כמעט במחיר של ק”ג בשר בסופר.

אז למה שלא נכין לנו את השווארמה בבית ונביא אותה בגורמה למה?

רק בגלל שקוראים לה שווארמה?

למה לא טוב השם שלה?

למה אני רואה את החיוך שלך עד זכרון יעקב למה?

אז מה אם היא ממוצא ים תיכוני?

למה העדתיות הגיעה גם למטבח?

אז אני אעשה ממנה “שווארמה גורמה” וחסל סדר עדתיות!.

אלה יקראו לה הודיה ברשת ואלה יקראו לה שווארמה.

ואם אנחנו כבר באנטי של העדתיות אז אני אוסיף

אנטי פסטי, שלא תבינו לא נכון, אני לא אנטי!

אבל אני גם לא מבינה למה קוראים לירקות “אנטי פסטי”

כשאני ממש לא!

את מתכון הנטי תמצאו כאן

כרובית

 

אני דווקא ממקום של מיזוג גלויות ומי לא?

אני את השד העדתי השארתי בבקבוק עם פקק סגור היטב!

למה ? כי אם נביט ימינה ואם נביט לשמאל

נמצא שהבן נשוי לחצי פולניה חצי מרוקאית,

הבת נשואה לחצי פולני חצי רומני,

ורק אני נשארתי מכאן! מכאן זה מההר הירוק כל ימות השנה

זה שעל הר הכרמל..

למה אתם צוחקים למה? מה לא יתכן שאני נולדתי כאן?

אז תתפלאו גם אבי, וגם סבי, וגם אמו של סבי, ואם אמא של סב סבתי נולדו כאן!

כל השירים:

“אני מצפת”

“הקפיטריה של טבריה”

“כנרת את כנרת את אהובתי”

הם מהתפוצה שלי! מכאן!

אבל כל תפוצה שהגיעה הביאה איתה עולם מלא בטעמים שהתערבבו

עם השווארמה ועם הגורמה ויצא אחלה תבשיל.

ותזכרו שבכל צלחת יש הרבה אהבה ואוכל אי אפשר לבשל בלי אהבה.

 

מתכון שווארמה מצרכים

 

 

8

שווארמה מתכון ההכנה

 

 

3

2

4

1

9

 

 

6

 

 

 

5

 

 

 

8

אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום את השווארמה גורמה שלי

קדימה היא חמה וטעימה תביאו גם סכין וגם מזלג

ואם אתם אוהבים את השכנים, אז תזמינו אותם גם.

באהבה ממני סבתא אילנה.

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה