הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

סגרנו עם הגשם שיקפוץ גם לטעום חמין ראשון לעונה - תמונות מרהיבות שלב אחר שלב.

28/10/2016

10

הסטארט אפ החדש שלי הוא להכין את החמין מחוץ לבית בתוך המנגל הגדול שבמרפסת.

חמין 4

הסטארט אפ החדש שלי הוא להכין את החמין מחוץ לבית בתוך המנגל הגדול שבמרפסת.

כן כן אתם קוראים מצויין! והינה הוא לפניכם.

עכשיו אתם שואלים בטח למה?

האמת שהריחות של “הטשולנטחמין” בכל הבית לא נותנים מנוח, וגם לא נותנים בלילה להרדם.

גם כשאני משאירה חלון פתוח לאיורור אני מרגישה את עצמי מתבשלת ממש בתוך הסיר.

כל הבית, הבגדים, המצעים, הרהיטים, הוילונות… וגם הבעל בריח “טשולנטחמין”.

ואיך בדיוק הגיע הרעיון אתם שואלים?

אז תוך שאני מטגנת חצילים “בסיר הטיגון” שלי הגדול שנמצא בתוך המנגל,

חמין 3

היה לי דיבור ביני לבין עצמי, האם אפשר להכניס למנגל את סיר “הטשולנטחמין” שלי  ?                         ואם כן, זה בהחלט יכול להיות הסטארטאפ של החורף, “טשולנטחמין” בסיר חשמלי במנגל”.                    עכשיו כל שנותר לי לעשות זה לבדוק שאכן הסיר נכנס והמנגל נסגר, הבאתי אותו הכנסתי אותו, ראיתי כי טוב, זהו החלטתי מעכשיו את החמין אכין במנגל ובא לציון גואל עם כל הריחות.

מכסה המנגל נסגר יפה, כשבתוכו סיר החמין החשמלי שתמיד עושה עבודתו נאמנה וכך כל אותם ריחות יותר לא יתפזרו בבית וגם לא ידבקו על הכול, עכשיו ישארו בחוץ ויתפזרו להם בין החצרות ישר לבתי השכנים… והם עם כף יצאו לחפש את מקור הריח.

חמין 2

עכשיו נותר רק לחכות לגשם שמשום מה כל שנה יש לו היתמהמהות, לא מבינה מדוע הוא משתהה, מתעכב, מאחר, פשוט מפגר, ובושש מלהגיע.

ואז פתאום אני שומעת סוף סוף את החזאי מודיע :

“גשם מלווה בסופות רעמים וברקים ברחבי הארץ”.

וואלה?  אני רק שמעתי ברקים ורעמים, התנעתי מנועים וישר קפצתי לסופר לחפש גידים,

כן גידים, זה הדבר הכי טעים בחמין!

מה זה גידים? גידים זה הטעים סביב העצם מה קוראים אותה רגל.

שכנתי עושה מימנה “רגל קרושה” שה שה שה… ואני מכניסה אותה לחמין

אחרי שכבשתי את היעד והגידים בידי, בחרתי חתיכת בשר שריר, שעועית בומבס שהיא ענקית, שעועית לבנה קטנה, שעועית חומה, חומוס גריסים….. ורק קישקע לא מצאתי.

חזרתי הביתה כולי מרוחה בחיוך ומלאה בשמחה מרוצה ומתרגשת לקראת הסטארטאפ החדש.

חושבת על “הקישקע” פעם היה קצב שהיה מוכר קישקע ואני הייתי מנקה אותו היטב במלח ולימו, וממלאה באורז וקוביות בשר קטנטנות… אח, היו זמנים של טעמים וריחות אחרים מבית סבתי.

אבל היום היכן אפשר למצוא “קצב” אחד לתרופה, ואין לקנות קישקע! אז אוכלים את הקישקא המוכנה, של האשכנזים זו עם הקמח והשמלץ’ אומנם זה רחוק מהממולא עם האורז והבשר שלנו הספרדים,

אפילו לא ליד, אבל הוא בהחלט טעים!

והחתן שלי מאוד אוהב את הקישקע! ואני חמות טובה, לא אכין לו? בטח שאכין!

ומצד שני, הוא לא שמח שיש לו כל כך הרבה שותפים לקישקע.

הוא אומר מה לכם מהקישקע ? תתרכזו ברגל!

בקיצור סבתי עליה השלום מביטה על הסיר “טשולנטחמין” שלי ואומרת זה חמין זה?

זה סיר של “קיבוץ גלויות”!

למה בסיר שלה לא היה קישקע קמח ולא גריסים.

אחרי שעה חזרה הבת הקטנה,  האמא של נכד הזקונים גם היא שמעה על “הרעמים וברקים”

וראתה גם טיפטוף של טיפונת גשם וישר פרסה כנפיה לסופר… קנתה גידים, בשר, שעועית גדולה,

שעועית קטנה, שעועית חומה, חומוס,גריסים, ביצים ווואלה מצאה גם קישקע, והכי חשוב שק

תפוח אדמה! למה תפוח אדמה?

למה הבן שלה נכד הזקונים שלנו אוהב מאוד את התפוח אדמה מה”טשולנטחמין”

ועם כל ה”אוצר” נכנסה ישר אלי כולה “חיוכים”.

תנחשי מה קניתי? ואני לפי החיוך המרוח גם על פניה אומרת… לא נכון…

והיא כן נכון…  גם אני קניתי והיא חחח… יפה אני אהיה הסו שף אכין הכול

ואת רק תכניסי לסיר, שמע הקטנטן ואמר: “לא אני אכניס הכול לסיר.”

בסדר הסכמנו במקהלה.

הסו שף הכינה הכול קילפה,רחצה, טיגנה, והכינה קערות, קערות

ואני יחד עם הנכד מתחילים לסדר את סיר ה”טשולנטחמין” המלא בקיבוץ גלויות -

שעוד רגע יכנס למנגל ויהפוך לסטארט אפ ישראלי..

שלושה דורות, אני סבתא, הבת והנכד, מכינים סיר אחד חחח גדול.

23

 

מתכון 1

מתכון 2

1

8

 

pizap.com14775610709841

 

11

 

 

12

 

 

13

14

 

 

15

 

 

16

9

 

 

17

18

 

 

19

 

 

20

21

22

ותוך כדי…

הוא היושב לו אי שם במרומים, ראה את כולנו ליד הסיר החליט להנציח את ההכנות

והתחיל מצלם אותנו צילומי איכות עם “פלאש ברק”…

תמונה אחר תמונה, שלב אחר שלב.

רק שמנו ת’שועית החלו תופי הרעמים בבום בום בום

הכנסנו ת’בשר בום, הכנסנו את תפוחי אדמה וביצים בום בום,

ואיך שסגרנו עם מכסה הסיר פתאום בום חזק אחד מבהיל.

אט אט החל טיפטוף של גשם קל, איתו סגרנו שיבוא לטעימה כשהסטארט אפ ”טשולנטחמין” יהיה מוכן.

הכל מונח בתוך הסיר וזהו הוא הולך לישון כל הלילה בתוך המנגל עם הרבה חום ואהבה.

התגנבתי לצלם לכם תמונות של בוקר ולראות מה שלומו של הסיר במנגל?

רק פתחתי את דלת המרפסת וריח של סטארט אפ אמיתי הדף אותי בחוזקה החוצה.

פתחתי את הדלת המנגל לרווחה לשחרר קצת ריחות שווים לבתי השכנים

ובכך תרמתי את תרומתי, שלחתי להם אחלה בוקר טוב של  בטארט אפ ישראלי

“טשולנטחמין” מהמנגל שלי.

 

חמין1

25

 

קיבוץ גלויות של טעמים….

אין כמו החמין הראשון בעונה, פשוט אין ! ותגידו סבתא אמרה !

ואל תגידו שהריחות לא הגיעו מחצרות השכנים ישר אליכם,

ואל תגידו שלא הזמנתי אתכם לקחת כף ולמלא צלחת בכייף

ולחגוג את איתנו את סטארט אפ “טשולנט חמין” הראשון ממממ…. טעיםםםםם.

לא לדחוף בבקשה יש מספיק לכולםםםם.

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה