הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

אני בטוחה שניסיתם המון מתכוני עוף בתנור אבל עוף עם אורז כזה חגיגי עשיר וטעים לא הכנתם!

26/09/2016

29

זוכרים שסיפרתי לכם על תנור האפיה שלי שפתח בשביתה עבודה,

והתחיל לקצר את כל הבית?

זוכרים!

זו בדיוק ההזדמנות לספר לכם שקניתי… קניתי

תנור תנור,

חדש חדש!

מאז עידן האינטרנט אני כבר לא שוברת ת’רגלים מחנות לחנות

בחיפוש אחרי מוצרים, אני פשוט יושבת לי בבית על כוס לימודה קר,

משוטטת ברשת מגדילה רואה קוראת, מודדת בודקת רוחב גובה,

ורק אז מתחילה להתקשר ולסגור מחיר ולסגור עיסקה!

עד היום הצלחתי טפו טפו חמסה חמסה.

ואם לא נראה לי אני אומרת יפה שלום ותודה…

ותאמינו לסבתא יום למחרת הם מתקשרים,

אומרת סליחה המחיר לא מתאים לי!

למה סבתא תגידי בכמה רצו למכור לך אותו?

תאמיני לי אין יותר זול ממני בארץ – אין.

ואני: ” תאמין לי יש!”

ואז הוא שואל אותי:

“סבתא את צריכה תנור תנור?”

“בטח תנור תנור”,

“בבקשה סבתא סאווטר תנור תנור”,

“תנור תנור?”

“תנור תנור, אמר תנור תנור”

שאל: “את אופה? או אופה אופה?”

“אני אופה!”

מר אדון קהלת צוחק ואומר: “אופה אופה”

אז קנית תנור תנור של סאווטר.

איך אכין את העוף עוף שלי החגיגי חגיגי

בלי תנור תנור?

אני בטוחה שניסיתם המון מתכוני עוף בתנור

אבל עוף עם אורז כזה חגיגי לא הכנתם!

ארוחה שווה ומלאה הכי קלה וטעימה שיש.

28

 

 

23

24

מתכון לעוף

 

 

דףמתכון2

 

רוחצים את העוף ומכינים את המרינדה…

10

מערבבים היטב היטב  סוגרים בניילון נצמד…

11

מטגנים את הבצל… ומזהיבים  בצד גם את 100 גרם הצנוברים…

1

מוסיפים את הפיטריות…

2

מוסיפים את האורז…

4

מערבבים היטב…

5

 

 

מוסיפים את המים מביאים להרתחה ומכבים את האש ומשאים סיר סגור עד שמתקרר…

6

מניחים את השקית קוקי על התבנית…

7

מפזרים את האורז על כל התבנית…

8

9

מניחים מעל את חלקי העוף כשהעור למעלה קודם מסדרים את הירכיים

ובניהם את השוקיים…

12

מעל מוסיפים את כל המירנדה…

13

עד הפירור האחרון…

14

 

 

עכשיו סוגרים את השקית על העוף…

15

מעל מניחים את השקית השנייה ומהדקים פנימה בעזרת סכין כהה מסביב

עושים 2-3 חורים בסכין חדה ולתנור 180 מעלות שעה וחצי…

16

בערך שעה וחצי לא לפתוח את השקית כדי שהיא תבשל את האורז ותשאיר את העוף עסיסי…

20

 

 

 

 

22

להסיר את השקית העליונה בזהירות יש בפנים חום חזק…

23

לגזור את ק’צוות השקית השנייה ולהגיש…

24

27

27

ושלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום

עוף עוף,

עסיסי עסיסי,

עם אורז אורז,

שאפיתי

בתנור תנור !

29

קדימה מוזמנים להתקרב לתבנית ולקחת מלוא הכף

אורז בטעם של עוד ועוף עסיסי מאוד.

תטעמו ותפתיעו גם אתם ת’משפחה,

ת’אורחים, במתכון חגיגי חגיגי.

שיצא מתנור תנור!

סאווטר סאווטר

אחרי שתביטו בתמונות תבינו שזה קל מאוד .

אחלה מתכון שווה להכין ולקבל את כל המחמאות שבעולם.

בדרך תעשו לסבתא לייק ואני אגיד לכם חג שמח ותודה עד… למתכון הבא.

 26

התמונות המוצגות צולמו מכמה ארוחות שהכנתי פעם בכלי פיירקס ופעם בכלי חרס.

 בסיר האדום פלפלי שושקא אדומים מתוקים ארוכים וממולאים באורז ובשר שכלתי הכינה

25

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה