הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

האורחים שלכם ילקלקו את האצבעות ואתם תקבלו את כל המחמאות. תמונות מרהיבות שלב אחר שלב.

26/09/2016

11

זהו אנחנו בערב של ערב חג וזה ממש לא משנה איזה חג

העיקר שיש לנו חג ושישי ושבת, ועוד חג, ועוד שישי,

ועוד שבת…ועוד חג והושענה רבה ושמחת תורה ונקנח באסרו חג.

העוזרת שלי הערבייה אומרת לי בערבית מדוברת

“אִינְתוּ אִל יָהוּד כּוּל אֶל סִינִה בִּתְעָיְדוּ”

תרגום רש”י: אתם היהודים כל השנה חוגגים.

ואני אומרת לה יש לנו יום כיפור ואז היא צוחקת

ואומרת כולה יום אחד.

ואני “כשאללה חילק את העולם אנחנו הלכנו לצד של החגים,

ואתם הלכתם לצד של הצום” למה לא באתם לחגים?

טוב לחגוג יותר טוב מחודש צום לא? (ראמדן)

והיא בטח יותר טוב.

אז מה את מתלוננת על החגים שלנו? מה?

וכשהחג בפתח בכל בית ישראל מתחילים

לשאול את אותם השאלות:

אצל מי היינו בשנה שעברה?

אצל אמא שלי או אמא שלך?

זו אומרת פה, וזה אומר שם,

זו לא רוצה לראות את החמות?

תודה לאל נפלה עלי כלה יחידה מיוחדת במינה

טפו טפו חמסה חמסה מלח פלפל שום בצל.

אמא שלי, אמא שלך ?

מה נלבש? שלא לבשנו בשנה שעברה,

מה להכין? מה לבשל? כמה אורחים?

והמכה הכי גדולה זה המתנות, מה נקנה?

אני פתרתי את העניין, בשקית בד קטנה ויפה

בפנים ברכה אישית וכסף!

ושכל אחד ילך ויחפש לעצמו את המתנה שהוא אוהב.

אני הכי אוהבת גלדיולות לבנות, גם אני פתרתי לכולם

את בעיית המתנות.

מתחילים להרכיב מתכון מי אוכל מה? מי לא אוכל את זה?

לדאוג לכלה שלא יהיה כוסברה, ולחתן שיהיו מלפפונים ירוקים מקולפים וחתוכים,

עלי גפן לנכדה, צלחת מרק עוף מסונן עם אטריות לנכד הצמחוני,

ותודה שיתר הנכדים אוכלים הכל.

ומכינים ומכינים, מזה ומזה חלילה שלא יחסר מכירים את “שלא יחסר?”

חודש שלם אחרי החג אוכלים שאריות “שלא יחסר” ושלא נגמר!.

וכך ממש בשיא כשסיימתי הכל ואני כבר מתה חצי גמורה!

אני עושה את אותה טעות כל שנה!

שואלת את זה שלצידי 50 שנה,

 ”תגיד נראה לך שהאוכל מספיק?”

והוא מר אדון קהלת שלי מגיע לבדוק כמו “משגיח כשרות”

מתבונן בסירים מרים מכסה ועוד אחד…

ואומר מה הבעיה להכין עוד צלי בשר!

ואני למה צלי? השוק של הכבש לא מספיק?

הוא: “ואם מישהו לא אוהב כבש?”

אני: “שיאכל דגים,עלי גפן, קובה, לוביה, קציצות, עקוב,

אורז טחול ממולא, תפוחי אדמה, הכלה מכינה לשון”.

ויש סלטים יש קינוח ותנוח!!!.”

והוא כל שנה “אז למה את שואלת אותי למה?”

2 מקררים מלאים ובזה הרגע צריך להתחיל להתפלל

את “תפילת המקרר” שחלילה וחס ושלום לא תהיה

איזה הפסקת חשמל!

מילא האוכל הלך אבל מה עם “זיעת אפי”

לחשוב שצריך להתחיל הכל מהתחלה

יווו טפו… חלילה שלא יקרה.

ואחרי העייפות הולכים לישון, אבל עם עין לציון צופיה,

 על המקררים.

יש כאלה שיש להם “מחלת ירח” אלה שקמים בלילה

ומטיילים בבית מתוך שינה.

גם לי יש “מחלת מקרר” אני קמה מתוך שינה לבדוק

שמישהו לא הזיז איזה סיר והשאיר מקרר פתוח.

וחוזרת לישון.

סבתי עליה השלום תמיד הכינה המון סוגי ממולאים

כרוב, על גפן, קישואים בגודל אצבע …

אבל בצל משום מה מעולם לא ראיתי שהכינה.

סבתי עליה השלום מביטה עלי מלמעלה ואומרת לעצמה איך באמת

איך מוצר בסיסי שהיה קיים בכל בית בשקים למה לא הכינו בצל ממולא?

אז כן סבתא אני מכינה בצל ממולא טעים אש.

12

 

 

הכנת הבצל חורצים עד לאמצע ומרתיחים…

 

מעדן בצל ממולא

1

 

 

מכינים את המלית…

3

 

מפרקים את עלי הבצל בזהירות עלה עלה…

2

 

 

מתחילים למלא בכפית מלאה….

4

 

ומגלגלים לפי התמונה…

5

מסדרים בסיר בסיבוב שזה יפה להגשה עם הסיר עם השום…

6

מוסיפים את הנענע…

7

מוסיפים את הרוטב וקדימה על אש קטנה…

8

9

עד קבלת צבע זהוב לדאוג להשאיר רוטב…

10

13

את הבצל למדתי מחברתי תמי היקרה ושדרגתי אותו

לטעמים שאנו אוהבים ומאז הוא מככב במטבח שלי.

הפעם לכבוד החג תוך שאני משוטטת בסופר גיליתי רכז רימונים,

שהחזיר אותי ישר לנוף ילדותי מבית סבתי – רכז רימונים, תמר הינדי, סילאן…

והחלטתי הפעם לכבוד ראש השנה אכין איתו את הרוטב לבצל הממולא.

 

אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום ולהכין

תאמינו לי האורחים שלכם ילקלקו את האצבעות

ואתם תקבלו את כל המחמאות.

 

12

יש המון תמונות בפנים להכנה שלב אחרי שלב

זה באמת פשוט רק צריך להחליט להכין.

היה לכם טעים לחיך? פרגנו בליק אני אגיד תודה

עד…. למתכון הבא.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה