הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

בטח סבתא שלי גאה בי, מסתכלת עלי מלמעלה ואומרת: “וואלה איזה צבעים כל הכבוד לנכדה שלי.”

29/08/2016

2

לסופר נכנסת סבתא בלי סלים, ישר היא ניגשת לבדוק ת’פלפלים.

אלה הקטנטנים הצבעוניים שארוזים בצלחת.

אוהבת אותם מאוד זו מנה אישית קטנה ולא חייבים להיות תקועים

עם פלפל גדול. ומתי כל זה קורה?

נכון! בדיוק בארוחת יום שישי כשיש מכל טוב בארוחה המשפחתית,

כשרוצים לטעום מזה, ומזה, ומזה ואז מתחילים,

מי רוצה להתחלק איתי בחצי פלפל?

אני לא אגמור פלפל כזה גדול!

ומה עם יש אורח בכלל הוא מסכן הלך עליו, אם הפלפל לא יהיה

טעים לו, זהו הוא תקוע עם הפלפל הגדול.

מה יגיד למארחת זה לא טעים?

ככה פלפלון קטן אפשר לבלוע בלי בעיות אבל פלפל גדול מי יבלע?

אצלי לא מתחלקים, הפלפלון קטן הזוקיני גם אפשר לקחת תוספת.

יאלה תתכבדו…

דיאטה מתחילים רק יום ראשון!

מתה על ארוחות חלביות אומרים יותר עבודה אבל ממש לא!

הפעם לארוחת השישי החלבית  הכנתי “מדייאס” מעורב.

סבתי הכינה מדייאס מקישואים כמו סירות, אני מזוקיני הוא יותר בשרני

וכמובן הוספתי את הפלפלונים הקטנים עם הצבע המקסים.

בטח סבתא שלי גאה בי, מסתכלת עלי מלמעלה ואומרת:

“וואלה איזה צבעים כל הכבוד לנכדה שלי.”

מצד שני היא אומרת: מה זו מכינה? עכשיו לא “שבועות”

המדיאס שסבתי הכינה שייך ל”חג השבועות”.

כך פעם בישלו כל חג עם התבשיל שלו ואם בא לך פתאום?

סבתא היתה אומרת: “שיבוא החג אני אכין”!

נראה לכם אני “מתה” על גבינות אחכה לאכול אותם רק

“בחג שבועות” ממש לא!

ההכנה כל כף פשוטה שאפשר לעשות יום יום “חג שבועות”.

 ”סבתא אם את כבר מביטה מלמעלה, אני הפעם הוספתי לגבינה

גם חצילים קלויים, וחלק עם תרד וגבינה.

אני אוהבת כמובן את אלה עם החצילים.

והילדים אומרים מה עשית הכל עם חצילים?

 כאילו מה? רק את אוכלת?

ואני למה לא מגיע לי להכין לעצמי פעם אחת מה שאני רק אוהבת?

וואלה יופי, ואז אני מתחילה להסביר להם: זה עם תרד וגבינה

וזה עם חציל וגבינה.

 

מתכון  מדיאס זוקיני פילפלונים

3

הזוקיני איך חותכים ואיך מוציאים….

3

לטגן את הבצל עם הפנים שהוצאנו מהזוקיני…

7

 

לערבב את הגבינות עם הזוקיני שטוגן יחד עם הבצל  ולהוסיף  הביצה …

9 (Large)

החציל הקלוי עם הגבינות…

8

למלא את הכול לפזר נענע ולהכין את הרוטב…

1

לבשל עם הרוטב על אש קטנה…

5

 

 

4

 

 

3

 

 

 

אם אתם כמוני אוהבים בולגרית וחצילים

אז קדימה תביאו מזלג ותטעמו ישר מהסיר,

 

 

6

 ואם אתם לא בעניין הגבינה

יש גם את המתכון לפלפלונים עם אורז ובשר.

ואם אתם לא בעיניין הבשר יש גם מתכון עם אורז ופטרוזיליה בלי בשר!.

אתם תחליטו מה טעים לכם יותר, ותגידו שסבתא לא דואגת לכם.

תודה לכל אלה שצירפו ת’שכנים ת’חברות ות’חברים לקבוצה

להתראות במתכון… הבא.

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה