הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

סיפרתי לא פעם שאני אוהבת דגים רק כשהם שוחים באקווריום, כאלה יפים צבעוניים שעושים פלום… פלום… עם בועות.

19/08/2016

ראשונה2

סיפרתי לא פעם שאני אוהבת דגים רק כשהם שוחים באקווריום,

כאלה יפים צבעוניים שעושים פלום… פלום… עם בועות.

לא טועמת אותם!

למה?

כי הם עושים לי קשקשים זה למה !.

ואילו האיש, זה שאיתי כבר 50 שנה תנו לו לאכול כל יום דג,

ואין אישה יותר טובה ממני..

ולי לא נותר אלא “לסבול” בשקט ולהכין לו דג…

אם זה היה רק בשבילו, ניחא,  שוב אתם שואלים למה?

כי על הדרך הוא הדביק באהבת הדגים את הילדים, ת’נכדים, ת’חתן,

ת’כלה, טוב שלא הדביק את המושבה כולה…

וזו לא סתם אהבה,

זו אהבה מיוחדת לקציצות דגים מבית אמא חמותי זיכרונה לברכה.

והוא עושה את זה באהבה גדולה “אתם חייבים לטעום את הקציצות”

אין דברים כאלו… פה גדול תטעמו גם ת’רוטב פשוט מלאכת מחשבת…”.

הלוW תנוח בבקשה, שכחת שיש לי קשקשים מדגים!

את הקציצות הדגים למדתי להכין אצל חמותי שהכינה אותם מדג קרפיון,

זה שהיה שט לו באמבטיה בכל בית יהודי ומרגיע את הילדים.

במחשבה לאחור אני לא קולטת איך פעם לא היו מוטרדים שהיינו משחקים באמבטיה עם הדגים,

איך לא הזהירו, לא העירו, שניפול או חלילה נטבע באמבטיה,  פשוט היינו יושבים על הברכיים

וצופים בדג שקיבל מאיתנו שאריות לחם, וכל פעם שאכל את הפירורים,

היינו משמיעים שאגות שמחה.

 היום אין צורך באמבטיה העולם התקדם ויש כל כך הרבה סוגי דגים מפולטים,

ללא עצמות, מוכנים ונקיים, ישר לטחינה.

סבתי בטח מביטה עכשיו מלמעלה ואומרת: ” דג בלי אמבטיה זה לא דג טרי.”

“סבתא יקרה שלי זה בסדר עוד לא הודיעו בחדשות על סלמונלה בדגי הבס.

הפעם אגיש לכם את מתכון “קציצות הדגים” בשלושה טעמים שונים

ובשלושה פוסטים עוקבים, שוב אתם שואלים למה?

למה כל כך הרבה דגים בפוסט אחד, עוד אהפוך “לבת הים הזקנה”.

 אז ככה… הכנתי את כל הדגים ביום אחד רק בגלל שהבת שלנו זו “הסנדוויץ” שבמשפחה

נסעה לשנתיים לחו”ל וביקשה לפני שתמריא, ללמוד את מתכון קציצות הדגים של סבתא הדסה ז”ל.

ככה זה כל אחד והסבתא שלו.

זהו מתחילים…

כאן תמצאו את הבסיס לקציצות הדגים שלב אחרי שלב בתמונות מרהיבות 

 מתכון בסיסי לקציצות דגים

מתכון הדגים של סבתא הדסה ז”ל

קציצות דגים עם בצל

הכנת קציצות הדגים לפי המתכון הבסיסי כנסו לקישור….

7

 

מטגנים את הקציצות בשמן עמוק…

8

מכינים את רצועות הבצלים…

11

 

 

מזהיבים קלות…

12

 

 

מכניסיפ פנימה את הקציצות והתבלינים….

 

13

 

 

מוסיפים את המים עד לגובה הקציצות לא יותר!…

14

ומבשלים…

15

סיפורי דגים 1-  קציצות דגים מטוגנות בלבד

סיפורי דגים 2- קציצות מטוגנות ומבושלות בבצל  בנוסח חמותי סבתא הדסה עמר ז”ל

סיפורי דגים 3 – קציצות מבושלות ברוטב עגבניות פיקנטי

אחרי שהכנתי את כל קציצות הדגים בכל הטעמים שלפניכם

מה היא אומרת לי “הסנדוויץ”:

 ”זה הכול?

חשבתי שזו עבודה קשה ואת מספרת לנו שאת מבשלת ומבשלת…?”

אתם הבנתם את זה!

“ויקום המלפפון ויכה את הגנן”

אוהבים דגים? השכנים גם?

תבצעו את החלה ותתחילו לחסל ת’קציצות ישר מהסיר.

כדי שלא ישאר פירור תהנו…

חמי ז”ל סבא יצחק היה אומר לי “י’בינתי”(בת שלי )

למה את לא אוכלת דגים?

“האוכל דג ביום דג ניצל מדג”

שאלתם?

אז כן אפשר להקפיא את הקציצות המטוגנות ולהכין את רוטב הבצל

ממש חצי שעה לפני הארוחה.

ראשונה2

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה