הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

ראשונה 3

סיפרתי לא פעם שאני אוהבת דגים רק כשהם שוחים באקווריום,

כאלה יפים צבעוניים שעושים פלום… פלום… עם בועות.

לא טועמת אותם!

למה?

כי הם עושים לי קשקשים זה למה !.

ואילו האיש, זה שאיתי כבר 50 שנה תנו לו לאכול כל יום דג,

ואין אישה יותר טובה ממני..

ולי לא נותר אלא “לסבול” בשקט ולהכין לו דג…

אם זה היה רק בשבילו, ניחא,  שוב אתם שואלים למה?

כי על הדרך הוא הדביק באהבת הדגים את הילדים, ת’נכדים, ת’חתן, ת’כלה,

טוב שלא הדביק את המושבה כולה…

סיפורי האהבה לדגים החלו בטבריה אצל סבתא בידה האמא של חמותי הדסה ז”ל שגרה בטבריה,

כן כן טבריה זו עם הכנרת שהייתה פעם פלוס 200 .

בטבריה היה גם את הדוד ברהם האח של חמותי ז”ל שהיה מן סוג של דייג אחד האנשים היותר מוכשרים שהיו בתיקון רשתות דייגים.

בחופשים חמותי הייתה שולחת את הבנים לטבריה אצל הדוד ברהם שגר אצל “הכנרת” שהייתה אהבתו ואהובתו…

הוא היה מעלה את כולם לסירה שלו ויחד היו יוצאים לדוג בכנרת דגים ולא סתם דגים, דוד ברהם היה אומר בגאווה “זה מושטים לבנים”…ובחזרה היה שולח הרבה דגים לסבתא הדסה ז”ל.

עכשיו נחזור לאהבה של האיש שאיתי שיחיה, זה שאוהב ים ודגים .

 לו יש אהבה מיוחדת לקציצות דגים מבית אמא, חמותי זיכרונה לברכה.

והוא מעביר את האהבה שלו לקציצות באהבה גדולה “אתם חייבים אבל חייבים לטעום את הקציצות”

אין דברים כאלו… פה גדול תטעמו גם ת’רוטב פשוט מלאכת מחשבת…”.

ואני… “הלווW תנוח בבקשה שכחת שיש לי קשקשים מדגים!”

את קציצות הדגים למדתי להכין אצל חמותי שהכינה אותם מדג קרפיון, זה שהיה שט לו באמבטיה בכל בית יהודי ומרגיע את הילדים.

למה מדג קרפיון? כי לא כל יום נוסעים לדוד בטבריה ומקבלים דגים, וקרפיון נחשב לדג זול ואפשר להאכיל בו את הגדוד בלי עין הרע.

במחשבה לאחור אני לא קולטת איך פעם לא היו מוטרדים שהיינו משחקים באמבטיה עם הדגים,

איך לא הזהירו, לא העירו, שניפול או חלילה נטבע באמבטיה,  פשוט היינו יושבים על הברכיים

וצופים בדג שקיבל מאיתנו שאריות לחם, וכל פעם שאכל את הפירורים, היינו משמיעים שאגות שמחה.

 היום אין צורך באמבטיה העולם התקדם ויש כל כך הרבה סוגי דגים מפולטים,

מוכנים ונקיים,ישר לטחינה, ולי יש פחות קשקשים !

סבתי וחמותי בטח מביטות עכשיו עלי מלמעלה ואומרות: ” דג בלי אמבטיה זה לא דג טרי.”

הפעם אגיש לכם את מתכון “קציצות הדגים” בשלושה טעמים שונים

ובשלושה פוסטים עוקבים, שוב אתם שואלים למה?

למה כל כך הרבה דגים בפוסט אחד, עוד אהפוך “לבת הים הזקנה”.

 אז ככה… הכנתי את כל הדגים ביום אחד רק בגלל שהבת שלנו ליאת זו “הסנדוויץ”שלנו

במשפחה נסעה לשנתיים לחו”ל וביקשה לפני שתמריא, ללמוד את מתכון קציצות הדגים של סבתא הדסה ז”ל.

ככה זה כל אחד והסבתא שלו.

 נראה ששבעתם מסיפורי הדגים אז קדימה מתחילים…

מתכון הבסיסי לקציצות הדגים  תמצאו  כאן  

עם הרבה תמונות שלב אחרי שלב קדימה כנסו

מתכון בסיסי לקציצות דגים

 סיפורי דגים 1קציצות דגים מטוגנות בלבד

סיפורי דגים 2- קציצות דגים מטוגנות ומבושלות בבצל  בנוסח חמותי סבתא הדסה עמר ז”ל

סיפורי דגים 3 – קציצות דגים מבושלות ברוטב עגבניות פיקנטי

 

המתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי…

 

קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

 

7

חיתוך העגבניות…

111

פלפל אדום  עם חריף ותבלינים…

112

113

114

115

116

הקציצות דגים שטות ברוטב טעים ופיקנטי…

117

118

119

אחרי שהכנתי את כל קציצות הדגים בכל הטעמים שלפניכם

מה היא אומרת לי “הסנדוויץ”:

 ”זה הכול?

חשבתי שזו עבודה קשה ואת מספרת לנו שאת מבשלת ומבשלת…?”

אתם הבנתם את זה!

“ויקום המלפפון ויכה את הגנן”

אוהבים דגים? השכנים גם?

תבצעו את החלה ותתחילו לחסל ת’קציצות ישר מהסיר.

כדי שלא ישאר פירור תהנו…

חמי ז”ל סבא יצחק היה אומר לי “י’בינתי”(בת שלי )

למה את לא אוכלת דגים?

“האוכל דג ביום דג ניצל מדג”

 ראשונה 3

שאלתם?

אז כן אפשר להקפיא את הקציצות המטוגנות ולהכין את רוטב הבצל

ממש חצי שעה לפני הארוחה.

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה