הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

הפרי הכי טעים ואהוב עלי הוא ענבים אדומים ללא גרעינים, אני קונה אותם בזוגות שלא יחסר, ובלי להניד עפעף אני מחסלת אותם בחיסול ממוקד.

16/08/2016

5

הפרי הכי טעים ואהוב עלי הוא ענבים אדומים ללא גרעינים, אני קונה אותם בזוגות שלא יחסר,

ובלי להניד עפעף אני מחסלת אותם בחיסול ממוקד.

 

10

בכל פעם שאני עוברת ליד המקרר אני שומעת לחש קסמים, ענבים… ענבים.. ענבים…

ואני ממש לא יכולה לעמוד בפיתוי של הלחש הזה אני פותחת את הדלת המקרר,

קוטפת לי חופן ענבים קרים ומתוקים וישר לפה…

והטעם הזה של ענב אדום מתוק וקר מתפוצץ בפה ומרווה.

ככה אני יכולה ללכת הלוך חזור מבלי להרגיש.

הבעל שלי “מר אדון קהלת” אומר שאני אפילו לא לועסת אותם ישר בולעת.

גם אין סיכוי שאלך למיטה לנוח את השנ”צ בלי אשכול ענבים,

כמו שאין סיכוי שאלך לישון בלילה וארדם בלי אשכול ענבים.

12

מה אגיד לכם מכורה קשות לאשכולות ושיכורה מענבים ולא מיין.

ורגע לפני שעונת הענבים מסתיימת לה אני רוקחת ריבת ענבים ירוקים ואדומים

אעלק לכבוד חג “ראש השנה”, ועד שמגיע החג כבר לא נשאר.

 

9

את הריבה אני רוקחת לפי העין….

שמה את כמות הענבים מפזרת את הסוכר וזהו ישר לבישול איטי

אבל הבת שלי זו שנסעה לרילוקיישן אומרת לי העין שלך זו לא העין שלי

עכשיו אני אמדוד את העין שלך.

אז לפי הבדיקה יצא קילוגרם וחצי ענבים וחצי ק”ג סוכר כי אני לא אוהבת מתוק,

זוכרים אוהבת רק שוקולד מריר.

מבשלת על אש קטנה עד לקבלת מרקם מדהים של ריבה אדומה ויפה,

3

מכניסה לצנצנות קטנות וישר למקרר שם זה נשמר יפה.

 

6

אז זוכרים סוף עונת הענבים תכינו ריבה.

4

מתכון:

קילוגרם וחצי ענבים אדומים וירוקים ללא חרצנים רחוצים

חצי ק”ג סוכר

מיץ מחצי לימון

להניח בסיר על שלהבת קטנה

לערבוב מידי פעם שלא ידבק למטה בכף עץ.

וזו כל התורה

1

וכשזה מוכן תחממו לעצמכם:

לחמנייה מחיטה מלאה

או צנים מחלה

או קרקר מלוח

תמרחו חמאה וריבה מי צריך יותר מזה טעים אש!

ראו הוזהרתם זה ממכר !

2

טיפ קטן להגשת מים קרים: הקפיאו ענבים רחוצים הכניסו כמה לכוס מים

והגישו הענבים עושים את אותה העבודה כמו קוביות קרח.

11

אלה אשכולות ענבי יין שגדלים בסוכת הגפנים שלנו בגינה .

חבר’ה תביאו כפיות תזמינו ת’שכנים ותתכבדו ישר מהצנצנת ותגידו מממ… זה טעים…

ואל תגידו שלא ידעתם שאוטוטו….  סוף עונת הענבים.

8

נהניתם היה טעים פרגנו בלייק ואני אגיד תודה עד… המתכון הבא.

 7

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה