הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 84

החל מפברואר 2015

ראשונה 1

כזו עוגה מוצלחת לא צריך צלחת
תביאו כפית ותתכבדו ישר מהתבנית.

בכל עונה העוגה שונה

היום היא במתכון פירות של סוף עונה

בראש השנה היא עוגת תפוחים הכי שווה

בט”ו בשבט היא פשוט מלכה של כל השנה

עוגת פירות מהירה בת 40 שנה ותמיד מפתיעה

פותחים את המקרר ולוקחים

מה שיש תפוחים, שזיפים, נקטרינה,

קצת חמאה או מרגרינה,

צימוקים וקינמון, שמוסיף המון המון.

עוד תפוח, פחות תפוח, עשירה במצב רוח.

היא טעימה גם חמה וגם קרה,

כזו עוגה מוצלחת, אפילו לא צריך צלחת.

תביאו כפית ותתכבדו ישר מהתבנית.

ראשונה

מתכון עוגת פירות

לתערובת היבשה

1 כוס סוכר…

1

1 כוס סולת…

2

1 כוס קמח…

3

לערבב בקערה את הסוכר סולת וקמח…

4

פירות העונה…

6

8

 

להוסיף חמוציות או צימוקים…

7

 

להוסיף בוכר וניל…

9

 

קינמון שמוסיף המון…

10

 

לערבב בנחת…

11

בתבנית משומנת או נייר אפייה, לפזר חצי מהכמות של הקמח סוכר סולת…

5

 

על תערובת קמח סולת סוכר לפזר את כל הפירות עם הקינמון והסוכר וניל…

12

לפזר מעל הפירות את יתרת תערובת הקמח סולת סוכר…

להמיס את החמאה או המרגרינה במיקרו…

13

ועם כף לצקת את החמאה או המרגרינה על העוגה מסביב…

14

להכניס לתנור לאפיה עד שזה אפוי מלמעלה ומלמטה…

17

זוכרים תביאו כפית ולזלול ישר מהתבנית…

18

קדימה פרגנו ואני אגיד תודה עד…. למתכון הבא

 

ראשונה

ב ה צ ל ח ה

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה