הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 84

החל מפברואר 2015

6

למלאווח הזה לא צריך מתכון תגידו סבתא אמרה זוהי ארוחת פינוק זוגית שלי ושל סבא.

ואם הנכדים נמצאים מגדילים כמות וברגע שזה יוצא חם מהתנור… זה נגמר.

עכשיו חופש גדול המלאווח מתאים לארוחה משפחתית קלילה טעימה ומהירה.

9

ואם אורחים החליטו להפתיע, תפתיעו אותם במלוואח גבינות חם ושווה,

לצד אייס קפה קר ואתם מסודרים.

בכל חבילה מלאווח יש 6 עיגולים בצק

מכל עיגול יוצאים 4 משולשים  – ראו תמונה.

 

1

אפשר להוציא רק לפי כמות הרצויה בלבד ובהתאם גבינה.

לחמם את התנור על 180.

להכין תבנית עם נייר אפיה.

אין צורך בהפשרת המלאווח  מניחים על המשטח חותכים לארבע

ועד שמכינים את תערובת הגבינות הוא מופשר.

 

 

2

כמות הגבינה הרצויה למילוי בערך כף גבינה לכל משולש.

 

3

 

והכי הכי טעים מעורב גבינות, כל מה שיש בבית זה משובח.

בולגרית, פרמז’ן, צהובה, קוטג’, לבנה, להוסיף ביצה ולערבב.

להניח במרכז המשולש גבינה בנדיבות ולסגור – ראו תמונה.

 

4

להניח בתבנית למרוח בביצה לפזר קצח- קימל- שומשום…

 

5

מי שאוהבת תרד יכולה להוסיף מעט עלי תרד קפואים או טריים לגבינה.

אם כמות המלאווח שאתם הולכים להכין היא קטנה, יש לקחת את הביצה

לטרוף אותה בתוך כוס, חצייה להכניס גבינה ולערבב, ואת חציה השני להשאיר למריחה

מעל, לפזר שומשום, קצח, קימל, בקיצור מה שאוהבים, ולתנור לאפות עד שיזהיב ולהגיש.

6

להכין סלט ירקות, יוגורט עם מלפפונים, סלט אבוקדו,ביצה קשה, זיתים ואתם מסודרים לבריאות…

 

7

אם תגמרו את המגש אז תכינו חדש.

6

אז קדימה תושיטו יד ותטעמו את המלאווח האפוי עם הגבינות ותהנו לכם בכייף.

ותפרגנו בלייק עד למתכון הבא בהצלחה

9

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה