הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 84

החל מפברואר 2015

ראשונה (Large)

אהלן חברה מה העניינים אחרי שבוע ברמב”ם פלז’ה Hotel

צריך לחזור לעניינים!

מילה אחת אפשר להגיד על בי”ח הדבר הכי מתפקד ותמיד בזמן זה האוכל,

בוקר, צהרים, ערב, אין איחור של דקה  אני שואלת את בעלי

מר אדון קהלת האוכל בבי”ח טעים?

מה הוא עונה לי בחיוך- טעים?

אכיל כן – אבל לא טעים!

שלא תכתבי אף מילה!  זה לא יפה!

אז… לא כתבתי כלום!

כמה פעמים החלטתם לבשל תבשיל מסוים והייתם בטוחים שיש

הכול בבית ופתאום אתם מגלים שמשהו חסר ואז יוצא תבשיל אחר.

זהו תבשיל שנולד בעקבות הסלרי שהיה חסר.

יום שישי אני מתארגנת לחלקי בארוחה המשפחתית המשותפת,

החלטתי להכין קציצות פרגית ותרד על מצע של גבעולי סלרי אמריקאי

שכולם אוהבים, ואצלי סלרי נחשב למוצר בסיסי במקרר

אין מצב שאין סלרי  !! אז הנה עובדה אין סלרי!!

אני מתקשרת לכלתי הצמודה אלי “יש לך סלרי?”

לא היא עונה לי בהתנצלות בשם הסלרי, “הוא לא היה יפה אז לא קניתי!”

מתקשרת לבת מעלי “יש לך סלרי?” ממש לא !

גם היא מתנצלת בשם הסלרי “הוא לא היה יפה אז לא קניתי!”

 עכשיו יום שישי אין סיכוי שאצא לסופר בשביל הסלרי!

אם הסלרי לא יפה למה שאסע לקנות אותו?

אני פותחת את המקרר ומסתכלת מה אפשר להכין עם הקציצות

שכבר מוכנות במקפיא.

מחפשת מה יש עוד במקרר עוברת למקפיא?

שקית עלי תרד של סנפרוסט, וחצי שקית גרגירי חומוס,

קורצים לי בשתי עיניים!

בוהה בתרד ובחומוס דקה או שתיים מוציאה אותם החוצה

מוציאה שני בצלים גדולים, קוצצת אותם מוציאה סיר

מעט שמן זית וקדימה הבצל נכנס לסיר ומתגן קלות.

מפשירה במיקרו את קוביות עלי התרד הקפואים

שהם גם מוצר בסיסי אצלי במטבח.

מתה על התרד בבורקסים בחביתות בקציצות.

ומפזרת  את עלי התרד הירוקים בסיר ובכף מערבבת אותם עם

הבצל, מוסיפה מעט תבלינים –פפריקה גרוסה מתוקה,

פלפל שחור גרוס,זעתר יבש מעורב עם סומק ושומשום,

כמה עלי אורגנו מהגינה, מוסיפה את גרגירי החומוס

מעט ציר מרק עוף ומבשלת אותם אט על אש קטנה.

לאחר כרבע שעה מוסיפה מיץ מלימון אחד מוסיפה פנימה את

קציצות פרגית עם תרד המוכנות -  המתכון כאן

ויחד הכל מתבשל למעדן חדש וטעים והריח מדהים עולה בכל הבית.

טועמת טעימה ממממ… מוסיפה  מעט מלח…. ממממ…. מוסיפה עוד לימון

איזה מזל שהיה חסר סלרי פשוט נולד מתכון חדש וטעיםםםםם.

קצת אורז לבן ליד והכל מושלם.

 

 

 

 

 

 

מתכון תבשיל תרד עם קציצות

1 (Large)

2 (Large)

3 (Large)

4 (Large)

6 (Large)

כולם מגיעים לארוחת ערב אמא מזה זה הירוק הירוק הזה ?

תרד – את זה לא הכנת אף פעם?

הכנתי עם עלי מנגולד, ועלי סלרי, על תרד לא חשבתי

עד שהיה חסר…!

לוקלוקו הסיר זה לקח,

וזה לקח,

וזה לקח עד…. שלא נשאר.

קציצות פרגית בתרד

 

כנסו לקישור כיצד להכין קציצות פרגית והתרד

 

קציצות לתרד (Large)

 

אז אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום תביאו מזלג לא תתחרטו

הטעים הזה נכנס למתכון הבית.

 

ראשונה (Large)

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה