הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

זו עוגת ילדותי ילדי ונכדי

ראשונה

ולפעמים כשאני כאן לבדי אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי…

לשדות אביב מלאים בחרציות

ולבוקר של פסח עם ריח מציות.

מתעוררת בבית סבתי למחרת ליל הסדר

סבתא מגישה לסבא קערת אלומניום מצוחצחת

מלאה בחלב וסבא מפורר לתוכה פשוט מצה

אוכל ונהנה מכל כף, ואת קולות הקרנשייות

של המצה שומעים בקצב בכל הבית.

במבט לאחור נראה לי שזה הרגע בו נולדה

המצאת הקורנפלקס לראשונה.

אנחנו הילדים קיבלנו מצה עם מרגרינה, כן מרגרינה

וריבה אדומה.

וקובית עוגת מצות בטעם של עוד.

היום שאני גם כבר סבתא יש בליבי געגוע

לתקופה ההיא שהסבתות מכלום הכינו המון.

רגע לפני כניסת החג רואה הנכד הקטן שלנו את המצה

על השולחן עיניו הבריקו וחיוך גדול עלה על פניו

והוא שאל בשמחה ופליאה:

 ”מה סבתא את אפית את המצות?”.

ואני עניתי לו – לא אני קניתי אותם בסופר קניתי

חבילה גדולה…

פתאום אני רואה אכזבה על פניו והוא ממשיך

ושואל… אז מה סבתא רק כשיצאת ממצרים

אפית מצות?

אמרתי לו בוא תראה מה אני הכנתי כשיצאתי ממצרים,

פתחתי את המקרר והראיתי לו את עוגת המצות מלאה בקרם שוקולד חלווה והוא…

יאמי יאמי אני אוהב את העוגה הזאתי!

 

12

בטח אוהב גם סבתא וסבא אוהבים כל פתיחת מקרר מישרים פינות…

רגע הולכת לקחת חתיכה…רוצים גם?

קדימה אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום והכנתי לכם גם את המתכון.

 

מתכון קרם חלבה

המרכיבים בסיר…

1

 

הקרם נמס…

2

 

מוסיפים את החלבה…

3

 

מערבבים היטב שלא ישארו גושים…

4

 

מורחים 2 כפות מלאות על כל מצה תבולה…

5

 

הכל מוכן…

6

 

 

7

 

 

8

 

מקשטים ומקררים ומתחילים לישר פינות לבריאות…

ראשונה

 

 

לכם לא נותר להפשיל שרוולים ולהכין ועל הדרך

לעשות גם לייק עד… למתכון הבא.

ואני כמו תמיד מנומסת ואומרת תודה

הפעם אוסיף אחלה חג שמח לכם חברים.

11

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה