הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

25

 

 

 

4

 

pizap.com14910696445231

 

 

 

pizap.com14910695901421

ראשונה

23 24 25

חג הפסח בפתח וריח האביב כבר כאן
בעקבות איומיו של “פרעה”
במערכת הביטחון נערכים למבצע… “פירורי מצה”
שיערך שבוע ימים… שבסיומו יחגוג העורף נשים וטף
“עם כל הח”כים בקלולולו… את מבצע “המימונה
עם ישראל יוצא מעבדות במטבח…  לחירות הזלילה.

זהו מהיום הבית שלי בכוננות… ”פירורי לחם”

רק ליד הכיור במטבח של האורחים

שבועיים זה סביר לא?
במטבח “המשרתים השמחים” הכל כשר!!!

כולל מקרר אחד מתוך השניים
עוצר כללי…  אין נכנס ואין יוצא!!!
ביום שישי אפיית לחמניות וסידור שולחן…

לרגע שכחתי הסדר השנה בכלל אצל הבן וכלתי היפה שתחייה.
שיחק אותה “הקדוש ברוך הוא” התחשב במארחים ובמבשלים

קבלת החג בשישי שבת… רווח בישול והכנות מקסים.

לא סתם כולם שרים “שמחה רבה שמחה רבה”.

ואם מערכת הבטחון כבר בכוננות אז מן הסתם

גם אני באביב כל שנה בקבוע נכנסת לכוננות “עַכּוּב”
אם לא נכנסים לכוננות אז מפספסים  אותו…

גם השנה מפורים אני כבר מחכה שואלת מתי הוא מגיע

לשוק כשהוא מגיע… השמועה….מתפשטת… כמו אש בשדה קוצים
ולמי אני מחכה?  באמת למי?

 לקוץ  ה“עַכּוּב” כך הוא נקרא בערבית

העכוב הוא שיח קוצני קוצני מימי בראשית, כן כן מימי בראשית
“וקוץ ודרדר תצמיח לך ואכלת את עשב השדה, קוץ זה קינרס

דרדר אלו עכביות” בראשית.

כשכתבתי שדה קוצים התכוונתי במלוא מובן המילה
ה“עַכּוּב”הוא קוץ .. קוץ… והוא גם מוגן…

אחרי הגשם הוא גדל וצומח בהרים לחודשיים בלבד!
היום כבר מגדלים אותו ברמת הגולן ובבאר שבע…

אבל הוא נעלם לפני שמספיק להגיע לשוק
בעברית הוא נקרא עכובית הגלגל … למה?…

כשהוא מתייבש הוא מתגלגל עם הרוח…
אלה בדיוק הקוצים שאנו רואים בסרטים שמתגלגלים.
אז מי שלא טורח בערב פסח לא אוכל בפסח.
אני  כבר גייסתי את כל החברות של “אם הבית” שלי מפרדייס עלית,

לחפש אחרי הצמח הקוצני
נראה עד סוף השבוע מה יעלה בחכתי
הוא יקר בשמיים אש 25 ₪ לק”ג קוצים בלי לנקות!

ומי ינקה אני…?

גם ככה יש לי מספיק “סריטות” ניקיון כל השנה, בלי לנקות ה”עַכּוּב”.

אז משלמים גם לניקוי עוד 15 ₪ לק”ג

בקיצור הסטק הכי שווה מתבייש לעמוד ליד טעם ה”עַכּוּב”.

הללויה זהו…

השמועה התפשטה בכל הכפר ה”עַכּוּב”הגיע…

שמחה וששון הזמנתי 5 ק”ג שיספיקו ל 3 פעמים.

נקי ומוכן מקוצים חלטתי אותם ועכשיו הוא נח בהקפאה.

ה”עַכּוּב”בנוי מגבעול עלים ותפרחת קוצנית אותה מנקים

אחרי הניקוי מרתיחים את ה”עַכּוּב” ושופכים את המים.

ממלאים את ראשי ה”עַכּוּב” בקציצה מטגנים ומבשלים

ברגע שריח ה”עַכּוּב”עולה בבית כל בלוטות הריר מזרזבות…

ואז אפשר להגיד שהפסח הוא פסח כשר כהלכתו!

למה? כי פסח בלי עקוב זה לא פסח.

אז שלא תגידו שלא הזמני אתכם לטעום ולהכיר את הקוץ

שנקרא “עַכּוּב” ולחוות את טעם גן עדן.

אם תכינו אני לא יודעת קודם תטעמו וחפשו אותו בשווקים

ואחר-כך חפשו מי ינקה לכם אותו…

האמת תוך כדי הכנת  ה”עַכּוּב” יש לי געגועים לבית סבתי שהייתה

מכינה את התבשיל לחג הפסח בסיר ענק והופכת אותו לטס גדול,

סבתי ז”ל הייתה גם יושבת ומקלפת אותו מהקוצים.

אחרכך דודתי מרגלית שתבדל לחיים ארוכים אחותו של אבי ז”ל

הייתה מכינה אותו ומזה שנים גם אני…

זה מה שנקרא להעביר את המתכון מדור לדור…

בנתיים זה המתכון שלי שהתגלגל מדור לדור….

הוא כאן מתועד מוכן ומזומן לדור הבא שלי…

מתכון עכוב

 

23

הביטו עם כמה כמה קוצים זו שניקתה אותם התמודדה…

תמונה זו צולמה על ידה כדי להראות לי כמה נזרק וכמה נשאר מ 5 ק”ג.

1

3

 

תכירו אותו מקרוב ה”עַכּוּב”…

5

 

מסיר מלא וענק….

6

 

 זה מה שנשאר…

7

 

 

8

 

 

 

 

 

 

מתכון  בשר לפסח לעקוב

9

מילוי הבשר מעל פרח ה”עַכּוּב”…

11

 

 

10

 

כך הוא נראה אחרי הטיגון…

16

 

 

12

 

 מצע העקוב מוכן לקבל את קציצות ה”עַכּוּב”…

 

 

13

 

 

14

 

18

 

 כמה שהם יפים נכנסו להקפאה יצאו בערב החג לבישול… זו הקידמה

ראשונה

 

25

 

18

 

אצלי הכל מוכן במקפיא בערב חג הסיר יצא מהמקפיא

ויתחיל להתבשל על אש קטנה…

מבטיחה לצלם תמונה של ה”עַכּוּב” לאחר הבישול ולהוסיף.

עד אז אתם מוזמנים לפרגן עד… למתכון הבא…

אשמח לדעת אם יש עוד משפחות שאוכלות. “עַכּוּב”…

22

20

 

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה