הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 84

החל מפברואר 2015

ראשונה

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם

והלחמניות של פסח גם

אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים,

אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל…. מה שבא.

8

אני מכינה מראש כמות כפולה ומקפיאה ומחממת בגריל.

לערב ליל הסדר אפשר לארוז אחת אחת בניילון נצמד

או בשקית אורגנזה שקופה ולהניח לכל סועד לחמנייה אישית

על כל צלחת זה חגיגי ויפה.

אפשר להכין אותם ארוכות עגולות.

זה מתכון בן אולי 40 או 50 שנה שקיבלתי

כשהייתי צעירה, בלונדינית, גבוה, רזה, עם עיניים כחולות מגיסתי אסתר.

בין לבין ניסיתי המון מתכונים אחרים שהיה בם פחות ביצים …

אבל תמיד חזרתי לזה המתכון שהוא פשוט מתכון טעים ומנצח.

הלחמניות יפות וגדולות .

עכשיו תגידו 7 ביצים כן 7 זה מספר מזל

ופסח זה בכלל חג של ביצים אז מי סופר ביצים.

12

 

מתכון לחמניות

 

הסיר עם המים והמרגרינה…

1

 

להכניס את קמח המצות, אבקת אפיה ומלח כשזה חם ולהניח להתקרר….

2

 

להפריד את הבצים…

3

 לערבב אותם היטב בבצק שהתקרר…

4

 

להכין לחמניות עגולות ולהטביע צורה …

5

 

לחמניות ארוכות עם חתך סכין רטובה…

6

 

קדימה לתנור….

7

 

אני שמה בטורבו יש פיזור נפלא של חום…

0

 

להוציא רק כשהן אפויות טוב שישמרו יפה…

9

 

להתחיל לזלול לבריאות…

11

 

 

 

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום לחמנייה או שתיים

 

ראשונה

אל תתעצלו תפשילו שרוולים ותפתיעו  ת’אורחים ת’משפחה.

ותתחילו לשיר “אביב הגיע פסח בא”

אהבתם קדימה פרגנו בלייק ותזמינו גם חברים להצטרף לקבוצה

ואני בדרכי… למתכון הבא.

חג שמח חברים

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האנטיביוטיקה של הטבע "מָרָק חָמוֹד" של "אמא אדמה"

שוב אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי, אל זיכרונות המטבח של סבתי, לריחות לטעמים שלא נס ליחם. ל..."יום השישי ויכולו השמיים והארץ וכל צבאם..." "מָרָק  חָמוֹד" עם קובה  סולת חם. הפירוש רש"י לחָמוֹד הוא לימון ...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה