הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

7

כבר כתבתי על התבשילים שתמיד הולכים אצלי בזוגות שלשות…

זוכרים את מתכון הקציצות פרגית עם התרד

תלחצו כאן ותגיעו לתמונות של הכנת

“קציצות הפרגית עם תרד”.

מתכון קציצות פרגית ותרד

עכשיו משהכנו את בשר הפרגית נמלא בו חצילים,

ארטישוק, תפוחי אדמה, או כל ירק שבא לכם.

הפעם הבאתי את האציל בירקות מר חציל זה

שאפשר להכין בו אין סוף מטעמים.

הפעם שני מתכונים שונים בצורת ההגשה

אחד חתוך וממולא כמו ספר ברוטב עגבניות

4

השני פשוט מטוגן ומגולגל ברוטב עגבניות ופלפל מתוק.

 4א

אז כמו שכתבתי בפוסט של קציצות הפרגית אפשר

בהחלט להכין את החציל לטגן ולהכניס לקופסא

ורק בערב חג או יום לפני לבשל ברוטב…

כן כן זה אפשרי.

גם את תחתיות הארטישוק אפשר למלא לטגן ולהקפיא

ורק יום לפני ארוחת החג או ביום האחרון להוסיף

את הירק הטרי תבלינים ולבשל.

מתכון מוסקה אישית

 

חיתוך החציל…

1

2

3

לטבול את החציל בביצה ולטגן…

8

לטגן… אפשר אחרי הטיגון להכניס לקופסא להפריד בניילון ולהקפיא ורק לקראת החג לבשל ברוטב.

5

6

מתכון חציל מגולגל

חתיוך החציל

1א

 

טיגון על מחבט פסים…

2א

סדר ההכנה…

3א

לגלגל ולבשל או רק לגלגל להכניס לקופסא להפריד בניילון שלא ידבק

 ולהקפיא רגע לפני החג לבשל ברוטב.

4א

5א

מוציאים מהמקפיא מכניסים ישר לרוטב העגבניות וזה מוכן…

6א

7א

אז שלא תגידו שלא שיתפתי אתכם בטיפים הקטנים

איך אני מספיקה המון…פשוט מכינה קודם

מוזמנים לטעום ולהפשיל שרוולים ולהיות מוכנים

אתם מוזמנים לעקוב אחרי יש עוד המון מתכונים

לכבוד החג…

אהבתם קדימה פרגנו בלייק עד למתכון… הבא

ואני אגיד תודה.

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה