הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 84

החל מפברואר 2015

6

יש תבשילים שאצלי תמיד הולכים בזוגות שלשות…

ובמיוחד עכשיו לכבוד החג.

אם כבר הכנתי קציצות בשר פרגית אז זה בטוח שאכין מ 2 ק”ג.

למה?

כי להכין 1/2 ק”ג ו- 2  ק”ג זה בדיוק אותו הזמן.

מתכון קציצות פרגית ותרד

וסוד קטן מאז שהתחלתי להכין את הקציצות מבשר הפרגית

הפסקתי להכין קציצות מבשר בקר.

56

למה? הן יותר קלות רכות וטעימות ולא מכבידות.

ועכשיו רגע… לפני ערב חג הפסח כדאי לכם לנסות ולהכין אפילו מעט

רק כדי להרגיש את הטעם העדין  מה גם שהן קלות מהירות להכנה…

וזולות יותר מבשר בקר.

1

עכשיו אחרי שהכנו את בשר הקציצות

 

4

7

אז על הדרך לא נכין מוסקה חצילים או חצילים מגולגלים…

על הדרך לא נכין תחתיות ארטישוק ממולאות לחג …

על הדרך לא נכין קבבים בקופסא – בלי התרד הטיפ למטה

על הדרך לא נכין קופסא מלאה קציצות מטוגנות

12

וישר להקפאה, ככה יש תוך הכנת הקציצות עוד כמה תבשילים קלים לגיוון.

ואז תהיה לכם מנוחה… ושכר לעמלכם !

המקפיא יהיה מלא והכול מוכן בשלוף…

עכשיו יהיו כאלה שיגידו אצלי בבית לא יגעו באוכל קפוא בחיים!

ויהיו גם כאלה שיגידו אצלי בבית לא יטעמו מהאוכל שבישלתי אתמול..

אבל פיצה, פלאפל, חומוס, בחנות הם כן יקנו !

למסעדה הם כן יכנסו…!!!

ואת מה שהכינו טרי ונקי במו ידיהם בבית הם יגידו לא אוכלים!

אז לכו תבנו מדינה…!

10

כשהייתי אמא צעירה לא היה את הפיצה שמיצה,

הכל הינו מכינים בבית ואת הטיפים לא גילינו לאף אחד.

הייתי מכינה את תחתיות הארטישוק, את החצילים,

ממלא אותם מטגנת אותם ומכניסה לקופסא להקפאה…

11

רגע לפני שישי או החג אני מסדרת אותם בסיר עם כל

השום התבלינים הכוסברה הטריים ומבשלת

וזה יוצא טרי יותר מטרי ויותר טעים מטעים…

כולם רואים את הסיר על הגז בזמן אמת, מריח טוב…

ואז ראו זה פלא כל העכברים יוצאים מהחורים והולכים בעקבות הריח

לוקחים כף וישר נוחתים לתוך הסיר בהתגנבות חרישית…

וכשאת שואלת מרחוק מי בוחש שם בסירים?

הם אומרים רק טעמתי אחד מהטעים הזה…

אז תתחילו להיות יצירתיים להכין ולהקפיא ולא לישון במטבח.

אם תפתחו את המקפיא שלי יווו מה תמצאו ?

קופסאות של עלי גפן מוכנים לחימום ואכילה.

קופסא של קובה מוכנה לטיגון.

בורקסים מגולגלים מוכנים לאפיה

קציצות בהמון…

ואם מישהו יחליט להפתיע אותי… ברגע מרימים ארוחה.

שמים סיר מים לפסטה

מוציאים כמה קציצות מהמקפיא

8

מפוררים במחבת עם רסק עגבניות,

קטשופ,שמן זית ואורגנו ירוק ויש אחלה פסטה בולונז ברגע הכי מפתיעה וטעימה שיש.

קצת מזה וקצת מזה כמה סלטים ויש ארוחה.

טיפ

למי שלא אוהב תרד פשוט להכין הכל רגיל בלי התרד.

רק להוסיף יותר פטרוזיליה ןלגלגל אותם כמו קבב,

קבב ארוך מוכן

מסדרת בקופסא ומפרידה בניילון שלא ידבקו.

פסטה בנדורה

להפשיר וישר על מנגל או מחבת פסים.

וכמובן אם בא לכם למלא ירקות מוציאים כמה קבבים למלית האורז

ואתם גם מסודרים.

אז שלא תגידו שלא קיבלתם כמה טיפים על הדרך…

אז קדימה תושיטו יד וטטעמו קציצה טעים לכם

פשילו שרוולים ותתחילו להכין המתכון שלי המחמאות שלכם

56

 נהניתם פרגנו בלייק זה יעשה לכם טוב ואני אגיד תודה עד למתכון… הבא.

תרצו לעקוב אחרי בסלון שלי בסלונה אני מרשה

למעלה יש כפתור “עוקבים אחרי” חג שמח חג נפלא.

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה