הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 84

החל מפברואר 2015

2

12

13“יש ראש לשועלים
וראש לאריות
יש ראש עם תלתלים
וראש עם בעיות…”
ולי יש את הראש הכי חשוב

פשוט “ראש כרוב”

מאז שאני בסלונה הפכתי לסופר- סלב

אני כבר לא יכולה יותר להיכנס לסופר לקנות אפילו דבר אחד!

למה?

רק אני נכנסת לסופר ישר קופצת עלי כל מחלקת  הירקות

עם מחלקת הפירות

החסה היי סבתוש…

הקלבסה מה שלומך סבתוש…?

הפלפלת… סבתוש מה את מבשלת?

התרד אפשר חתימה לילד

והשרי סבתוש אולי סלפי

ואני לא נעים לי, מה אגיד לצנון?

שאני אוהבת יותר מלפפון?

ולקוסה מה אני אגיד ?

בא לך מחשי רק תגיד?

ואיך אתחמק מהבטטה הכתומה

זו שלפני שבוע הכירה לי את הבטטה הסגולה.

הכרובית בטח סנובית… עלי תגיד!

זהו הלכה לי הפרטיות!

להיות “סלב” במחלקת ירקות זה ממש לא פשוט!

נכנסתי חייכתי לכולםםםם…

לגברת “פינק ליידי” אמרתי היי,

מר תפוח “גרנד אלכסנדר” כמו תמיד היה נפוח,

הבטתי אליו בחיוך ואמרתי לו… תנוח!

כולה נכנסתי לסופר לקנות כוסברה… איזה רעש מי ישמע

עוד אני בוחרת את הצרור…

אני שומעת את “ראש כרוב” מרכל עלי מאחור,

“מאז שסבתא הפכה לסלונה, כרוב היא כבר לא קונה”!

מזה…? “ראש כרוב” אני לא קונה מאז שאני בסלונה?

הסתובבתי ושאלתי

מי החצוף שאמר שסבתא לא קונה “ראש כרוב”!

שקט דממה אף “ראש כרוב” לא הוציא מילה

הבטתי לימין הבטתי לשמאל

ובחרתי לי “ראש כרוב” גדול

חזרתי הביתה בשמחה והכנסתי אותו ישר להקפאה.

שלושה ימים שישכב שם במקפיא לנוח בהקשב מתוח…

למה להקפאה?

1

כי זה המתכון הכי מנצח !!! ניסיתי כבר את כל ההמצאות…

להפריד את עלי הכרוב ביעילות ומהירות.

המצאת ההקפאה מנצחת ! לא נשרפים, לא מתאמצים,

הכל הולך בצ’יק צ’אק

ולא צריך B. A כדי למלא “ראש כרוב” מהר.

אז קדימה

אחרי שלושה ימי מנוחה הוצאתי בערב את הכרוב להפשרה

בבוקר קמתי בשמחה להכין חטיפי אצבעות כרוב חמצמץ לכל המשפחה.

עכשיו תנסו גם אתם ותגידו סבתא אמרה!!

“ראש כרוב” רק בהקפאה

הכי קל בעולם לא צריך יותר שום סיר חם.

כל עלה כרוב אני חותכת ל -4  חלקים,

ואין צורך אפילו לסגור את הצדדים

הם יוצאים חטיפים חטיפים בגודל אצבעות מבושלים.

והלימון והשמן זית איזה ריח של “ראש כרוב” בכל הבית.

חטיפי “ראש כרוב” בטעם של עוד…

מתכון  ראש כרוב

3

4

5

6

7

8

9

12

 

 

13

 

 

15

 

אז קדימה תתקרבו לסיר לא צריך מזלגות

אפשר ישר לזלול עם האצבעות

13

היה לכם טעים תקפיאו “ראש כרוב” ותפשילו שרוולים…

16

אם הגעתם עד הלום… פרגנו בלייק

ועד למתכון הבא סבתא  אומרת לכם תודה

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה