הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

2 מרכיבים,ללא אפיה 15 דקות הכנה

ראשונה

 

2

7

יום אחד לפני עשרות שנים הגיע גיסתי תמי לביקור

וכרגיל הביקור שלה מלווה תמיד במאפים מעשה ידיה להתפאר.

יש בה בגיסתי גנים בולגריים אז ברור…

שבורקס אצלה זה אליפות,

קציצות פראסה זה מקצועיות,

והעוגיות שלה טעימות חמסה, חמסה ,פלפל מלח שום בצל.

לא בעוגיות!

אז באחד הביקורים מנווה סביון… לזכרון יעקב

היא הביאה קופסא עם מרציפנים מעשה ידיה להתפאר.

 

ולמי היא הביאה אותם?

נכון למי שחולה על מרציפן! אנוכי

אז שיהיה ברור כל מי שנוסע לחו”ל או לחו”לון כבר בדיוטי

משאיר מרציפן שווה של חברת אנטון ברג – Anton Berg

הדנית המוכרת בזכות המרציפנים הנחשבים לטובים בעולם.

משנת 1884 הם מכינים טעמים מטריפים, כל מרציפן מתפוצץ בפה למות.

והכי הכי יפה ששלושת הילדים שלי לא אוהבים מרציפן

נקודה!

אבל את הנכדים הצלחתי להדביק בטעים הטעים הזה.

ואני צריכה אפילו לחפש מקום מיסתור ברגע שהם

מגיעים מהדיוטי.

יש לנו אפילו בדיחה במשפחה על המרציפן…

קטן הנכדים שלי שהיה אולי בן שנתיים היה עוקב מהיכן

אני מוציאה את “ההוקוס פוקוס” מרציפן.

יום אחד נכנסה הנכדה ואמרה: “סבתא מה יש עוד מרציפן?”

אמרתי זהו אחרון נגמר…

כך בכל פעם הייתי מוציאה אחד  ואומרת “אחרון נגמר…”

והם סבתא נו תגלי איפה את מסתירה אותם?

והוא הקטן קורא לנכדתי הגדולה ואומר:

” בואי תראי איפה יש לסבתא עוד הרבה מציפן…”

 אז בהעדר מרציפן חו”ל התחליף למרציפן הוא

המרציפן הביתי של תמי גיסתי.

באחת מגיחותי לסופר גיליתי שיש שקיות שקדים טחונים,

אז החלטתי לנסות לקצר את תהליך ההכנה בלי קילוף

ובלי השרייה והתוצאות היו מפתיעות ומהירות וטעימות.

יש לכם אורחים ב – 1/4 שעה אתם מתוקתקים

במרציפנים טעימים.

 

הפחתתי גם את כמות הסוכר כך שאפשר חופשי לזלול.

אז כמו שכתבתי במתכון עד שתחליטו באיזו קופסא לאחסן

את המרציפן…. הוא נגמר.

אז בפעם הבאה שאתם בדיוטי תזכרו את השם

אנטון ברג – Anton Berg כל הטעמים שווים.

דך מתכונים נקי 1

1

6

4

7

ועד אז… תפשילו שרוולים בבקשה

ותכינו את עוגיות המרציפן תוצרת בית

של גיסתי תמי מעשה ידיה להתפאר

ותקבלו גם אתם מחמאות כמה שיותר

נראה לכם טעים אהבתם נהניתם

לייק קטן יוסיף המון לפירגון

ואם תלחצו למעלה על כפתור עוקבים אחרי

תהיו תמיד הראשנים לקבל עוד מתכון בשמחה

ואני אגיד לכם תודה… סבתא אילנה

 

 

93

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה