הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

אל תהיו “חמוצים” ואל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום את החמוצים שלי

ראשונה

 

רק תבואו ותביאו אתכם מזלג כי אני לא מרשה לגעת בחמוצים בידיים!!

למה?

ככה סבתא שלי אמרה !!!

אסור להכניס ידיים לצנצנת החמוצים.

בצלחת אתם יכולים לאכול בידיים ברגלים חופשי…

מה גם שאתם צריכים למהר כי לא ישאר!!

למה ?

כמה למה?

כי הכלה הנחמודת והסדנדוויץ שלי אוכלות חמוצים רק באותו היום שאני מכינה!!!

למוחרת הן כבר לא נוגעות.

החמוצים האלה צרכים בישול קצרצר…

עכשיו תגידו יוו כמה צנצנות סבתא הכינה ?

אז אתמול אני וסבא בשקט בשקט באין מפריע חיסלנו יחד צנצנת

היום באה הסנדוויץ יוווו… יש חמוצים לקחה צנצנת והלכה

אחריה הגיעה בת הזקונים לקחה צנצנת והתיישבה עליה וחיסלה…

הכלה טרם גילתה…!

מבטיחה לכם ברגע שהיא תראה את הפוסט היא כבר תגיע…

יש לי הרבה סוגי חמוצים היום אנחנו נכין רק את הצהובים הממכרים

חמוצים של סבתא (Large)

קדימה תפשילו שרוולים ותכינו חמוצים

כמה להכין הכל תלוי כמה אתם זוללים.

תתחילו בקטנה ואז תגדלו לאט לאט…

אני מכינה הרבה צנצנות למה הריח מוציא את כל העכברים מהחורים.

שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם זה ממכר !

דך מתכונים נקי 1

8

הירקות טריים ויפים…

01

תתחילו לחתוך…

2

תכניסו את הירקות לסיר בלי הכרוב והסלרי כדי לדעת כמה מים וחומץ אתם זקוקים…

3

 

 

על הירקות תוסיפו את הסוכר  וגרגרי פלפל אנגלי…

4

 

תוסיפו את תבלין השווארמה…

5

 

תוסיפו את המים /חומץ/מלח הרותחים …

6

 

אחרי  10 שהכנסתם את הכרוב והסלרי  חכו שהכל יתקרר ותעבירו לצנצנות או צנצנת גדולה….

אחרונה

זהו זה מוכן תתחילו לזלול זהירות זה ממכר…!

אחרי אחרונה

 

היה לכם טעים, אהבתם, נהניתם

לייק קטן יוסיף המון לפירגון

ועם תלחצו על כפתור עקוב אחרי

אהיה שמחה ואודה עד… בלי די – תודה סבתא אילנה.

 

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה