הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

ראשונה

ארוחת שישי משפחתי אצלנו זה בקבוע זה מה שנקרא

אצלנו סילבסטר כל השנה.

תמצאו כאן שניצל בקר וינאי מבושל רק הפעם זה נפל בסילבסטר.

 ואם אמרנו חגיגה שישי אז שיהיה טעים

עכשיו בטח תישאלו מה ההבדל בין אווז לברווז ??…

זה אותה משפחה רק הצבעים ברווזים לבנים, אווזים אפורים.

האמת שלא התעמקתי בנושא פרט ששניהם טעימים אבל…

מה שכן אני יודעת שיש לי אוסף מכובד של ברווזים יפיפה

שקיבלתי במשך שנים ליום הולדת מילדי נכדי…

הפעם הכנתי חזה אווז בפיליפס הכי פשוט הכי קל – אפשר בתנור.

המלחתי את נתח חזה האווז

1

2

מרחתי בנדיבות גרגרי חרדל דיז’ון משני צדדיו..

3

 מעל דבש עלי קורנית ולפיליפס.

4

הבית התמלא בריח שלא היה צורך לקרוא

5

וקדימה לפיליפס או לתנור…

6

ברווזים ברווזים באו הביתה” כולם הגיעו עם הריח

7

זה כל המתכון בגלל שכבת השומן מספיק להגיש שתי

8

חתיכות ליד השניצל.

וצד סלט חסה גדול.

אז מי אמר “סילבסטר” ולא קיבל ארוחה שווה

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום

את חווית האווז הצלוי בחרדל ודבששששש.

ואם כבר “סילבסטר” אז אל תתביישו אפשר

לטעום גם שניצל וינאי

ראשונה

וגם חזה אווז.

ראשונה

אפילו “סילבסטר” חיכה לארוחה…

אז לכל העוקבים אחרי בשנה שלי המיוחדת בSaloona

לכל אלה שנכנסתי עם המתכונים שלי ישר למטבח ביתם

לכל אלה שהטעם ערב ליחכם.

9..

אני שולחת ברכה לתחילת שנה אזרחית חדשה

לבריאות לשמחה ומי יתן ותפתח על כולנו

שנה מבורכת וטובה…

את הזיקוקים אני שומרת ליום העצמאות

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום…

נהניתם אז קדימה פרגנו בלייק תודה

שלום לך 2015 ברוכה הבאה 2016

 

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

Thumbnail

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
Thumbnail

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה