הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

” ולפעמים כשאני כך לבדי אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי” לריחות לטעמים שלא נס לייחם אותם אני שומרת בלב החם.

03/12/2015

ראשונה

” ולפעמים כשאני כך לבדי

אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי”

לריחות לטעמים שלא נס לייחם

אותם אני שומרת בלב החם.

מנסה לתעד את המתכונים

לשמור על הגחלת לדורות הבאים.

זה המתכון והטעם הכי שווה בשכונה של בית סבתי

אותו הכינה כל שכנה ושכנה…  לכבוד החנוכה.

לא רק את זה הכינו היה מצעד “גלויות” של:

ספינג’

זלבייה

פאפאנש

סופגניות אשל

סופגניות ריבה

ועטייף הטעם הכי הכי אהוב עלי

ורגע… לפני החג כל אחת משכנות נוף ילדותי הייתה עושה משלוח

מאחת לאחת צלחת עם כל הטעמים…

והייתה גם מסורת כשקיבלת משלוח מהשכנה

לעולם לא מחזירים צלחת ריקה.

מסורת שלי עד היום…

אז קדימה המתכון לפניכם… וכן גם אתם יכולים להפשיל שרוולים ולהכין

 

 מתכון עטייף

הביטו בבועות עד שהם ….

1

נעלמות… זוכרים לטגן ללא שמן על צד אחד בלבד

2

הכינו את האגוזים הסוכר והקינמון…

6

כפית אחת מלאה ולסגור…

3

הכל מוכן לטגן בשמן עמוק וישר…

4

להכניס חם לסירופ קר  ולשמור בכלי…

7

וקדימה קחו ביס מלא באגוזים קינמון ….

תביטו בפנים ותרגישו את החגיגה של החנוכה ….

8

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום עטייף מלא באגוזים וקינמון …

אחרון

טעמתם שטפתם עיניים, כאן למטה אשמח ואודה אם תעשו לסבתא לייק…

כך אדע לשתף אתכם בעוד מתכונים…

ואתם בהחלט יכולים להביא את המשפחה והשכנים…

 

 

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

Thumbnail

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה