הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 83

החל מפברואר 2015

שוב אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי, אל זיכרונות המטבח של סבתי, לריחות לטעמים שלא נס ליחם.

ל…”יום השישי ויכולו השמיים והארץ וכל צבאם…” “מָרָק  חָמוֹד” עם קובה  סולת חם.

הפירוש רש”י לחָמוֹד הוא לימון

8

וב“מָרָק  חָמוֹד” יש הרבה ירקות שורש והרבה הרבה לימון.

 כשחולים יש את “מָרָק העוֹף”  המסורתי של סבתא

 ו”מָרָק  חָמוֹד” הוא החיסון השנתי של סבתא !

סבתא הייתה אומרת שזה התחליף האמיתי לאנטיביוטיקה

ב” “מָרָק  חָמוֹד” יש:

ראש שום

ראש סלרי עם העלים

בצל

גזר

תפוחי אדמה

נענע

לימון  והמון…

זה מרק של סבתא של סבתא של סבתא שלי, שקיבלו  אותו

בירושה “מאמא אדמה” זו שמגדלת את כל ירקות השורש הכי בריאים

בתוספת הרבה ויטמין C הלימון שעושה את כל המרק.

בקיצור סיר מלא בכל תכונות האנטי דלקתיות, חיטוי ניקוי רעלים,

אנטיביוטיקה טבעית  עוד ממחקריו של ד”ר הרמב”ם.

בעיר ילדותי חיפה לא היה בית שלא בישלו את

“מָרָק  חָמוֹד” בכל מיני צורות עם קובה סולת,

 עם קובה בורגול, עם בשר, בלי בשר, עם אורז, עם קוסקוס,

כל סבתא מה שהתאים למשפחתה.

 אז למה לדבר הרבה קדימה להכנה

 ”מָרָק  חָמוֹד”

עד לפני שקניתי את הקוצץ הידני הייתי חותכת את הירקות לקוביות ועיגולים…

והשנה פעם ראשונה בגלל “ההוריקן” שהגיע כל כך מהר הכנתי את

המנה הראשונה של האנטיביוטיקה בקוצץ.זה מה קוראים אותו סלייסר

לנסות צריך ? צריך…

שלושה ארבע סיבובים כל ירק ולסיר.

בקוצץ הירקות לא יוצאים בגודל שווה והאמת המרק נראה צבעוני יותר ועשיר יותר.

 תוך שאני קוצצת את הירקות היה לי דיבור עם עצמי:

כן כן אני וותיקה בארץ מדברת חופשי עם עצמי וגם עונה לי.

להכין קובה סולת או לא להכין – כן -לא – כן- לא….???

בסוף הופיעה “הסנדוויץ” שגרה לידינו לביקור היומי…

מה את עושה?

לא עושה…מתלבטת ! בין לעשות או לא לעשות קובה

והיא:

“בטח לעשות ועכשיו !!!

אני רוצה לראות איך את מכינה אותם ככה לפי העין !

בשידור חי ! ואני אשים את הכוס למטה שתמדוד את

העין שלך” !

הוצאתי מחבת,שמן זית, בצל קצוץ להזהיב,

שתי ביצים, פלפל, מלח ולקשקש….

הסנדוויץ טעמה “מה זה הטעים הזה”?  אני ”זה למילוי הקובה”

“זה מה שאת שמה מקושקשת עם בצל”?

ואני חשבתי שאת מבשלת ומבשלת ימים ולילות.

אחרי שסיר “מָרָק  חָמוֹד” קיבל את מנת הלימון הנדיבה

והוא בדיוק בטעמו המשובח…

עכשיו צוללים פנימה כל כדורי הקובה ל- 10 דקות לקבל את

כל טעמים האנטיביוטיקה של הטבע.

אז תזכרו זה המרק של סבתא של “אמא אדמה”

שעובר מדור לדור ואוכלים אותו כל השנה.

חורף קל ובריא לכולם….

 מרק חמוד  מתכון

הירקות

1

קיצוץ גס של כל הירקות – תוכלו גם לחתוך לקוביות

2

המרק מוכן רק להוסיף את הקובה

6

מתכון קובה סולת למרק חמוד

המלית בצל מטוגן ומקושקשת

 

4

3

הקובה מוכנה למרק – גם מה שנשאר מבצק אני מגלגלת קטנטנים ומכניסה

5

המרק מוכן

7

אפשר להגיש עם אורז

10

יותר מקרוב עסיסי ונימוח בפה.

11

אני אוהבת בלי כלום רק קובה

8

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום בכיף

את “מָרָק  חָמוֹד” ושיתפתי אתכם בהרבה תמונות מהחוויה.

9

בהצלחה לכם

אהבתם ?

אז קדימה לייק קטן כאן למעלה או למטה

נותן לסבתא כיף לשתף אתכם בעוד מתכונים.

ולפרגן עושה לכם טוב וטעים בהצלחה… תודה

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה