הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 84

החל מפברואר 2015

אמר מי שאמר “סוס מנצח לא מחליפים” מי אמר?

אפילו גוגל לא יודע… מי אמר? כתוב “פתגם עברי”

אם לא יודעים מי אמר אז אני אומרת :

“עוגה מנצחת לא מחליפים!”

"פירורי שמנת"

 

49 שנים אני מכינה את העוגה הזאתי כן הזאתי

כל מי שטועם אומר “טעימה עוגת הגבינה הזאתי”

ואני אומרת זו לא גבינה זו עוגת שמנת.

לא נכון… כן נכון… לא נכון… כן כן… שמנת.

לא קצפת לא מוקצפת הכי פשוט שמנת.

אם היו שואלים את מר אדון קֹהֶלֶת  שימנה

שלושה דברים טעמים שלא היה מחליף בעולם,

הוא היה אומר:

דגים -  עגבניות – ועוגת שמנת.

עכשיו תשאלו… והאישה?

אמרו שלושה דברים ! ואותי בשלושת הדברים האלא,

אי אפשר להיכנס נקודה.

 

פעם לפני 50 שנה מתכון הבצק של “פירורי השמנת”

היה כפול, כי באותו יום שהיינו מכינות את “פירורי שמנת”

מהחצי השני של הבצק היינו מכינות עוגיות “פירורי ריבה”

מעדן מיוחד שמתאים לפוסט נפרד – מבטיחה.

מאז שהילדים יצאו מהבית, פשוט חילקתי את מתכון הבצק ישר לחצי הכמות.

כי גם “פירורי שמנת” וגם “פירורי ריבה” לי ומר אדון קֹהֶלֶת 

בשבוע אחד זה יותר מידי.

וחוץ מזה “אדון קֹהֶלֶת” לא בחר אותי בשלושת הדברים הטעמים שלו

אז למה שאני אכלול את העוגיות הריבה גם.

המתכון הוא פשוט ומהיר ואל תשאלו שוב למה לא חמאה?

בבצק לפני 49 שנים חמאה היה מצרך יקר.

ועם כל הכבוד לחמאה בכל המחקרים חוזרים למרגרינה ולגולדבנד

שהם שומן מהצומח, ולא מהחי.

 49 שנים אני מכינה את “פירורי השמנת” במתכון הנוכחי.

49 שנים שאני מקבלת מחמאות עם מרגרינה ועם גולדבנד.

וכבר אמרנו “שסוס מנצח לא מחליפים”.

 

1 דך מתכונים

5

 

 

 

2 דך מתכונים

 

לרפד את התבנית ולעשות גומות באצבעות.

1

כך גם בבצק לפירורים

2

הבצק זהוב

3

לפורר את הבצק עם מעט גבישים

4

להוסיף את השמנת ומיד לאחר מכן לכסות עם הפירורים.

6

לפזר את הפירורים בעזרת מזלג לכיסוי כל שטח העוגה.

7

לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר ללילה שלם הפירורים שותים את כל הנוזלים של השמנת

והעוגה מתקשה.

8

לחתוך ולהוציא בעזרת כף עוגה ולהגיש

12

 

להוסיף  קונפיטור דובדבנים חמוצים וזה פשוט מושלם.

11

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום “פירורי שמנת”

ושיתפתי אתכם בחוויה

"פירורי שמנת"

 

אהבתם ? אז קדימה לייק קטן כאן למעלה או למטה

נותן לסבתא כייף להכין עוד מתכונים.

ולפרגן עושה לכם טוב בהצלחה… תודה

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה