הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

בבקשה לא לדחוף! יש מספיק לכולם!

12/10/2015

1310 דקות הכנה 3/4 שעה בישול 100% הצלחה

במרק הזה “בלי עין הרע” יש מכל טוב הארץ והעיקר

לוביה ירוקה עם “עין שחורה”.

מכל טוב הארץ לוביה ירוקה עם "עין שחורה".

קולפים – רוחצים – לקוצץ – לסיר… פחות משעה קיבלתם את המרק הכי עשיר טעים וחם.

בראש השנה כשהכנתי את סיר הברכות של הלוביה הירוקה -

כתבתי שהיא מגיעה אורחת לכבוד “ראש השנה” ונעלמת לה עד לשנה הבאה.

לוביה ירוקה זו עם “העין השחורה” אבל זהו שלא עוד…

מעתה היא נשארת איתנו לחגוג כל השנה .

 (כאן תמצאו מתכון לוביה עם קציצות)

 השבוע במקום לעשות הזמנת SMS ב”מגה” החלטתי שאני קופצת לביקור

לתת קצת צו’מי לחברה שם להגיד שלום ותודה בכל המחלקות …

למה תודה?

א’ כי לפעמים אני מנומסת… ולפעמים אני גם לא “נחמדה”

ב’ כי בכל זאת הם אלה שדואגים שאקבל את התוצרת הכי הכי טובה והכי טרייה.

וג’ קצת ת’צומי ופרגון לא עולה כסף ותמיד עושה טוב לנשמה.

זה לא בדיוק מובן מאליו שאני מבלי להגיע לסופר ב – SMS אחד מקבלת שירות עד הביתה,

אז באתי לפרגן ולהגיד תודה.

כבר בכניסה אני פונה ישר למחלקת ירקות.

בלי ירקות אין חיים בבית, מר אדון קהלת בלי עגבניות חצי בן אדם, בלי שום הוא שום דבר.

ואני עם החסה חסה עליו ועם חציל הוא אצלי אציל - מוסיפה לו עוד את כל העשבים הירוקים

שהוא אוהב והוא בעננים.

אני לעומתו הולכת ישר לענבים האדומים בלעדיהם אני שיכורה -מעמיסה שתים שלוש קופסאות -

לא לפני שבדקתי אם שזרת הענב ירוק – לא ירוק לא קונה! למה? כי זה לא טרי

משם אני ממשיכה בעקבות ריח העיזים… ישר לגבינות שבמעדנייה.

מתה על כל גבינות העיזים, הכבשים החריפות, אלה עם הריח המשכר.

יש ירקות יש ענבים וגבינות אנחנו מסודרים…

בדרך אני עוברת למחלקת בשר אומרת שלום  שוטפת ת’עיניים…

 והקומפיוטר במוח מתרגם מה אני מבשלת.

הולכת ל”קפואים” ושם אני פוגשת את טלי היפיפייה…

מה נשמע “דודה”היא שואלת אותי?

מה חדש ? טלי בקפואים כי הבעלול החתיך שלה  “צמחוני”

וסבתא בקפואים בגלל הבמיה – הארטישוק – הפול -התרד – הגזר גמדי.

ראית את זה ? … היא מושיטה לי שקית קטנה ירוקה …

אני מביטה בתמונה  לא… לא… זה לא יכול להיות..

מנקה ת’משקפיים מביטה שוב

עם חיוך מאוזן לאוזן קוראת שוב, מביטה בתמונה ולא מאמינה.

אחרי 100 שנה מישהו חכם הבין שפה טמון הפוטנציאל של כל הירוק הירוק הזה שנקרא לוביה.

לוביה זו שמופיעה פעם בשנה בראש השנה ונעלמת.

זו שמתחילים לקלף אותה היא מתפזרת בחצי בית ובכדי שיצא לך איזה סיר נורמלי לערב חג

צריך לקנות מינימום כמה ק”ג כדי שבאמת יהיה מבורך.

עכשיו סבתא שלי בטח מסתכלת מלמעלה ומחייכת על

 ”החיים הטובים” כאן למטה בסופר.

“לוביה ירוקה מקולפת קפואה ונקייה”

ושלא תבינו לא טוב זה לא שעועית ירוקה – לא שעועית צהובה -

לובייה זו “עם העין השחורה ” זו שמתחילים לקלף ולקלף והיא לא נגמרת …

זו שאפילו אי אפשר לסנן שום “קללה” בקילוף – למה יש לה “עין שחורה”.

ואני שואלת את טלי קנית ? ניסית ? והיא:

“אם קניתי וניסיתי ?  היא טעימה יותר כי לא צריך לקלף”.

זהו קניתי !

לא אחד לא שתיים ישר 55555 בשביל החמסה ובשביל שלא יחסר.

 זהו הקומפיוטר התחיל לעבוד:

הדלעת קרצה לי מהמדף, הזוקיני לבד לעגלה קפץ - ואני תאמינו או לא התחלתי לשיר

“אני חוזר הביתה אני והלוביה ירוקה, טרייה קפואה ומקולפת אתם קולטים…

שאני אקלף ? איפה חדוות הטרי ? יותר מטרי מקולפת ונקייה.

… כל הדרך הביתה אני שרה”

 

מרק לוביה מתכון

סיר רחב עם שמן זית

2

להוסיף בצל קצוץ

4

זוקיני קצוץ

3

גזר קצוץ

5

פלפל ועגבנייה

6

והעיקר לוביה נקייה ירוקה עם “העין השחורה”

7

 

לערבב עם ציר מרק

8

להוסיף מים חמים עד למעלה ולבשל

9

להוסיף את הדלעת עם הקליפה זוכרים

10

להוסיף שמיק קצוץ

11

וסיר המרק לוביה הכי חם מוכן

12

אז מי שחשקה נפשו בלוביה… בבקשה לא לדחוף! יש מספיק לכולם!

ותודה לטלי “מהלוביה” שהאירה את עיני -

ותודה גם לטלי “מהענבים” שהמתיקו את פי…

14

ושלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום ושיתפתי אתכם בחוויה

אהבתם…

אז קדימה  לייק קטן כאן למעלה או למטה נותן לסבתא כיף להכין

עוד מתכונים…

 ולפרגן עושה לכם טוב אז בהצלחה ותודה

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה