הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

יש דברים שאפשר להעלות רק אחרי שהארוחה מוכנה רגע לפני החג…

ראשונה

אז אחרי שבועיים של הכנות לחג…

קונה… מצלמת

מקלפת… מצלמת

ממלא… מצלמת

מטגנת… מצלמת

מבשלת… מצלמת

תעמוד ככה, הכפית ככה, המגבת לא מתאימה,

הזוית לא טובה ,רואים את השלטר, תרטיבי שיבריק,

אוכל לא מצלמים בפלאש,

לא לצלם מלמעלה, למה חתכת את התמונה

את לא רואה זה לא באמצע?

פתאום טלפון… הלוו… חוזרת לזירת הקרב

“איפה שמתי את הפלאפון?”

ביחאת ראבקון כולה סבתא בישלה ארוחה

כבר יותר קל להזמין את כולםםם לארוחה שיגידו:

טעים – לא טעים – וחסל סדר פסח…

 זהו אחרי שהכול מוכן מורידים 700 תמונות בשביל להעלות לסלון בסלונה צלחת אחת…

ועכשיו זה בפוקוס זה לא! זה עמום וזה שחום…

זה חתוך, אולי זו לתמונה ראשונה וזו לאחרונה…

ואם כל זה לא מספיק אז העוזרת זו “אם הבית שלנו” מאיימת…

כן כן מאיימת עלי !

“אם אני לא מסיימת את הצילומים אני משאירה אותך לנקות את המטבח…!!!  והולכת…!!!

“לאן את הולכת אני שואלת ? הביתה !

“כמה אתם “אל יהוד” מבשלים?” היא שואלת אותי “כמה?…”

ואני “זה חג…” והיא “אז מה אם זה חג כבש על המנגל וסלט לא טוב…

“בטח טוב…” נו “אז לאש לק כול הדה” היא שואלת אותי

פירוש רש”י “בשביל מה לך את כל זה…???”

נו לכי תסבירי “לאם הבית” מה זה לשמר את המסורת של חג..

כך גדלתי סבתי הכינה וגם אני מכינה וגם בנותי וכלתי משמרות את החג…

ואז מגיעה בת הזקונים ושואלת אמא תגידי עכשיו

“ראש השנה” או “פסח”?

ואני ראש השנה למה? לפי ההכנות שלך נראה לי פסח.

ואז היא לוקחת צלחת ואומרת לי לא מעניין אותי כלום !

אני לוקחת לי צלחת עכשיו…! אני רעבה ויכולה לטרוף מישהו…

מזה אפשר? היא שואלת? ועונה…

ממילא ישאר ונצטרך לאכול את זה כל השבוע אני יודעת שאת לא אוהבת שנוגעים לפני החג…

גונבת אורז, גונבת מהשוק טלה ממקום שאף אחד לא ירגיש

שמישהו גנב – וגם מגניבה לי ביס לפה לסתום אותו כדי שלא

אגיד מילה!

שוק טלה כבש בתנור המתכון

שוק טלה צעיר מוכן ומזומן למסג’…

1

 

אחרי מסג’ עם פפריקה מתוקה מכניסה את השוק לשקית קוקי קצת מלח גס וצרור טימין ולתנור…

2

 

השוק יצא מהתנור שחום ועסיסי ורוטב אלוהי

3

 

אורז חגיגי

 

האורז מבושל בעיטור פטרוזליה וצנוברים

6

הצנוברים מטוגנים קלות

7

גם הבטטות והתפוחי אדמה מקבלות טיפול אישי מוכנות לתנור

4

 

אחרי הטיפול הן יצאו מהתנור יפות וצבעוניות

5

בתיאבון לוקלוקו הכל… גם הכלבה קיבלה את העצמות וחגגה בקשקושי זנב.

אז שלא תגידו שלא הזמני אתכם לחטוף שוק טלה ולהרגיש את הטעם

0 (Large)

על זה נאמר “ביד חזקה ובזרוע נטויה”

אהבתם… אז קדימה  פרגנו בלייק קטן כאן ואני אגיד תודה

עד ….. למתכון הבא חג שמח

 

 

 

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה