הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

תביאו כף ובואו לטעום ישר מהסיר ותצאו בטעמים ובברכת שנה טובה

06/09/2015

pizap.com14749290817811

גברת “לוביה” באה לברך… “שירבו זכויותינו”

נא להכיר היא הכי יפה וטעימה בעיר…

היא דקת גיזרה גבוהה וארוכה, שחורת עין ועונה לשם “לוביה”.

היא מגיעה לחופשה פעם בשנה, תמיד לקראת ראש השנה…

עם תרמיל ארוך מלא בגרגרים טעימים עושה את החג ונעלמת לה…

אומרים שיש לה המון מעלות והיא גם עשירה מאוד.

בשולחן החג היא מקבלת מקום של כבוד ותמיד מגיעה בידיים מלאות עם סיר מלא בברכות.

והבית מתמלא בריחות… ואז היא שולחת מבט ומברכת כל אחד…

 ”שירבו זכויותינו ותלבבנו”…

גם חברתה “כרתי” הכרישה מברכת בשמחה “שיכרתו אויבינו ושונאינו לכל מבקשי רעתנו”.

וחברתה “קרא” הדלעת מברכת באהבה “שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפנינו זכויותינו”.

לזו החגיגה מצטרפים מר דג, אדון סלק ותפוח בדבש,

אדון רימון וגברת תמר וכך סדר “ראש השנה” הופך כל בית למבורך ומהודר.

שנה טובה ומבורכת לכל עם ישראל.

לובייה (Medium)

שני סוגי לוביה

לוביה ירוקה

לחתוך ולקלף אפשר גם להקפיא

לוביה מקולפת עם דלעת

הר של לוביה מקולפת ויפה

הר של לוביה מקולפת

 

הכנת הסיר דלעת וקרישה

דלעת וקרישה

להוסיף בין הדלעת את הלוביה ועליהם את בצלצלי הפנינה

בצל פנינה

להוסיף את עגבניות השרי

לוביה תמונה ראשונה

להוסיף את ציר המרק עם התבלינים

מתחיל להתבשל

להניח על הגז להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה

על הגז

להוסיף קציצות או צלי בקר

בישול מקרוב

בהצלחה להגיש לצד אורז לבן

גברת "לוביה" באה לברך... "שירבו זכויותינו"

לבריאות

אהבתם… אז קדימה לייק קטן כאן למעלה או למטה עושה לסבתא טוב

ולפרגן עושה לכם אחלה שנה טובה… תודה.

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה