הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

עלי גפן סופי

פעם… חג היה חג – היום “יש לי יום יום חג…”

חגים הם לפעמים געגועים לבית… כל אחד והגעגוע  שלו.

יש המתגעגעים לאוכל של אמא ויש המתגעגעים לאוכל של סבתא…

לי יש זיכרונות ילדות מבית סבתי וחמותי…

כל חג מביא איתו אוכל בהתאם לפרי וירק שגדלו בעונות השנה.

לכל חג יש את הברכות הריחות והטעמים…

בשבט שלנו לבית משפחת עמר הענפה משורשי הארץ, יש טעמים שעוברים מדור לדור.

השולחן תמיד ערוך כשבמרכזו הרבה סלטים מזבת הארץ

והרבה הרבה הפתעות ממולאות…

ככה זה היה פעם לכל סבתא הייתה “ביצת הפתעה” משלה

כך היו הסבתות שלי מפטמות אותנו הנכדים והנינים בממולאים …

סבתא הייתה אומרת: “עיוני קח תטעם…” בתרגום רש”י…

“עיניים שלי קח תטעם תראה איזו הפתעה יש בפנים”

הפתעה בקובה – הפתעה בעלי גפן – הפתעה בבצל – בכרוב – בחציל -

תפוחי אדמה – בעוף – ביונים – בכבש…

וההפתעה הכי גדולה זה שגם אותנו היו ממלאים עם כל הממולאים…

 זה חלק מזיכרון ילדות שלי משנות הצנע עד שסבתי הלכה לעולמה בשיבה טובה

ואז גם אני יצאתי לדרך והתחלתי בממולאים שבזכותם זכיתי “במלכת המטבח”…

משהו כמו מאסטר שף היום, אעלק רק אז היו מכינים את “מנת הנצחון” בבית ומבאים לטעימה…

עכשיו משהפכתי קצת לסבתא השבט שלנו הוציא אותי לגמלאות מהסבב השבועי,

והם מכינים ארוחות שישי טעימות עם שמות חדשים כיאה לשנות 2015 …

אבל סבא צריך לאכול… צריף – מידי פעם יש חג פה חג שם…יש

אז מה אני לא אכין ממולאים לחג … בטח שאכין

והפעם אמלא חצילים קטנים באורז ובשר כי זה בדיוק העונה.

ולכבוד החג גם אגלגל כי אין חג בלי גלגול “עלי גפן” אלה הירוקים שאספתי בתחילת העונה

בדיוק לראש השנה… וכל השנה.

כי אין חג בלי חגיגה של הרבה מיני ממולאים…

מלית אורז לממולאים (Medium)

 

2א

גלגול “עלי גפן” דק דק כמו חטיפים כפית מלית מספיק

 

תמונת הכנת עלי גפן סופי

 כאן תמצאו את המתכון הבלעדי שלי לגלגול עלי גפן….

שלב אחר שלב מלווה בצילומים

 

3א

pizap.com14910694786092

 

עלי הגפן מסודרים כמו חיילים בסיר

4א

רוטב לעלי הגפן (Medium)

על צלחת אחרי הבישול חמצמצים קדימה לחטוף

5א

חצילונים קטנים מוכנים למילוי – המתכון למילוי זהה לעלי הגפן למעלה

6א

מסדר של סגולים לצד אדומים מסודרים בסיר…

7א

מבט מלמעלה אל תוך הסיר

8א

רוטב לחצילים (Medium)

החציל והעגבניה מוכנים שוחים ברוטב של עגבניות שום לימון נענע ושמן זית

9א

מזוית שונה כדי לקבל תיאבון להתחיל להכין

10א

מיזוג גלויות בצלחת אחת עגבנייה חציל ועלי גפן…

11א

אהבתם… אז קדימה לייק קטן כאן למעלה או למטה עושה לסבתא טוב

ולפרגן עושה לכם אחלה שנה טובה… תודה.

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה