הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

קדימה בלי אנטי תהיו פסטי בואו לטעום את כל הירקות בתבנית אחת ואל תגידו שלא הזמנתי אתכם להביא מזלג בדרך תזמינו ת’שכנים יש מספיק לכולם…

05/09/2015

1

פעם… חג היה חג – היום “יש לי יום יום חג…”

חגים הם לפעמים געגועים לבית… כל אחד והגעגוע  שלו.

יש המתגעגעים לאוכל של אמא ויש המתגעגעים לאוכל של סבתא…

לי יש זיכרונות ילדות מבית סבתי וחמותי…

כל חג מביא איתו אוכל בהתאם לפרי וירק שגדלו בעונות השנה.

לכל חג יש את הברכות הריחות והטעמים…

בשבט שלנו לבית משפחת עמר הענפה משורשי הארץ,

יש טעמים שעוברים מדור לדור.

 השולחן תמיד ערוך כשבמרכזו הרבה סלטים מזבת הארץ

והרבה הרבה הפתעות ממולאות…

פעם לכל סבתא הייתה “ביצת הפתעה” משלה סליחה אתקן “הרבה ביצים…”

כך היו הסבתות שלי מפטמות אותנו הנכדים והנינים בממולאים …

סבתא הייתה אומרת: “עיוני קח תטעם…” בתרגום רש”י…

“עיניים שלי קח תטעם תראה איזו הפתעה יש בפנים”

הפתעה בקובה – הפתעה בעלי גפן – הפתעה בבצל – בכרוב – בחציל -

תפוחי אדמה – בעוף – ביונים – בכבש…

וההפתעה הכי גדולה זה שגם אותנו היו ממלאים עם כל הממולאים…

 זה חלק מזיכרון ילדות שלי משנות הצנע עד שסבתי הלכה לעולמה בשיבה טובה

ואז גם אני יצאתי לדרך והתחלתי בממולאים שבזכותם זכיתי “במלכת המטבח”…

משהו כמו מאסטר שף היום – אעלק חחח…  רק שאז היו מכינים את

“מנת הנצחון” בבית ומבאים לטעימה…

עכשיו משהפכתי קצת לסבתא השבט שלנו הוציא אותי לגמלאות מהסבב השבועי,

והם מכינים ארוחות שישי טעימות עם שמות חדשים כיאה לשנות 2015 …

העיג’ה שסבתא שלי הכינה… ברבות הימים הפכה לחביתה, אומלט, פשטידה…

הירקות בתנור פתאום הפכו ל”אנטי פסטי”.

למה לבשל באנטי אני לא מבינה, אבל ת’אמת האנטי שלהם טעים…

אם הם באנטי למה שאני לא אהיה באנטי שנטי… למה?

אז החלטתי למלא את “אנטיפסטי” שלי

כרוב וכרובית לצד דלורית, חציל אציל ובטטות וצד עגבניות שרי

ונראה כמה “אנטיפסטי” זה יקצור.

ואת כל האנטי כדי שלא יהיה באנטי – אכניס ברוטב מתקתק כיאה לשנה מתוקה.

עם דבש, סילאן תמרים ורוטב רימונים עם שמן זית ורוזמרין לתנור.

 

ירקות אנטי פסטי ממולא

 

3

 

מתכון מלית הבשר (Large)

 

 

מלית הבשר

2

מילוי החציל

4

מתכון מלית הקוסקוס (Large)

 

מלית הקוסקוס

5

מילוי הכרוב בבבשר עם הקוסקוס

6

התבנית כולה מלאה בכל טוב ומוכנה לתנור

7

מתכון הרוטב לאנטי פסטי (Large)

 

8

 

הרוטב על הירקות

 

9

 

התבנית מלאה בשנה מתוקה

עם דבש, סילאן תמרים ורוטב רימונים…

10

כסוי התבנית לתנור החום חזק

11

יצא מהתנור

12

 

 

13

 

14

אהבתם… אז קדימה בלי אנטי

בואו לטעום מכל הירקות  ואל תגידו שלא הזמנתי אתכם להביא מזלג

ובדרך להזמין את השכנים יש מספיק לכולם…

ואם זה  נראה לכם טעים, קדימה פרגנו בלייק קטן כאן למעלה או למטה

ואני אגיד לכם תודה עד למתכון הבא…

15

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה