הבלוג של אנה

בדרך הביתה

עדכונים:

פוסטים: 19

החל מאוגוסט 2010

אחת לאיזשהו זמן, כשאני במצב צבירה מאוד מדויק שלא ניתן לחזות אותו מראש, בטיימינג הדומה לזה שכל הכוכבים מסתדרים בשורה, קורה נס קטן שבו אני גם מכינה דבר מאכל וגם הוא יוצא טעים

17/11/2013

האם אני לא אוהבת לבשל כי לא יוצא לי טעים, או שלא יוצא לי טעים כי אני לא אוהבת לבשל. שאלה קיומית שצפה ועולה בכל סופשבוע כשאני מכינה את הצטלה הדיגיטלי עם רשימת הקניות. אם תשאלו אותי, אני משוכנעת שהאופציה הראשונה היא המשקפת את המציאות. מנגד, לחבריי ומוקיריי אין בכלל ספק שזה הכל בראש ושאני צריכה להמשיך ולהתנסות. ואני אוהבת אותם על האמונה הזאת בי.

אחת לאיזשהו זמן, כשאני במצב צבירה מאוד מדויק שלא ניתן לחזות אותו מראש, בטיימינג הדומה לזה שכל הכוכבים מסתדרים בשורה, קורה נס קטן שבו אני גם מכינה דבר מאכל וגם הוא יוצא טעים. זה מעולם לא קרה כשניסיתי להיות יצירתית ו”לזרוק כמה דברים לסיר ולשים קצת תבלינים” אלא אך ורק כשקיבלתי בריף קריאטיב מסודר ומדויק עד רמת מספר גרגירי המלח הדרושים.
את הבריף לסלט הזה קיבלתי מחברי האהוב רון, שהוא גם מדריך האוכל הפרטי שלי וגם עוד הרבה דברים שלי.
אז השאלה המתבקשת עכשיו היא האם אני חושבת  שיש לי איזו בשורה קולינרית להפיץ שתשנה את חייו של מי מכם? ובכן, כן. בהחלט. יכול להיות. אולי. תחליטו לבד.

אתנחתא נוסטלגית. פעם, כשהייתי ילדה, היתה איזו תוכנית טלויזיה שאינני זוכרת את שמה או במה היא עסקה (הפעם שלי היה ממש מזמן) והיה שם מישהו שמבשל, או שאולי הוא עשה משהו אחר בעצם? וכל פעם לפני שהיה מתחיל הוא היה מנופף בידו עם כף מעץ ואומר בסטקטו: ה מ צ ר כ י ם.


אם כך,  ה מ צ ר כ י ם:

כוס עדשים שחורות מבושלות. לאנשים כמוני צריך להגיד שחשוב לחכות שהן יתקררו אחרי הבישול. אתם בטח יודעים את זה בלי שיגידו לכם.
גרגירים מרימון אחד. ואם בא לכם יותר מרימון אחד לכו על זה.
בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות. גם כאן אני אהיה גמישה אתכם, ואם בא לכם קצת יותר או קצת פחות אז זה מותר.
חופן עלי בזיליקום טריים. לאחר דרישה מצידי להבין כמה עלים בדיוק זה חופן התשובה היתה 8. ככה זה ביני ובין רון. אנחנו מבינים את הצורך אחד של השני בדיוק. לנוחיותכם, חובת הדיוק לא חלה עליכם.
עגבניות מיובשות. גם כאן ננקב מספר מדויק (5) אבל אפילו אני חורגת ממנו לפעמים, במיוחד עכשיו כשיש לי עגבניות מיובשות עם טעם של גן עדן שהבאתי איתי מהאי היווני שלי.
אגוזי מלך. תוספת אישית שלי. מחיאות כפיים לי על ההברקה.
מלח. לדעתי זה בסביבות ה-4 סיבובים במלחיה עם המטחנה. הייתי כותבת קורט אבל זה מתקשר לי יותר עם השם מאשר עם הכמות.
מעט שמן זית. ואם הוא מהאי היווני שלי זה בכלל מוסיף קסם לכל הסיפור.
מיץ מחצי לימון. אפשר יותר אם בא לכם. אני, גם ככה חמוץ לי רוב הזמן.

ואם כבר אני שמה פה פוסט כזה אז אני הולכת עם הקונספט עד הסוף!
הצעת הגשה: להזליף מעט טחינה גולמית מעורבבת עם קצת סילאן. (נעדר מהתמונה כי לא היה לי כוח להכין).

ושיהיה לכם לבריאות

עוד מהבלוג של אנה

תצוגה מקדימה

שואה, סיפור ילדים

זה סיפור על ילד בן 6 שקראו לו רוברט שפילמן. ההורים שלו והחברים שלו קראו לו רובי. רובי נולד בעיר בודפשט שבהונגריה. הוא גר בבית לא גדול ולא קטן ליד נהר הדנובה. אימו, וילמה, היתה תופרת ואביו אלדר עבד במכולת. כל בוקר היו רובי,...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הזיתים שיביאו לכם את המזל

כמידי שנה גם השנה ערכנו, חבריי ואני, את מסיבת הכריסמס בואך שנה חדשה, רק שהשנה האיחור האופנתי היה קיצוני מעט והיא נערכה בערב שישי האחרון. ההנחיה שקיבלתי היתה מאוד ברורה: להכין סלטים בצבעי החג. קוד לבוש: כנ"ל. אני לא ארחיב על...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

תפסיק, אבא לא עושה ככה

"דמיינו לכם שעומד פה אדם לידי. טוב, לא כל כך קרוב, אבל כאן על הבמה. אדם שכבר אפשר לקרוא לו מבוגר, 70 ומשהו. לא גבוה ולא נמוך, קצת מקריח, קצת כרס, משקפיים. סבא נחמד, חביב, אוהב שוקולד. דמיינו לכם שהאדם הזה ניצל מינית לצרכיו בנות...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה