הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 91

עוקבים: 62

החל מיולי 2013

כשמתחשק להכין פשטידה קלילה וטעימה ויחד עם זאת לקצור מחמאות, זו הפשטידה המתאימה. פשטידת ברוקולי נהדרת מהירת הכנה.

29/04/2014

10156079_10201655223172653_6861838760151010267_n[1]

אצלנו במשפחה משתדלים לאכול יחד את ארוחות הערב, מנהג שהנחלתי כבר לפני שנים, גם אם זה במחיר של לאכול מאוחר. העיקר שכולם יהיו יחד.

כל ביני הבית נהנים מהסידור הזה ובמיוחד אני כי זה “מחייב” אותי להיכנס למטבח בשעות אחר הצהריים המאוחרות, אחרי העבודה  ולחשוב בזריזות על משהו חדש וקליל ושעדיין אקצור מחמאות…

אבל, תמיד יש אבל… אסור שזה יהיה…משמין מידי ובצקי מידי, ככה זה, למשפחה יש דרישות.

את פשטידת הברוקולי הזו אני מכינה כאשר באמת צריך משהו מהיר, קליל ועם מצרכים שבד”כ יש לי במקרר. היא פשוטה להכנה וממש טעימה.

כמובן שאם אני מארחת אני משדרגת אותה עם עוד מרכיבים (אותם אציין בסוגריים).

כל מה שנותר הוא סלט חסה ליד (בשביל המצפון) והארוחה מוכנה.

אז קדימה:

מרכיבים:

2 ענפים יפים של ברוקולי, חתוכים לפרחים קטנים ללא גבעולים

3 בייצים

גבינת קוטג’ 5%

גבינת טוב טעם (מתה על הגבינה הזו)

4-5 כפות שמנת לבישול 9%

2 כפות (בלבד) פרמז’ן מגורד

4 כפות פרורי לחם

1 שום כתוש

3-4 גבעולי בצל ירוק

מל”פ

(אפשר להוסיף – כרישה לאחר טיגון וריכוך, גבינת פטה עיזים בלקנית, צנוברים, מעט עגבניות שרי)

לתבנית – תרסיס שמן זית וממש מעט פרורי לחם לפיזור

אופן ההכנה:

את פרחי הברוקולי מאדים מעל סיר עם מים רותחים עד לריכוך קל

לאחר סינון שאריות מים (של האידוי) מעבירים לקערה ומוסיפים את כל המרכיבים

ומערבבים טוב לאיחוד מוצלח.

10257848_10201655223092651_1386947115940926030_n[1]

בפיירקס חסין אש מרססים שמן זית ומפזרים ממש מעט פרורי לחם ושופכים את כל התרכובת פנימה.

מכניסים לתנור שחומם מראש, 180 מעלות 45 דקות.

10322753_10201655223132652_6275714452295936689_n[1]

אצלנו הפיירקס עובר משולחן האוכל מיד לכיור הכלים כי לא נשאר כלום.

בתיאבון J

 

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה