הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מיולי 2013

בא לכם להכין מרק ירקות שייראה כמו נזיד במינימום עבודה? זה בדיוק המרק.

20/11/2018

מרק ירקות1

אני משוגעת על מרקים. כל סוגי המרקים, לא חשוב איזה. מתה על מרקים. מבחינתי בקיץ, לפתוח את המזגן ולהרגיש חורף ולאכול מרק. אבל איך שמגיע החורף, יעני, העלה הראשון שנושר מהעץ ליד הבית, רוח קלילה וזרזיף גשם (טרום יורה מבחינתי) נפתחת ה- עונה של המרקים ואז אני מתפרעת.

תנו לי צלחת מרק, ואני מסודרת. טוב, בסדר, חייבת שקדי מרק, שריטה, אבל רק קצת.

בבית שלי אוהבים בגדול רק 2 סוגי מרקים, מרק עוף ומרק כתום. כל ניסיון לשנות דעתם לא צולח, אבל אני מנסה, מ’כפת לי. לי זה טעים.
כשבן זוגי שיחייה והילדים טועמים מרק אחר הם אומרים “תראי, זה טעים אבל אין כמו מרק עוף” אז אחרי שאני מתעצבנת עליהם ועונה להם “בחיים לא אבשל לכם יותר” (ברור, בחיים!!! ) אני רואה ש”מתחת לשפם” הם מלקקים את השפתיים ולא משאירים פירור בצלחת, יעני, הצלחתי.

על המרק הזה שמעתי אצל הספרית המדהימה שלי בתל מונד. בכל פעם שאני מתקשרת אליה אני מזדהה “היי לאלהל’ה, זו עינת הבשלנית” (כן, כן, ארגנתי לעצמי שם תואר) ומיד אנחנו מתחילות לדבר על מתכונים. היא מבשלת מדהים כמו שהיא מספרת מדהים (אגב, ממליצה… פרסומת סמויה*).
דיברנו על מרקים והיא סיפרה לי על מרק דומה שהיא מכינה, אותו סגנון רק שאני קצת שיניתי והוספתי עוד ירקות. בגדול, הזכויות שמורות לה.

אז הנה מתכון למרק הורס, שההכנה הכי ארוכה שלו זה החיתוכים לפני ומרגע שהוא על האש, חצי שעה ויש לכם מרק מוכן.

אז איך זה הולך -

מצרכים:

שמן זית
2 בצלים
1 כרישה
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים
2 קישואים
דלעת (חתיכה יפה כזו, לא גדולה מידי)
1 תפ”א
1 בטטה
3 פרחי כרובית
1 שורש פטרוזיליה
1 עגבנייה
1 כוס עדשים כתומות
חופן אטריות ביצים (כמו אלו ששמים במרק)
כף רסק עגבניות מורכז של MUTTI
1.5 ליטר מים
כורכום, מלח פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

במעבד מזון מרסקים את כללללל הירקות למעט בצל אחד וכרישה.

את הבצל שנותר קוצצים ואת הכרשה פורסים.

יוצקים שמן זית לסיר רחב ועמוק ומטגנים את הבצל והכרשה עד שקיפות. מוסיפים את השום הכתוש.

מוסיפים את כל הירקות הקצוצים ומערבבים.

מתבלים ברסק העגבניות ובתבלינים, מערבבים ומוסיפים את העדשים הכתומות (אני שוטפת אותן לפני)
מערבבים ומוסיפים מים. מוסיפים חופן של אטריות ביצים. כן, כן, עכשיו. הן מעולות כשהן מושי כזה.

מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. לא צריך יותר כי הירקות כבר קצוצים.

תיהנו.

בתאבון

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה