הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 91

עוקבים: 61

החל מיולי 2013

פשטידת בצל וגזר הורסת, עם קרם שיבולת שועל וללא גבינות. תוספת נפלאה ובריאה לכל ארוחה.

24/10/2017

 

פשטידת בצל וגזר1

לפני מספר שבועות טסתי לחו”ל. במהלך הטיסה קיבלנו ארוחת בוקר שכללה: קופסת גבינה לבנה קטנה, קופסת קוטג’ קטנה, חביתה (שאין ספק כי לפי מרקמה היא הוכנה בתוספת חלב ), לחמניה, חמאה וקערית קטנטנה עם מעט גזר מגורד ועגבניית שרי.
בד”כ אני לא מחובבי הארוחות במטוסים אך הארוחה הזו די הרגיזה אותי. מעולם לא ביקשתי “ארוחה מיוחדת” מראש כי לא ראיתי עצמי שונה מאחרים למרות שאני רגישה ללקטוז, אבל הפעם הבנתי שעלי להתחיל להזמין ארוחות טבעוניות (למרות שאני לא טבעונית) או, שחברות התעופה יתחילו להבין שמרבית מהאוכלוסייה לא צורכת מוצרי חלב מכאן, שהאפשרויות של אותה אוכלוסייה די מוגבלות בארוחה כמו זו (אגב, ניתן היה לבחור בין ארוחה כזו לבין… בלינצ’ס עם גבינה).

 

מה הבעיה לתת אפשרות נוספת כמו טחינה במקום גבינה למשל? חביתת חומוס או עדשים? מאפה קטן ללא גבינות? האפשרויות כה רבות רק שעדיף לחברות התעופה כנראה ללכת על הידוע והקל. קוטג’ וגבינה.

 

לאחרונה מצאתי בסופר השכונתי מוצרים של חברות אלפרו וליב שמשדרגות את הבישול לאנשים הרגישים ללקטוז. מוצרים כמו קרם שיבלות שועל, קרם סויה לבישול ואפיה (פחות מ-4.5% שומן), תערובת לבישול על בסיס קוקוס, קרם תערובת על בסיס אורז ועוד. תענוג למי שלא משתמש בבישול בשמנות חלביות למיניהן ולא מעוניין בקרם קוקוס רגיל רווי השומן.

 

אני מוסיפה בכל תבשיל שאני מכינה  תערובת קרם מסוג אחר והתוצאה ממש טובה. תענוג להכין כל תבשיל גם בלי מוצרי חלב.

 

הפעם הכנתי פשטידת בצל וגזר (כן, אני מהאסכולה שאוהבת פשטידות), אליה הוספתי את קרם שיבולת השועל. יצאה פשטידה הורסת, בלי שום נקיפות מצפון, בריאה ותוספת נפלאה לכל ארוחה.

 

וזה הולך ככה:

 

5-6 בצלים לבנים בינוניים פרוסים לחצי
2 גזרים גדולים מגורדים
3 ענפי בצל ירוק
2 כפות קרם שיבולת שועל (אפשר כל תערובת קרם אחרת ממה שרשמתי מעלה ולאוכלי גבינות אפשר שמנת לבישול 9% )
2 ביצים
1/2 כוס קמח כוסמין או קמח מלא
מלח
פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

במחבת עמוקה מטגנים במעט שמן זית (2 כפות) את כל פרוסות הבצל הלבן עם הגזר עד שהבצל מתרכך לגמרי (בערך 7-10 דקות).

 

מוציאים לקערה ומצננים.

 

לאחר שהתערובת מעט התקררה, מוסיפים לה את כל שאר המרכיבים (לרבות הבצל הירוק החתוך גס) ומערבבים.

 

מכניסים את כל התערובת לתבנית חסינת אש אותה שימנו קלות (אני משמנת בתרסיס שמן זית) ומעבירים לתנור שחומם מראש, 170 מעלות, כ-50 דק’.

 

בתאבון.

 

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה