הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 83

עוקבים: 57

החל מיולי 2013

כשאהבה ודרך חיים נפגשים בצומת עם קריירה חדשה רק טוב יכול לצאת מזה. קבלו מתכון שחוגג את כל הטוב שיש למטבח הבריא להציע

31/08/2017

 

תמונת נושא 1

בעוד כחודש אני בת 50. כן, הזוי כמו שזה נשמע, לי לפחות. ומתי זה קורה? אז זהו, שלפי התאריך העברי נולדתי בכ”ט באלול, ערב ראש השנה. עדיין מנסה להבין את המספר הזה, שנחת עלי בלי הודעה מוקדמת (או שהיו סימנים ולא הרגשתי?) אבל בעיקר מנסה לעשות סדר בראש ולהבין מה בעצם זה אומר עלי. מחשבות של מה היה ומה יהיה, מה השגתי ומה אני רוצה להשיג, אילו חלומות הגשמתי ואילו עדיין לא.

אני מוצאת את עצמי עושה צ’ק ליסט של עבר ועתיד. רגע רגע, לאן את רצה? זה רק 50, זה רק מספר, למה את מתרגשת מזה? אז זהו, שהפעם, הגיל הזה, עושה לי משהו בפנים. בנשמה. “ממרומי גילי” (משפט של מבוגרים לא?!) אני יכולה לעמוד על פסגת הר דמיונית ולהסתכל אחורה, על מה שנעשה אבל גם קדימה, אל מה שאעשה. כי זה בדיוק השלב בחיים בו את יודעת בכל נימי נפשך מי את, מה את רוצה, מה עושה לך טוב, ממה להתרחק ולמה להתקרב, במה לגעת ובמה לא, במה לעסוק ובמה לא, עם מי להיות ועם מי ממש לא, את מי לאהוב ואת מה לאהוב ולסנן מה שאת כבר יודעת, אבל עד היום הרגשת שזה לא נכון, לא לאז, אבל כן לעכשיו.

ברשימות שאני עושה לעצמי בראש אני לוקחת רגעים טובים וקשים מהעבר, רגעים נפלאים וכאלו שהייתי בוחרת אולי לשכוח אך הם חלק מחיי וחלק ממי שאני היום. סיום לימודים, נישואי לאהוב ליבי (עד היום טפו טפו טפו), לידתו של בני בכורי ומותו הכל כך כואב בגיל 3, הצמיחה מתוך הכאב והבאת שני ילדים מקסימים לעולם, ההתמודדות והחזרה לחיים, מגורים בחו”ל, בניית משפחה במקביל לקריירה עשירה ומעניינת, מסגרות חברתיות שהיו ומסגרות שנוצרו עם השנים, פיתוח תחביבים ועיסוק בדברים שגרמו וגורמים לי להרגיש הכי טוב שאפשר.

 

בשנים האחרונות נוספו לרשימה המכובדת הזו שני תחביבים שהפכו לחלק בלתי נפרד מחיי – אהבה ענקית לבישול ולריצה. אם תשאלו אותי מה יגרום לי לחייך אם יעירו אותי בשעה 04:00 בבוקר, אשיב בלי להתבלבל – לצאת לרוץ ולבשל. או הפוך. וכאן רבותיי, מהפך!

 

לקחתי את התחביבים שלי, וכך, רגע לפני גיל 50, בחודש אלול, אני הופכת אותם לקריירה. מתחילה מחדש שנה חדשה, גיל חדש עם תפקיד חדש מלא באהבה גדולה למה שאני עושה ואוהבת.

 

לפני כשנה וחצי קמתי ועזבתי מקום עבודה שלא ידע לכבד את האהבות שלי, ועשיתי מהפך. נרשמתי ללימודים במכון וינגייט, התאמנתי לריצות ארוכות יותר, שיניתי את התזונה שלי והתחלתי לבשל בריא יותר, בחרתי סביבת אנשים שעושה לי רק טוב והתחלתי לבצע. סיימתי קורס מאמני כושר, התאמנתי יחד עם חבריי הטובים ביותר ועם בן זוגי לריצת חיי – מרתון, אותו רצנו יחד ברומא והכי חשוב – לקחתי את האהבות שלי והפכתי אותן לקריירה.

 

בימים אלו אני מתחילה לעבוד במקום שמקדש את הספורט ודרך חיים של בריאות. שמאמין שנפש בריאה היא תוצאה של גוף בריא בשילוב אורח חיים בריא. קבלו אותי בתפקידי החדש והכל כך מאתגר – מנהלת סניף של סטודיו C. מי היה מאמין, אז, בתחילת המסע, שזה יהיה המקום שלי בגיל 50.

 

המסע שלי, שהחל לפני שנה וחצי מלמד אותי לא לפחד. ללכת עם היוזמות שלי, להגשים את כל היעדים שהצבתי לעצמי (והם רבים) ולסמוך על היכולות, הרצונות ועל הכישורים שלי שנעלמו בצידי הדרך. התחלה חדשה בה אני מבינה שאני חייבת להקשיב לעצמי, לבטן שלי, לידע שלי כי אני מכירה את עצמי הכי טוב. ככה זה, תובנות והתחלות חדשות, ממרומי גילי.

 

כמאמינה גדולה באורח חיים בריא, ספורט ותזונה נכונה, אני מחפשת את כל האפשרויות בשילוב של בשר (חלבון) עם ירקות. הקציצות האלו משלבות בתוכן לא רק את הבשר אלא גם ירקות, דבר שהופך אותן לא רק לטעימות אלא גם לקלילות, אווריריות ובריאות. כדי לחסוך בשמן ובקלוריות, הכנתי אותן בסיר לטיגון באוויר חם של חברת פיליפס Airfryer  ומה אגיד לכם… נדהמתי. כל מי שטעם אותן היה בטוח שהן טוגנו בשמן. חד משמעי. לכי תסבירי שאין בהן אפילו טיפת שמן אחת.

 

כאשר הכנתי אותן בפעם הראשונה, הן נחטפו מיד, דבר שאילץ אותי להגדיל כמויות בצורה משמעותית, כפי שמופיע במתכון מטה. אגלה לכם סוד: גם הכמות הזו לא תספיק והן תגמרנה בשניות. רק מזהירה, שתהיו ערוכים מראש לנגלה נוספת.

סיר נפתח

אז מה צריך?

מצרכים -

1 קילו עוף טחון (אפשר גם הודו או לשלב עם בשר בקר טחון)
3 גזרים גדולים
3 קישואים גדולים
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה גדול או 2 בינוניים (אני מעדיפה את האדומים)
1 בטטה
4 שיני שום כתושות
צרור עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
2 ביצים
חצי כוס פרורי לחם (לתוך בלילת הבשר)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
מעט צ’ילי כתוש (למי שמעוניין. לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס

 מרכיבים

לפני שמכניסים לסיר:
כוס פירורי לחם

אופן ההכנה -

במעבד מזון קוצצים דק את כל הירקות אותם קילפנו: גזר, קישוא, בצל, תפוח אדמה, בטטה ומניחים במסננת גדולה. מפזרים כף מלח, מערבבים ומשהים לפחות רבע שעה על מנת שכל הירקות יגירו את הנוזלים (מידי פעם רצוי לסחוט את הירקות הקצוצים עם היד היות ויוצאים המון נוזלים).

מעבירים מהמסננת לקערה גדולה ומוסיפים את העוף הטחון וכל שאר המרכיבים : פטרוזיליה ושמיר, שום כתוש, ביצים, פרורי לחם, פפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד טוב טוב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות ומיזוג הטעמים.

מוציאים מהמקרר ויוצרים קציצות. כל אחד לפי טעמו (גדולות, קטנות, מאורכות), טובלים אותן מכל הצדדים בתוך פרורי הלחם.

הליך עבודה 1 ידיים

מכניסים את הקציצות שיצרנו לתוך סיר הטיגון ללא שמן מסוג Airfreyr של פיליפס בהתאם להוראות, מסדרים אותן על גבי הרשת בשכבה אחת. שימו לב, לא שמים שמן!! אפילו לא כפית. כן, ככה. מדליקים את המכשיר, ממתינים 14 דקות, 200 מעלות והקציצות מוכנות. מה זה מוכנות? קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, כאילו הרגע יצאו ממחבת הטיגון.

 

אצלי בבית הן חוסלו במהירות ונאלצתי להכין נגלה נוספת. רק אומרת.

 

בתיאבון

תמונת נושא 2

 

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה