עדכונים:
פוסטים: 93
החל מיולי 2013
23/07/2017
כן, אני יודעת, זה בניגוד גמור לכל המתכונים שאני מפרסמת בבלוג ומכינה במטבח הפרטי שלי, שהוא על טהרת הבריא ונטול השומן והשמן, אבל -
אם יש מישהו שלא אוהב שניצל, שיקום. עכשיו. אף אחד לא קם…. אף אחד לא קם….
שניצל חם, קריספי, קשיח מבחוץ ורך מבפנים, מלא טעמים, ריח שמתפשט בבית ומחוצה לו (מה יש, שגם השכנים יריחו), מה שגורם לנו לעוט על המחבת כדי לקחת מהר לפני שמישהו אחר יקדים אותנו וזה ייגמר.
אז נכון, מדובר בטיגון, ונכון, אפשר גם בתנור, אבל כל עוד אנחנו לא אוכלים עם העיניים (רק קצת) אלא מחושבים, כן, גם שניצל מטוגן אפשר לאכול ועדיין לשמור על המשקל. במהלך הירידה שלי במשקל בשנתיים וחצי האחרונות (וירדתי לא מעט), עדיין נהניתי משניצל חם שיצא הרגע מהמחבת. כן, זה המטוגן. כל עוד זה קורה מידי פעם, מותר גם לנו ליהנות.
ויש לי גם טיפ איך לספוג טוב טוב את השמן. חכו לסוף המתכון.
אבל רגע, לפני שאני צוללת למתכון, הרי כולה שניצל. מה מיוחד בשניצל? כל אחד יכול להכין שניצל… ביצה, פרורי לחם ויאללה… אז למה אני כ”כ טורחת? ולמה אני קוראת למתכון “השניצל של רונן”? אז זהו, טוב ששאלתם.
השניצלים של רונן (האיש שלי, למי שלא מכיר) הם לא שניצלים רגילים. המרכיבים שלהם שונים. בעצם, זה מתכון כל כך סודי, שרק לכם אני מגלה. אל תעבירו הלאה. מה שכן, אם תתמכרו לטעם, אני מבטיחה לכם שלא תכינו יותר שניצל רגיל, מסורתי.
אצלנו בבית, כשאבא מכין את השניצל (או כפי שזה מכונה אצלנו “השניצלים של אבא”) אנחנו עומדים בתור ליד המחבת, ואיך שזה מוכן, חוטפים עם המזלג אחד, רצים לעמוד מעל הכיור מרוב שזה חם (אפילו צלחת לא לוקחים) ומתחילים לאכול עם תנועות פה של “חם…חם…. אוף כמה זה טעים”.
כשהבן שלי היה בצבא ובאנו לבקר אותו בשבת באחד הבסיסים, הבאנו קופסה עם השניצלים. מסתבר שעוד כמה הורים חשבו על אותו “רעיון מקורי” של שניצלים לילד, והחלה תחרות בין החיילים של מי השניצל הכי טעים. נו, טוב, מפאת הצניעות לא אגלה איזה שניצל נבחר.
במקום לקשקש כל כך הרבה, בואו אספר לכם איך זה הולך.
מצרכים -
10-12 פרוסות שניצל (בעצם כמה שרוצים, הכמויות הלאה משתנות בהתאם)
4 בייצים
4-5 כפות גדושות פפריקה מתוקה (אמרתי לכם שונה)
2 כפות רוטב סויה (אפשר סויה נטולת נתרן)
5 שיני שום כתוש (לא, לא טעיתי בכמויות)
מלח
פלפל שחור טחון
לטיגון -
פרורי לחם מוזהבים
שמן קנולה לטיגון
נייר סופג (והרבה)
אופן ההכנה -
בקערה מערבבים את כל המרכיבים (ביצים ותבלינים) טוב טוב ומכניסים את השניצלים שהתמזגו עם הטעמים. רונן משאיר את הבלילה לפחות חצי שעה לנוח.
בקערה נפרדת עורמים פרורי לחם (אפשר פרורי לחם עם שומשום, או לערבב פרורי לחם רגילים עם גריסיני)
מצפים כל שניצל בפרורי הלחם משני הצדדים.
לשים כמות נדיבה של שמן קנולה במחבת ושהשמן חם, להניח בזהירות את השניצל. לשים לב שהאש היא בינונית ולא חזקה מידי כדי שהשניצלים לא ישרפו מבחוץ ולא יהיו מוכנים מבפנים. טיגון של כ- 3-4 דק’ מכל צד.
ועכשיו הטיפ – כשאני מוציאה את השניצל מהמחבת, אני מניחה על נייר סופג (הרבה נייר סופג) וסופגת טוב טוב מלמעלה ומלמטה, ככה איזה דקה שתיים. לאחר מכן מכניסה לקופסה שגם בה יש נייר סופג. בלי להתקמצן על הנייר. ממש להרגיש שכל השמן המיותר נספג.
מה עכשיו? לקוות שיישאר לכם מה להגיש בארוחה. אצלנו בבית רונן מכין כמול כפולה כי חצי נגמר… מעל לכיור.
בתיאבון
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות