הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 83

עוקבים: 57

החל מיולי 2013

סוף שנה אקדמית וברחבי הארץ יושבים עכשיו אלפי סטודנטים ושוקדים על למידה לקראת המבחנים. היות והבן שלי ביניהם, מצאתי במיוחד להם, מנה קלה להכנה, מזינה ומהירה, שתסייע בין תרגול לתרגול. בהצלחה לסטודנטים!!

26/06/2017

 

אורז 2

 

סוף שנה אקדמית ומבחני הסמסטר מתקיימים עכשיו ברחבי הארץ.
לא, לצערי אני לא שוב סטודנטית (אע”פ שכבר הבנתי שזה התחום בו, מסתבר, אני הכי טובה וגם כי להיות סטודנט שומר אותנו צעירים לנצח ) אבל הבן שלי סטודנט והוא והחברים שלו מבלים שעות ארוכות של שקידה ופתרון עוד ועוד תרגילים.
ניסיתי ככה להציץ בתרגילים שהם עושים, המספרים מיד סינוורו אותי וקפצתי אחורה. אבסלוטולי לא בשבילי הריאלי הזה. נחזור למילים.

 

טוב, אז הם צריכים לאכול נכון? וצריך משהו מזין, מהיר ולא מעייף מידי כי אחרי האוכל צריך לחזור ללמוד.
הקפצתי להם אורז בווק והייתי בטוחה, שהיות ועשיתי כמות כזו גדולה יהיה מספיק גם למחרת. אז זהו, שלא. הווק נותר נקי כאילו גרגר אורז לא דרך בו. נו, שוין, כנראה שזה היה טעים או שהם היו באמת מאוד רעבים.

 

לכם סטודנטים יקרים שלי, מנה שמתאימה בדיוק ללוח הזמנים הצפוף שלכם, ושיהיה לכם המון בהצלחה במבחנים.

 

וזה הולך ככה:

 

שלב 1 – אורז

 

2 כוסות אורז בסמטי
1 בצל
שמן זית
מלח/פלפל שחור גרוס
מים רותחים

 

במעט שמן זית לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף את האורז (אחרי ששטפנו אותו טוב טוב במים להוציא את כל העמילן), לערבב טוב כך שכל הבצל ושמן הזית יספגו בתוך האורז, להמליח ולפלפל ולהוסיף את המים הרותחים  (המים צריך להיות כסנטימטר 1 מעל האורז) לכסות את הסיר ולבשל 16 דקות בדיוק.

 

לכבות את האש, להמתין 5 דקות ואז לפתוח את המכסה ולערבב את האורז עם מזלג כדי שלא יהיה דביק אלא האורז יופרד אחד אחד.

 

שלב 2 – גזרת הירקות, הרוטב  והרכבת המנה

 

2 גזרים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות
1 גזר מקולף חתוך לקוביות
2 קישואים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
חצי כרוב לבן קטן חתוך לרצועות
2 כוסות אפונה מופשרת של סנפרוסט
3 שיני שום

 

לשדרוג – חצאי בוטנים קלויים

הרוטב –

 

5 כפות סויה (אני משתמשת בסויה נטולת נתרן)
3 כפות טריאקי
5 כפות רוטב צ’ילי חריף/מתוק
כמה טיפות שמן שומשום
מלח ופלפל שחור גרוס

 

מחממים מעט שמן קנולה בווק. מכניסים את כל הירקות ומקפיצים/מערבבים, כל אחד לפי המיומנות שלו (הלוואי והייתי יודעת ככה להקפיץ באוויר) כ- 3-4 דק’.
מוסיפים את הרוטב ומערבבים 2 דק’ נוספות ומוסיפים את האורז. כשאני מוסיפה את האורז אני שופכת עוד קצת סויה מעל, זה תמיד מוסיף ומערבבת הכל יחד 2 דק’.

 

זהו. זוהי כל התורה. קלי קלות נכון? לפני ההגשה ניתן לפזר מעל בוטנים קלויים והנה לכם, מנה לתפארת בכלום עבודה.

 

בתאבון.

 

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה