הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 83

עוקבים: 57

החל מיולי 2013

כדורי בשר שנאפו בתנור ולאחר מכן הוכנסו לרוטב שכלל מלא ירקות ועגבניות טריות. חבל שאי אפשר להעביר אליכם את הריח והטעם. נסו ותבינו לבד למה הכוונה

20/06/2017

 

כדורי בשר עם עגבניות 2

לפני מספר שבועות הוזמנתי לארוחת טעימות במסעדת גוז’ ודניאל, ארוחה שהייתה כולה על טהרת העגבניות (סיקור על הארוחה אצלי בבלוג תחת השם “גן עדן בטעמים של עגבניות”).  בארוחה גיליתי זנים חדשים של עגבניות, מסוג דורה, מגי וויטני. טוב נו, מה כבר אפשר לצפות מעגבנייה חשבתי לעצמי, עגבנייה. אדומה יותר אדומה פחות… אז זהו, שרק עכשיו אני מבינה למה השף אייל שני כל כך מאוהב בה. גם אני התאהבתי. בעצם, תמיד היה בינינו רומן אבל הפעם הרומן פרץ גבולות.
מודה ומתוודה שעד אז הקפדתי בבישול להשתמש בעגבניות מסוג תמר או שרי ואם אין אז עגבניות רגילות. אחרי שבישלתי את כדורי הבשר בעגבניות מהזנים החדשים אותם הכרתי, הבנתי שהידע שלי היה ממש דל. אין ספק שיש הבדלים בטעמים לפי סוגי העגבניות.

 

אני אוהבת להרגיש את הטריות של העגבניות גם כשזה מגיע בתבשיל של בשר. אז קצצתי וריסקתי (לפני כן קילפתי את העגבניות מסוג דורה עם קולפן. תענוג. אין צורך לחלוט), הוספתי לזה תרכיז עגבניות של חברת Mutti שתמיד יש לי בבית (זו שפורפרת ובה רסק עגבניות בריכוז כפול), ירקות נוספים שהתמזגו טוב עם הבשר והעגבניות (גזר, חציל וזוקיני) והרי לנו ארוחה נפלאה שיכולה להגיע בליווי אורז/פסטה/תפ”א. תענוג.
אז מה צריך?

 

מצרכים –

 

לכדורי הבשר -

 

1 ק”ג בשר בקר טחון (אפשר גם הודו או עוף או לעשות ערוב של בקר עם הודו, זה יוצא נפלא)
1 גזר מגורד דק
1 תפ”א מגורד
1 ביצה
1/4 כוס פרורי לחם
1 כף תרכיז עגבניות (אני משתמשת בשפורפרת של חברת Mutti)
2 שיני שום כתוש
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מעט צ’ילי גרוס (ומי שאוהב חריף יכול עוד קצת)
מלח / פלפל שחור

 

לרוטב –

 

1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים גדולים (או 3 בינונים) חתוכים לקוביות
2 זוקיני חתוך לקוביות
1 חציל חתוך לקוביות
1 צ’ילי פרוס דק
4 עגבניות מרוסקות (אני השתמשתי בעגבניות מסוג דורה של חברת “הזרע”)
1 כף תרכיז עגבניות (כמו זה שהוזכר מעלה)
1 שום כתוש
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
2 כוסות מים
מעט שמן זית לטיגון הבצל

 

אופן ההכנה -
מערבבים יחד את כל המרכיבים של כדורי הבשר עד שהכל נטמע בתוך הבשר. יוצרים כדורים עגולים (בגודל כדור פינג פונג).

 

עכשיו, ישנן 2 אפשרויות – טיגון או אפייה. אני אישית מעדיפה אפייה (וזה גם מה שעשיתי) כדי לחסוך בשמן וקלוריות אבל אין ספק שטיגון יכול לשפר את הטעם. להלן 2 האופציות:
טיגון – מחממים שמן במחבת גדולה ורחבה, וכשהוא רותח מתחילים בטיגון (יש לטגן על אש בינונית), 2  דק’ מכל צד עד שהן זהובות, מוציאים לנייר סופג ומשם לרוטב (כפי שיפורט מטה).
אפייה – את הכדורים מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) לכ-12-15  ד’ עד שהן מעט מזהיבות ומוציאים.

 

בינתיים מכינים את הרוטב בסיר – מטגנים בשמן זית את הבצל עד שהוא שקוף, מכניסים את שאר הירקות ומערבבים, מוסיפים את השום הכתוש והצ’ילי וממשיכים לערבב, מכניסים את כל שאר המרכיבים למעט המים וממשיכים לערבב כ- 2 דק’ ואז מוסיפים את המים.
מכסים את הסיר ונותנים לרוטב לרתוח.
מנמיכים את האש ומכניסים לרוטב העגבניות את כדורי הבשר, מביאים שוב  לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 50 דק’ על אש נמוכה. מידי פעם ממליצה לערבב.

 

נכון פשוט? אני אוהבת להגיש את כדורי הבשר עם אורז לבן אבל אפשר עם פסטה או פירה תפ”א. זה מושלם.

 

בתאבון.

 

 

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה