הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מיולי 2013

למי שמתבאס משפע מתכוני הגבינה לחג שהוא סיוט לאלו מאיתנו שרגישים ללקטוז, בחרתי לכם מבחר מתכונים נפלאים נטולי גבינה, כדי שגם לנו יהיה חג שבועות שמח

27/05/2017

פירקות 1234

פעם אהבתי את חג  השבועות. באמת. הרי אין על מתכונים חלביים, נוטפי גבינה ושמנת. בינינו, זה הכי טעים שיש. קישים, בלינצ’סים, מאפים ממולאים בגבינות, פסטות ברוטב שמנת,  גביניות, עוגות גבינה… אויש, עוגות גבינה, היש טוב מזה? תענוג . לעמוד מול השולחן שכולו מלא בכל טוב ולא להצליח להחליט מה לקחת ואז לטעום מהכל! לא נורא, מחר דיאטה.

לצערי, מיום שהבנתי שאני רגישה ללקטוז ולא אוכלת גבינות, החג הזה, על מוצריו, מתכוניו ובמיוחד התמונות הנוטפות כל כך הרבה טוב שמתפרסמות לצד כל המתכונים, הפכו להיות הסיוט הכי גדול שלי. לעמוד מול השפע הזה ולא לאכול. תראו, אני יכולה לאכול, אבל הכאבים בבטן והסבל הנוראי לאחר מכן גורמים לי לוותר על התענוג שבטוח נפלא אבל אצלי הוא בגדר אסון. כמה שאני מתגעגעת לחסל קופסת קוטג’ או פלפל אדום מלא בגבינה לבנה עם מלח…

לכן למדתי לבשל בלי גבינות. את הגבינה החלפתי בטחינה או חלב/קרם קוקוס, למען הבריאות הקמח הלבן הוחלף בקמח מלא (אפשר גם כוסמין), ואת שלל הגבינות המרתי בשלל ירקות.

בחרתי עבורכם שלושה מתכונים שהם החביבים עלי מכולם והם ללא גבינות.

עכשיו אפשר לחזור וליהנות מהחג.

נתחיל במתכון שהכי הולך אצלי בבית. אפשר במקום מאפינס לשים את הבלילה בתבנית מוארכת. זה יוצא נפלא.

מאפינס ירקות

אפשר במקום המאפינס להכניס הכל לתבנית אינגלייש קייק . זו פשטידה נהדרת.

מצרכים:

2 קישואים גדולים
3 גזרים
2 תפ”א בינוניים
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות
חתיכה קטנה של דלעת
1 בצל בינוני
3 שיני שום כתושות
1 כוס  קמח תופח
רבע כוס טחינה גולמית
3 בייצים
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
מלח/פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגרדים את כל הירקות (אני השתמשתי בפוד פרוססור, מהיר ונוח), סוחטים מהנוזלים ומניחים בקערה.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים טוב.
יוצקים את העיסה לתוך תבנית שקעים  הכמות מספיקה ל-24 מאפינס
מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-40 דקות. אם זו פשטידה – אני מחממת תנור ל-170 מעלות – 50 דקות של אפייה.
מוציאים מהתנור ומקררים מעט לפני שמשחררים את המאפינס מהתבנית.
ואח”כ ? מהר מכינים שוב כי זה מתחסל כמו גרעינים.
בתיאבון.

לזניית ירקות מדהימה

לזניה שלמה

מצרכים -

עלי לזניה
כף שמן זית
1 בצל חתוך לחצי ופרוס
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1 סלסלת פטריות שמפניון – חתוכות לפרוסות
2 קישואים גדולים חתוכים לפרוסות (אני חותכת את הקישואים לחצי ואז פורסת)
1 חציל גדול חתוך לפרוסות של 1 ס”מ
3 שיני שום כתושות
1 קופסת עגבניות חתוכות 400 גר’ (אני משתמשת במוצרים תוצרת איטליה. במתכון הזה השתמשתי בעגבניות חתוכות של חברת Petti)
3 כפות קרם קוקוס (למי שלא אוהב קרם קוקוס – אפשר שמנת לבישול 9% או – לרסק בבלנדר 1 כוס קשיו + כוס מים, 2 כפות שמן זית)
כפית תבלין לפסטה של “טעם וריח” (אם אין – אפשר לתבל במעט פפריקה מתוקה + תבלין צ’ילי+ כף אורגנו יבש)
2-3 כפות גבינת פרמז’ן / קשקבל/מוצרלה (או כל גבינה קשה אחרת… צריך ממש מעט) – אגב, גם לרגישים ללקטוז, אפשר גבינה קשה (תהליך פיסטור שונה) ובהחלט אפשר לוותר על זה. לא חובה.
מלח גרוס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה -

מניחים את פרוסות החציל על גבי נייר אפייה בתוך תבנית חסינת אש, מרססים בתרסיס שמן זית ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות בחום בינוני עד שהחצילים מקבלים צבע זהוב.

במחבת רחבה מטגנים את פרוסות הבצל בכף שמן זית עד הזהבה קלה. מוסיפים שום כתוש  ואת הפלפלים, הקישואים  והפטריות ומערבבים  כ-3 דקות . מוסיפים את התבלינים, את העגבניות החתוכות ו-3 כפות קרם קוקוס. לערבב הכל יחד ולשאיר על האש כ-2-3 דקות למיזוג של כל הטעמים.

אופן הרכבת הלזניה -
בתבנית חסינת אש – לרסס את התחתית בתרסיס שמן זית, מעל לסדר את עלי הלזניה אחד ליד השני. מעל לשפוך 1/3 מתבשיל הירקות והרוטב, מעל לסדר את פרוסות החציל ואז שוב – עלי לזניה, עוד 1/3 מתבשיל הירקות (אם נשאר מהחציל אפשר עוד כמה פרוסות), עלי לזניה ואת כל שנותר מתבשיל הירקות.

לפזר מעל את הגבינה המגורדת.

להכניס לתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות לכ- 35-40 דקות.

בתיאבון

פשטידת ברוקולי וקישואים מפתיעה

פשטידת ברוקולי

מצרכים:

2 ברוקולי חתוכים לפרחים קטנים
2 קישואים גדולים מגורדים גס
בצל אחד קצוץ דק
כפית עלי טימין קצוצים
2 בייצים
3/4 כוס קמח מלא
חצי כוס טחינה גולמית
1 כפית אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור גרוס
שומשום

אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומעט מלח בסיר ומכניסים פנימה את פרחי הברוקולי לבישול קצר של כ- 5 דק’. מוציאים למסננת.

יוצקים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל 2 דק’, מוסיפים את הקישואים ומטגנים יחד תוך ערבוב כ-5 דק’.

בקערית נפרדת מערבבים 2 ביצים.

מכניסים את הברוקולי שסונן ממים ואת הבצל והקישואים שטוגנו לתוך קערה אליה מוסיפים את הביצים ואת כל שאר המרכיבים.
מערבבים טוב טוב (אל תגלו לאף אחד אבל אני מערבבת עם הידיים. יוצא הכי טוב!)

מכניסים את כל התערובת לתבנית חסינת אש אותה שימנו קלות (אני משמנת בתרסיס שמן זית) ומפזרים מעל מעט שומשום.

מעבירים את הבלילה לתנור שחומם מראש, 170 מעלות, כ-50 דק’.

עוד מהבלוג של עינת רז

Thumbnail

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה