הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מיולי 2013

תמונה של הבצק

מנה נפלאה לארוחת שבת או לאירוח.

בצק שמאוד קל לעבוד איתו לאחר הפשרה. אפשר למלא אותו בבשר טחון, בתפוחי אדמה ופטריות, או לארוחה חלבית עם גבינות.
זה יוצא מהתנור קריספי ומריח נפלא. פשוט חגיגה לחיך.

וזה הולך ככה:

בצק פילאס טורקי (מספיק ל-2 רולדות)
1/2 קילו כבד
1 בצל גדול חתוך גס
1 סלסלת פטריות שמפניון
3 פטריות פורטובלו גדולות (אם אין, אז סלסלת פורטובלו קטנות)
2 חצילים
שמן זית
2-3 ענפי טימין
1 כף סויה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 חלמון
שומשום וקצח

אופן ההכנה:

את בצק הפילאס מומלץ להפשיר במקרר מספר שעות לפני השימוש.

נתחיל בחצילים – פורסים את החציל (עם הקליפה) לעיגולים ברוחב 1 ס”מ . מניחים על גבי נייר אפיה, מברישים בשמן זית וזורים מעל מעט עלי טימין.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 20 דק’ עד שהחצילים מעט משחימים. מוציאים החוצה ומצננים. (החצילים צריכים להתקרר לגמרי).

הכבד – מחממים מעט שמן זית במחבת ומכניסים לתוכו את הבצל. מערבבים מידי פעם עד שהבצל מזהיב ומכניסים פנימה את הכבד. מטגנים מכל צד כ- 5-7 דקות. אני אישית אוהבת את הכבד בדרגת עשייה well done אבל בהחלט ניתן בדרגת עשייה מדיום שכן הכבד נכנס לתנור עם הבצק.
סוגרים את האש ומקררים.

הפטריות – חותכים את פטריות השמפיניון לרבעים ואת הפורטובלו לשמיניות. מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הפטריות וכף סויה ומערבבים כ- 2-3 דקות. סוגרים את האש ומקררים.

לאחר שהכבד והפטריות התקררו, מכניסים את שניהם למעבד מזון, מוסיפים רק בשלב הזה מעט מלח ופלפל שחור גרוס וטוחנים.

פותחים את בצק הפילאס לאורכו וחותכים באמצע כך שזה יספיק ל-2 רולדות.

מניחים במרכז הבצק מהכבד והפטריות לכל האורך ומעל מסדרים אחד ליד השני את החצילים. מגלגלים את הבצק מלמטה למעלה ומניחים בתבנית עם נייר אפיה (כך שהחלק הפתוח כלפי מטה).

תמונה של החצילים

מברישים את הבצק בחלמון וזורים מעל שומשום וקצח.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-40 דקות.

בתאבון.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה