הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מיולי 2013

אוהבים פיצה אבל המצפון מציק בשל הקלוריות שבכל ביס? אז במיוחד בשבילכם, מאפינס פיצה עשיר בטעמים ובגירסה בריאה יותר שתשתיק מעט את המצפון.

09/08/2016

מאפינס פיצה

יש לי חברה ששרופה על פיצה. מה זה שרופה? חייבת לפחות מגש פיצה אחד בשבוע. ננסה לגרות אותה בדבר מאכל אחר, טעים לא פחות – לא. היא רוצה פיצה.

כשאני רוצה להיפגש איתה היא תמיד שואלת אותי אם נזמין פיצה. יא וולי, מה פיצה מה? זה משמין נורא אני מסננת (אע”פ שבכייף הייתי יורדת על מגש שלם. לבד. אני. שלם. לבד. עם מלא תוספות. שלם. לבד. אני.) אבל היא, היא רוצה פיצה.

החלטתי לאתגר את עצמי ולמצוא בשבילה (ובשבילי) מתכון שיהיה עם טעם של פיצה אבל עם ערך קלורי פחות משל פיצה. נכון, זה קשה כי בפיצה יש גבינה (גבינה קשה צהובה) אבל אם כבר גבינה לפחות שתהיה שווה, למשל מוצרלה, ומעט. רק בשביל הטעם. יש במתכון מרכיבים  אחרים שיכולים לשבח את הטעם.

הכנתי ונתתי לה לטעום. קודם לה. לפני שאני טעמתי.

“תגידי” היא אמרה “מה זה הדבר המדהים הזה? זה ממש כמו פיצה. תביאי עוד אחד”. המגש עם המאפינס חוסל די מהר והמצפון דווקא היה בסדר. לא הציק יותר מידי. נח לו בפינה בשקט.

זהו, בעלי הפיצריות באזור שממש אהבו שאנחנו נפגשות די זעמו אבל אני מרוצה שהצלחתי לקלוע לטעמה עם מאפינס שבוודאי בריאים יותר ממגש של פיצה.

וזה הולך ככה:

כוס ורבע קמח חיטה לבן
3/4 כוס קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס יוגורט עיזים דל שומן (אני השתמשתי ביוגורט של פיראוס 2.8% שומן)
1/4 כוס חלב דל שומן
2 כפות שמן זית
1 ביצה
2 כפות עגבניות מיובשות (ספוגות משמן) חתוכות דק
2 כפות זיתים מגולענים וחתוכים
1/2 כוס (אפשר גם פחות אבל זה מוסיף) גבינת מוצרלה מגורדת
1 כפית תבלין אורגנו
7-8 עלי בזיליקום חתוכים

לציפוי:
נגיעה קטנה (אבל ממש קטנה) של קטשופ (לא חובה)
מעט מוצרלה מגורדת
מעט אורגנו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את החומרים היבשים ואז מכניסים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

משמנים בתרסיס שמן זית תבנית שקעים של מאפינס ויוצקים לתוך השקעים את הבלילה.

מעל לכל מאפינס מזליפים ממש טיפה קטשופ (מה זה טיפה? טיפה. בשביל הטעם) ומפזרים מעט מוצרלה. לא חובה (מבחינת ערך קלורי) ומעט אורגנו.

מכניסים לתנור לכ- 30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.

מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דק’ שהם טיפה התקררו, מוציאים מהתבנית ו… בתיאבון.

אהבתם? ספרו לי איך יצא.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה