הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מיולי 2013

לרדת במשקל, לשמור עליו בליווי ספורט ועדיין לאכול טוב? זה בהחלט אפשרי. רצועות חזה העוף ופלפלים, זה בדיוק המאכל שמגרה את החושים, פתוח את נקבוביות הטעם ועדיין, נחשב למזון שאינו עתיר קלוריות.

26/06/2016

 חזה עוף עם פלפלים ופטריות

שינוי תזונתי נשמע מאוד מפחיד. דברים שהיינו רגילים לאכול פתאום מקבלים זווית ראייה שונה ומה שנראה כ”לא נורא אם נאכל, מותר, ממחר דיאטה ” היום הופכים למאכלים, שאינם מתאימים יותר לאורח החיים החדש שהחלטנו לסגל לעצמנו. אין יותר “מחר דיאטה”. יש “היום אני אוכל נכון” – כל יום.

לשנות אורח חיים בתזונה זו לא רק סיסמה ולא משהו שמוגדר בזמן. לא אחת אני שומעת את המשפטים “אני בדיאטה. אני צריכה לרדת 6/7/8/9 קילו”. המשקל אכן יירד. בחודש, חודשיים אפילו מעבר לזה. אבל האם אפשר לשמור עליו?  לחזור ולאכול את כל מה שאהבנו אחרי שירדנו במשקל.

התשובה לרוב היא  – לא.
כי ירידה במשקל ולאחר מכן שמירה על המשקל בו חפצנו צריכה להיות מלווה בספורט, כל ספורט הכולל בתוכו סיבולת לב ריאה (לשריפת קלוריות) וכן תרגילים לחיזוק ועיצוב הגוף ובנוסף, לסגל לעצמנו אורח חיים חדש ובריא בתחום התזונה, מאכלים בהם לא נרגיש שאנחנו “מפספסים” אוכל טוב אלא מאכלים שעדיין ייגרו לנו את העין.

כמה מאתנו אוכלים עם העיניים? כמעט כולם. לכמה מאתנו האוכל מפצה על משהו אחר? כמעט לכולנו. אצל מי אוכל הוא תאוות חיים? אצלי בטוח.

אז למה שלא נלמד להמשיך “לאכול עם העיניים” ועדיין נאכל בריא ולבית לא נכניס אויבים?

רצועות חזה העוף ופלפלים, זה בדיוק המאכל שמגרה את החושים, פתוח את נקבוביות הטעם ועדיין, נחשב למזון שאינו עתיר קלוריות. המתיקות של הטריאקי והצ’ילי בהחלט מוסיפה למנה והשימוש בהם כמרכיב הוא לא גדול ועדיין מוסיף המון. ניתן להוסיף לזה אורז מלא או למי שלא אוהב אז אורז בסמטי, סלט חסה ואתם מסודרים.

התחושה הקלילה שמלווה אותנו שעה שאנחנו קמים מהשולחן היא סוד הקסם. סיימתם לאכול, אתם בהחלט שבעים אבל… לא מפוצצים ובטח שלא עם רגשי אשם.

כרגיל במתכונים שלי, מדובר במנה פשוטה להכנה, עם מינימום מרכיבים. והטעם? אצלי בבית ביקשו שאכין את זה שוב.

אז מה צריך?

מצרכים -

כף שמן זית
קילו חזה עוף חתוך לרצועות (אפשר לבקש מהקצב שיחתוך לכם)
1 בצל חתוך לחצי ופרוס
2 פלפלים אדומים
1 סלסלת פטריות שמפניון
1 שום כתוש
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כף פפריקה מתוקה
מלח גרוס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה -

במחבת רחבה מטגנים את פרוסות הבצל בכף שמן זית עד הזהבה קלה. להוסיף את רצועות חזה העוף ולערבב עד שחזה העוף משנה את צבעו ללבן. להוסיף את קוביית השום ולהמשיך לערבב.

להוסיף את הפלפלים והפטריות ולערבב כ-2 דקות נוספות ולהוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב טוב עד שהבשר ייעטף במרכיבי הרוטב.

להנמיך מעט את האש ולתת לתבשיל להתבשל כ-20 דקות על אש בינונית. לערבב מידי פעם.

לכבות את האש ולהגיש.

מומלץ להגיש עם אורז בסמטי  או מלא. מנה נפלאה ומשביעה.

בתיאבון

עוד מהבלוג של עינת רז

Thumbnail

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה