הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מיולי 2013

רולדת חזה עוף מלאה בצבעוניות מתפרצת של פסטו ירוק, פלפלים אדומים וכתומים וחצילים. הצבעוניות החגיגית הזו נפלאה לשולחן ערב החג.

12/04/2016

הרולדה

“כן, כן, אני יודעת שבעוד שבוע ליל הסדר”
“נו, ומה את מכינה?”
“לא יודעת, עוד לא החלטתי. נראה”
“הגזמת! איך עוד לא החלטת?”
“יש עוד זמן…”
“מה את אומרת??? ומה אני אכין? הרי אני לוקחת ממך את המתכון”
טוב, פה כבר נכנסתי ללחץ. לקחת ממני מתכון שעוד לא חשבתי עליו? ואם זה לא יצליח לי? ואם זה יהיה ממש לא טעים?
אז החלטתי להחליט והתחלתי לנסות לגלגל.
גלגלתי פרגיות ממולאות.
גלגלתי חזה עוף בכל מיני מילואים.
טיגנתי והרתחתי…
ואז הגעתי לגלגול הזה.

יש משהו מחייב בשולחן ערוך. זה חייב להיות טעים, חייב להיות חגיגי וחייבים להשקיע.
אבא שלי ז”ל תמיד אמר שמספיק לו הגפילטע פיש והמרק “מיט א-קניידלאך” והוא מסודר. לא צריך מנה עיקרית. כולם במילא מפוצצים.
ידעתי (והרגשתי בבטן) שהוא צודק אבל ראיתי במנה העיקרית את החגיגיות שבארוחה. יציאה “מחוץ לקופסא” בכל הקשור לבישול. לא חייבים לדבוק בקטע העדתי עליו גדלנו (ובפולניה לא היו, כידוע, הרבה אפשרויות) ואפשר להתפרע. במיוחד במנה העקרית.

אז את המתכון הזה ניסיתי, שיפצתי ולדעתי אעשה אותו אפילו טוב יותר בערב החג. את הליך ההכנה רשמתי בדיוק כמו שאני אעשה.

נכון, יש כאן כמה שלבים, אבל הם ממש לא מסובכים. הם קלילים והתוצאה גם יפה וגם טעימה.

אז מה צריך לקנות -

8  פרוסות חזה עוף (מה שנקרא – שניצלים) נקיים ודקים (לבקש מהקצב לעשות אותם דקים)
6-7 פלפלים אדומים וכתומים
2 חצילים מקולפים חתוכים לטבעות דקות (1/2 ס”מ)
תבלין “טוסקנה” של תבליני  ”טעם וריח”
מלח גרוס
פלפל שחור גרוס
שמן זית

לרוטב הפסטו -
חופן עלי בזיליקום (לפחות מ – 10 גבעולים)
1 שן שום כתושה
רבע כוס שמן זית
מעט מלח
2-3 כפות צנוברים
למי שלא שומר כשרות – 3-4 כפות פרמז’ן מגורד

אופן ההכנה (כאמור, בשלבים)

שלב 1 –

קליית הפלפלים – מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. נותנים לפלפלים להישרף, הופכים לצד שני כדי שגם הצד השני ישרף. כל התהליך לוקח כ- 20 דק’ עד חצי שעה. כמובן שהכי טוב לשרוף פלפלים על הגז, אני אישית מעדיפה בתנור.
כשהם די שרופים, להוציא מהתנור ומיד להכניס את הפלפלים לשקית ולסגור טוב כדי שהפלפלים יזיעו כמו שצריך, כדי שניתן יהיה לקלף בקלות את קליפת הפלפל. אני מכסה את כל התבנית עם שקית גדולה וממתינה כ-20 ד’ עד חצי שעה.

פלפלים
מוציאים כאמור מהשקית, מקלפים בזהירות את הקליפה ומוציאים את הגרעינים.

שלב 2 –

מניחים את טבעות החצילים הקלופים בתבנית עם נייר אפייה. מרססים בתרסיס שמן זית ומכניסים לתנור שחומם לחום 180 מעלות לכחצי שעה עד שהחצילים מעט משחימים. כמובן שניתן לטגן את החצילים אבל כידוע אני מעדיפה כמה שפחות טיגונים וכמה שפחות שמן.

חצילים

שלב 3 –

מכינים פסטו. שמים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון או בכלי מיוחד לטחינה. אני משתמשת במוט טחינה (בלנדר ידני) עד קבלת מחית חלקה.

בזיליקום

שלב 4 – ההרכבה

מניחים על השיש נייר כסף (שימו לב שהוא מספיק גדול ורחב) ועליו מניחים נייר אפייה (נייר הכסף חייב להיות גדול יותר מנייר האפייה).
מניחים את פרוסות חזה העוף צמודים אחד לשני כך שכמעט כל נייר האפייה מכוסה ביריעת חזה עוף.
מורחים מעל חזה העוף את הפסטו בשכבה אחת.
מעל מניחים את הפלפלים הקלויים והנקיים כך שייווצר שטיח של פלפלים.

תחילת עבודה
על הפלפלים מניחים את טבעות החצילים . עדיף שהחצילים יהיו ממש דקים אחרת יהיה קשה לגלגל הכל (שזה מה שקרה לי בפעם הראשונה J )

נעזרים בנייר האפייה ומתחילים לגלגל את חזות העוף מלמטה למעלה, לאט ובזהירות כך שתיווצר רולדה עטופה בנייר אפייה.

עם נייר הכסף עוטפים את הרולדה טוב טוב וסוגרים בצדדים כמו סוכריה.

נייר אלומיניום

שלב 5 – מים רותחים

מרתיחים מים  בסיר רחב ועמוק ומכניסים פנימה את “סוכריית” הרולדה. משאירים בתוך הסיר (לא מכבים את האש) כ- 10-12 דק’.
מכבים את האש ומוציאים את הרולדה בזהירות מהסיר. מניחים על מגש ונותנים לה מעט לנוח ולהתקרר.

שלב 5 – והאחרון

מסירים מהרולדה את נייר הכסף ונייר האפייה. היא אמורה להישאר כרולדה ולא להיפתח. אבל – אם זה לא מספיק חזק – אפשר לקשור אותה עוד בשלב 4 עם חוט (המתאים לבישול).
גילוי נאות – אני לא הייתי צריכה לקשור אבל בכל זאת קשרתי היות והחצילים שהכנסתי פנימה היו מעט עבים ופחדתי שהיא תפתח.

מניחים את הרולדה בתבנית אפיה המרופדת בנייר אפיה. מורחים מעל שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים מעט תבלין “טוסקנה” (ניתן לקנות אותו בכל רשתות השיווק). אם אין, אפשר לפזר פפריקה ומעט צ’ילי גרוס.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש, 180 מעלות ל-50 דק’ עד שהרולדה מעט משחימה.

רולדה 1

מוציאים מהתנור ונותנים לה מעט להתקרר ואז פורסים לפרוסות.

הצעת הגשה:

ניתן להכין רטטוי מפלפלים ולהניח את הרולדה על הרטטוי. זה צבעוני וטעים מאוד יחד.

חג שמח ובתאבון.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה