הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מיולי 2013

את המתכון לפשטידת הכרובית רקחתי כשביקרתי אצל הירקן השכונתי ודסקסתי עם חברה מהיישוב מה כבר אפשר להכין עם כרובית. “חוץ מכרובית בתנור” היא אמרה לי, “אי יאפשר להכין כלום”. אז מהכלום הזה יצאה פשטידה הורסת, בלי שום נקיפות מצפון.

28/03/2016

 פשטידת כרובית וקישואים

לפעמים, כשאנו מחליטים לשנות את אורח החיים שלנו, זה נראה מפחיד בהתחלה, כי אין כמו המוכר, הרגיל והידוע, אבל אז, קורה דבר נפלא. גם מתרגלים לאורח החיים החדש וגם מחפשים איך לשדרג אותו כדי שיגיע לפחות לרמה הרצויה מבחינתנו.

טוב, כל מה שכתבתי למעלה זו פסיכולוגיה בגרוש. רוצים לדעת את האמת? אז זהו, שזו האמת.

כאשר התחלתי לרוץ, אמר לי אחד מרופאי הספורט אליו הגעתי לצורך בדיקת התאמה למירוץ חצי המרתון, כי עלי לרדת במשקל! בהתחלה, נעלבתי נורא. מה זה נורא? יותר מזה.
“אתה רומז לי שאני שמנה?” אמרתי לו במבט מושפל , כועס, אדום ו…. עוד כל מיני מילים שיתארו את ההרגשה שלי באותו הרגע.
“ממש לא” הוא ענה עם חיוך, “אבל ירידה של בין 3-6 קילו יקלו עליך את הריצה ויפחיתו פציעות ספורט.”

אחרי שסיימתי להיעלב, לקחתי את עצמי ברצינות ואמרתי לעצמי בקול נוקשה (אחרת אין סיכוי שהייתי מקשיבה לעצמי) “שמעת מה הרופא אמר? יאללה, לעבודה”.

היום, חצי שנה אחרי אותו ביקור אצל הרופא, אני פחות 8 קילו אבל לא זה האישו. האישו הוא שהמטבח שלי לבש צורה אחרת. לא שבעבר בישלתי מזונות עתירי שומן. תמיד התקמצנתי על חמאה, שמן וגבינות שמנות למיניהם, אבל פחות הקפדתי.

היום אני נהנית לבשל למשפחה שלי ולחברים אוכל מזין, בריא והכי חשוב? כשאוכלים אותו, אין נקיפות מצפון. הנושא התחדד אחרי שגם הפסקתי לצרוך מוצרי חלב. לדעתי? רק הרוווחתי.

את המתכון לפשטידת הכרובית רקחתי כשביקרתי אצל הירקן השכונתי  ודסקסתי עם חברה מהיישוב מה כבר אפשר להכין עם כרובית. “חוץ מכרובית בתנור” היא אמרה לי, “אי יאפשר להכין כלום”.

אז מהכלום הזה יצאה פשטידה הורסת, בלי שום נקיפות מצפון. את הגבינות או שמנת שבד”כ מעטרות הפשטידות החלפתי בטחינה, ואת הקמח הלבן  החלפתי בקמח כוסמין. בריאות אמרנו לא?!

וזה הולך ככה:

כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים
2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות
בצל אחד קצוץ דק
מעט עלי טימין (מ-2 גבעולים, לא יותר)
3 בייצים
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס קמח כוסמין
רבע כוס טחינה גולמית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

את פרחי הכרובית והקישואים מכניסים לתוך מעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שזה ממש קצוץ דק. מעבירים לקערה, אליה מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת כל שאר המרכיבים.
מערבבים.

מכניסים את כל התערובת לתבנית חסינת אש אותה שימנו קלות (אני משמנת בתרסיס שמן זית) ומעבירים לתנור שחומם מראש, 170 מעלות, כ-50 דק’.

בתאבון.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה