הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מיולי 2013

מאפינס על טהרת הירקות וללא גבינות וחומרי גלם עתירי שומן. בריא, קל להכנה וטעים להפליא.

02/02/2016

 

מאפינס ירקות ללא גבינות

לפני כשנה החלטנו האיש שלי ואני שאנחנו מפסיקים לאכול מוצרי חלב. היו לכך נסיבות מקדימות אבל תמיד חזרנו וגרסנו שאנחנו לא מסוגלים לחיות ללא קופסת קוטג’ ו/או קופסת גבינה לבנה רכה, לפחות פעם ביום.
“אין סיכוי” אמרתי לאיש שלי, “אם לא אוכל גבינות סתם אשמין כי אין לי משהו אחר” פסקתי.
אז זהו, שיש המון “משהו אחר”.
מיום שהפסקתי לקנות מוצרי חלב הביתה (לשגעון החדש הצטרפו גם הילדים , לא מחמירים כמונו אבל מגירת הגבינות במקרר די ריקה), המתכונים לבשו צורה חדשה (למעט כשאני מבשלת לחברים ואז אני משתוללת במוצרי גבינה “לאורחים”), ובבית תפסה הטחינה מקום מרכזי וחשוב.
ההרגשה הרבה יותר קלילה, אין כבדות בבטן, ויש המון תחליפים לקופסת הקוטג’ המסורתית.
לומדים לחיות ללא מוצרי חלב ומסתבר שזה ממש קל, גם בבישול.

אני מושגעת על מאפינס. הם קטנים, לא מרגישים שאוכלים אותם, הם יפים ותמיד מצליחים.
כמי שהיום מאוד מקפידה על מרכיבי המזון שאני מכניסה לפה בגלל הריצה, אני תמיד מנסה להרכיב תבשילים בריאים וללא חומרי גלם “שמנים”.
ככה נולדו המאפינס האלו – שהם על טהרת הירקות, מעט קמח ובייצים. בחיי שלא צריך שום דבר מעבר.
והכייף בהם, שהם נימוחים בפה ומאוד זורמים עם “התזונה הבריאה” עליה אני מקפידה.

אז איך זה הולך? ממש קלי קלות.

מצרכים:

2 קישואים גדולים
3 גזרים
2 תפ”א בינוניים
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות
חתיכה קטנה של דלעת
1 בצל בינוני
3 שיני שום כתושות
2 כוסות קמח תופח
3 בייצים M
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
מעט טימין (מ-2 גבעולים)
מלח/פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מגרדים את כל הירקות (אני השתמשתי בפוד פרוססור, מהיר ונוח), סוחטים מהנוזלים ומניחים בקערה.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים טוב.
יוצקים את העיסה לתוך תבנית שקעים  (הכמות מספיקה ל-24 מאפינס).
מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-30 דקות.
מוציאים מהתנור ומקררים מעט לפני שמשחררים את המאפינס מהתבנית.
ואח”כ ? מהר מכינים שוב כי זה מתחסל כמו גרעינים.
בתיאבון.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה