הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מיולי 2013

כשאכלתי את הסינייה המדהימה של ענת מיד ידעתי שאני חייבת לקבל את המתכון ויהי מה. כשראיתי כמה שהוא פשוט הבנתי את כל הקסם.

30/12/2015

סינייה 1

אני אוהבת לפרגן.
במיוחד אני אוהבת לפרגן כשטעים לי. ממש טעים לי.
כשאכלתי את הסינייה של ענת שמעוני באירוע שהייתי בו ב- even’s בבית נחמיה במסגרת יום עיון בעבודה, ידעתי שאני חייבת לקבלת את המתכון – ויהיי מה.
פניתי לענת והיא מיד נענתה בשמחה.
שלא כמקובל, הפעם לא כותבת כמויות, אלא ממש נצמדת למתכון כפי שכתבה לי אותו ענת. במתכון מסוג זה, הכמויות לא באמת חשובות, כי מה שמדברות זה העיניים
והלב. שימו כמה שנראה לכם, בכל מקרה זה ייצא משגע. באחריות.
אז הנה המתכון, אצלי בטוח הוא יככב במטבח.

מצרכים:
בורגול בינוני מושרה
בצל (לפי אופן ההכנה תבינו לבד בכמה בצל להשתמש)
מלח
ראס אל חנות
בשר טחון (ענת המליצה על צלעות מעורב בכתף…. כמויות? שוב, כמה שבא לכם)
טחינה שמכינים בבית (ענת שמה בטחינה הרבה לימון ושום)
פרוסות עגבניה

אופן ההכנה:
לסחוט טוב טוב את הבורגול שהושרה במים.
לטגן בצל עד שהוא זהוב ממש ולערבב את הבורגול עם הבצל המטוגן.
לתבל במלח ותבלין ראס אל חנות.

במחבת, לטגן עוד בצל עד להזהבה, להוסיף את הבשר ולפורר אותו . לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
לתבל במלח ושוב תבלין ראש אל חנות.

להכין טחינה בנפרד. ענת ממליצה על הרבה לימון ושום בטחינה… ואחרי שטעמתי אני נוטה להסכים איתה.

הרכבת המנה:
בתבנית גדולה המתאימה לתנור, מסדרים את הבורגול.
מעליו את שכבת הבשר.
מעל לפזר פרוסות עגבניה.
לצפות את הכל בטחינה…. שממש יתפוס את הכל הצבע הלבן של הטחינה.
להכניס לתנור שחומם מראש בחום 170-180 מעלות עד שהטחינה משחימה לגוון זהבהב.

ומה נותר? פשוט להתענד ולספר לי איך יצא.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה