עדכונים:
פוסטים: 93
החל מיולי 2013
30/12/2015
אני אוהבת לפרגן.
במיוחד אני אוהבת לפרגן כשטעים לי. ממש טעים לי.
כשאכלתי את הסינייה של ענת שמעוני באירוע שהייתי בו ב- even’s בבית נחמיה במסגרת יום עיון בעבודה, ידעתי שאני חייבת לקבלת את המתכון – ויהיי מה.
פניתי לענת והיא מיד נענתה בשמחה.
שלא כמקובל, הפעם לא כותבת כמויות, אלא ממש נצמדת למתכון כפי שכתבה לי אותו ענת. במתכון מסוג זה, הכמויות לא באמת חשובות, כי מה שמדברות זה העיניים
והלב. שימו כמה שנראה לכם, בכל מקרה זה ייצא משגע. באחריות.
אז הנה המתכון, אצלי בטוח הוא יככב במטבח.
מצרכים:
בורגול בינוני מושרה
בצל (לפי אופן ההכנה תבינו לבד בכמה בצל להשתמש)
מלח
ראס אל חנות
בשר טחון (ענת המליצה על צלעות מעורב בכתף…. כמויות? שוב, כמה שבא לכם)
טחינה שמכינים בבית (ענת שמה בטחינה הרבה לימון ושום)
פרוסות עגבניה
אופן ההכנה:
לסחוט טוב טוב את הבורגול שהושרה במים.
לטגן בצל עד שהוא זהוב ממש ולערבב את הבורגול עם הבצל המטוגן.
לתבל במלח ותבלין ראס אל חנות.
במחבת, לטגן עוד בצל עד להזהבה, להוסיף את הבשר ולפורר אותו . לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
לתבל במלח ושוב תבלין ראש אל חנות.
להכין טחינה בנפרד. ענת ממליצה על הרבה לימון ושום בטחינה… ואחרי שטעמתי אני נוטה להסכים איתה.
הרכבת המנה:
בתבנית גדולה המתאימה לתנור, מסדרים את הבורגול.
מעליו את שכבת הבשר.
מעל לפזר פרוסות עגבניה.
לצפות את הכל בטחינה…. שממש יתפוס את הכל הצבע הלבן של הטחינה.
להכניס לתנור שחומם מראש בחום 170-180 מעלות עד שהטחינה משחימה לגוון זהבהב.
ומה נותר? פשוט להתענד ולספר לי איך יצא.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות