הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 94

החל מיולי 2013

מרק אפונה

“היום אכין  מרק” הצהרתי ברחבי הבית  למען ישמעו כל בני הבית ונעניתי על ידי קירות ריקים…. אה, שכחתי, אין כאן אף אחד.
“אבל אני אכין בכל זאת מרק ” דיווחתי לעצמי ומיד פתחתי את המקרר לראות מה היה לנו שם . אז זהו, שלא ממש הרבה.
מצאתי כרובית בינונית בגודלה אשר לא מספיקה למרק כרובית וזהו בערך. “לא, זה לא לעניין” סיננתי, אני חייבת למצוא משהו שיילך עם הכרובית. פתחתי את הפריזר ושם זה היה. שקית של אפונה קפואה שרק חיכתה שאתייחס אליה.
“ממממממ, כרובית ואפונה הולך ביחד? ” (כן, כן, אני שואלת את עצמי ועונה לעצמי). אף פעם עוד לא ניסיתי, אכן, זה הזמן.

אז בישלתי, והוספתי, וטעמתי, והוספתי, ותיבלתי, וטחנתי ויצא…. מרק בצבע ירוק מדהים ובטעם אלוהי. פשוט כ”כ להכנה וטעים להפליא. אז למה שלא אשתף אתכם במה שעשיתי?

מצרכים:
כרובית בינונית שטופה ומחולקת לפרחים
שקית אפונה קפואה של סנפרוסט (אפשר גם פחות משקית, תלוי כמה דומיננטי תרצו שהאפונה תיהיה)
מעט שמן זית
1 בצל
3 שיני שום כתושות
מעט צ’ילי גרוס
3 כפות קרם קוקוס
מלח ופלפל שחור
כ-ליטר וחצי מים

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות הבצל, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים כדקה.
לסיר מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את האפונה הקפואה.
מתבלים במעט צ’ילי ובמלח ופלפל.
מוסיפים את המים, ממתינים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כ- 50 דק’.
בסיום הבישול, טוחנים את המרק עד שהוא קרמי לגמריי..
מוסיפים 3 כפות קרם קוקוס, מתקנים תיבול ו… סיבופלה. המרק מוכן.
בתיאבון.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה