הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מיולי 2013

קציצות קישואים וגזר שקל להכין ויותר קל לטרוף אחת אחרי השנייה מבלי להבין איך הן מתחסלות כל כך מהר ו… סיפור אהבה בוליביאני

23/06/2014

10304795_10201969363785972_7759471621453532869_n[1]

יש לי רומן. לא, לא מה שאתם חושבים… נו, באמת, אני מאוהבת באותו מקור כבר כמעט 30 שנה…. רומן מסוג אחר. רומן ישן נושן.
רומן עם הפוד פרוססור הבוליביאני שלי.

הרומן בינינו החל לפני 25 שנים כשגרנו בלה פאז בוליביה. היינו זוג צעיר אחרי הנישואין, מה כבר הבנו מהחיים שלנו… פתאום מצאנו את עצמנו “שליחים של המדינה” בגובה 2700 מטר, כשמתחת לביתנו ים של צ’ולות (אינדיאניות) אשר עושות את צרכיהן באמצע הרחוב, ילדים בני 15 שיונקים משד אמותיהן, קושי בנשימה בגלל הגובה ומכוניות מימי טאראפפו. בבית ששכרנו הייתה לנו מכונת כביסה אנושית…כי המכשיר החשמלי הזה טרם הגיע לעיר הספונה לה בגיא בין ההרים.
כשביקשתי לערוך קניות לביתי החדש הבנתי שאפילו מכולת אין שם… שלא לדבר על סופרמרקט… או מינימום מינימרקט. כדי לערוך קניות – הלכנו לשוק. כדי לרכוש מוצר חשמלי – הלכנו לשוק. כדי לקנות חולצה…. לא, לא הלכתי לשום מקום… טסתי למדינה אחרת…(צ’ילה או ארגנטינה).

כשהתחלתי להתעסק עם המטבח הבנתי שאני צריכה כמה מוצרי מטבח בסיסיים כמו צלחות, סכו”ם, סירים מחבתות ו… פוד פרוססור. זה חשוב לא?! לכן שמנו פעמינו לאחד השווקים כדי לחפש את המכשיר (ובדרך גם קנינו טייפ קסטות דאבל…. איזו התרגשות). את הפוד פרוססור שלי של חברת מולינקס מצאתי באיזה חור בליבו של השוק, כאילו הונח על המדף וחיכה רק לי.

10483907_10201969426507540_281750835282994336_n[1]

מאז… עברה רבע מאה, מכשירים כגון אלו רק משתכללים, אפילו אצלי בבית יש שניים חדשים (שקיבלתי במתנה) אבל אני לא מוכנה להיפרד מהאהבה הראשונה שלי. כפי שאני נאמנה לאישי הפרטי כך אני נאמנה לפוד פרוססור שלי. הוא כבר ראה ימים טובים מאלו (המכשיר, לא הבעל) ולמרות צחצוח פה וצחצוח שם את עבודתו הוא עושה נפלא, אז למה להחליף אהבה נושנה?

הפעם גייסתי אותו לטובת קציצות הקישואים והגזר. כשפתחתי בבוקר את מגירת הירקות במקרר גיליתי שיש לי שפע של קישואים וגזרים… חשיבה מהירה וסקירת מוצרים ויש מתכון הורס. הוצאתי מהארון את האהוב הבוליביאני שלי… ויאללה, התחלנו בעבודה.

איך יצא? הבן שלי חיסל כמעט הכל…. ואז נזכר שיש עוד כמה תושבים בבית… מזל שטעמתי לפני כולם.

מרכיבים:

7-8 קישואים בשרניים

1 כף מלח

3 גזרים גדולים

1 בצל גדול

3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

3 שיני שום גדולות כתושות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 ביצים

חצי כוס פרורי לחם (לעיסה) + 1 כוס פרורי לחם לטבילה טרם הטיגון

מעט תיבול של כורכום וכמון

מל”פ לתיבול התערובת

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הקישואים ומגרדים (אני כאמור השתמשתי במגרדת של הפוד פרוססור וזה יצא מצוין אבל בהחלט אפשר לגרד ידנית את הירקות) ומניחים במסננת. מפזרים כף מלח, מערבבים ומשהים לפחות חצי שעה על מנת שיגירו את הנוזלים (מידי פעם כדאי קצת לסחוט אותם… יוצאים המון נוזלים).

10462860_10201969365426013_2280826242118119304_n[1]

בינתיים קולפים את הגזרים ומגרדים וכן מגרדים את הבצל (הכל עשיתי בפוד פרוססור). סוחטים מהמים ומעבירים לקערה אליה מצרפים את הקישואים הסחוטים ומוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים טוב טוב כדי שכל החומרים התאחדו. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה למיזוג כל הטעמים.

10308052_10201969364145981_103454740586058082_n[1]

לאחר כחצי שעה צרים מהתערובת קציצות, טובלים אותן בתוך פרורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד שהן שחומות.

10494759_10201969363425963_5303401315003237536_n[1]

המלצת ההגשה שלי –

כדאי להכין מטבל יוגורט ב- 2 דקות הכולל: 2 גביעי יוגורט טבעי (אפילו של 1.5 אחוז שומן), 2 כפות מיונז (לייט כמובן), שן שום כתושה, מעט מלח ועירית קצוצה. זה הולך נפלא עם הקציצות.

בתיאבון J

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה