הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מיולי 2013

הרי ידוע שבשר ובירה הולכים ביחד נכון?! אז למה לא לשלב אותם בבישול? קציצות בשר בקר מבושלות בתוך בירה, קל להכנה וטעים להפליא

10/06/2014

10441395_10201890985266558_8209828168838293981_n[1]

“את בטוחה? נראה לך שזה יהיה טעים? אבל איך זה הולך ביחד?” שאל אותי בן זוגי שיחייה כשהודעתי לו שהיום בערב אוכלים קציצות בבירה לבנה.

כשהתיישבנו לשולחן הוא הביט בסיר, הרים את המכסה והריח… הרים אלי את מבטו ואמר “מריח דווקא טוב”, הסתכלתי עליו ועניתי “דווקא טוב?! ברור שטוב!” ומיד  הגשתי לו ולשאר בני הבית את הקציצות על מצע של אורז לבן.

האם נשאר משהו מהסיר? האם הם אהבו את המתכון? משאירה לכם לבדוק בעצמכם, דבר אחד אני כן יכולה לומר, הסיר נשאר ריק ונקי ולאוויר נזרקה השאלה “מתי את מכינה את זה שוב?”

המרכיבים של המנה פשוטים, ההכנה יותר פשוטה והטעם המתקתק כובש את חלל הפה.

מוכנים לנסות? קדימה.

המרכיבים :

לקציצות :

800 גר’ בשר בקר איכותי טחון (בלי הרבה שומן)

1 ביצה

2-3 פרוסות לחם לבן ללא “הקשה” (אני מעדיפה חלה עם יש) ספוגות במים וסחוטות ממש טוב

3-4 שיני שום כתושות (תלוי בגודל שיני השום )

כף עלי טימין

מלח

פלפל שחור גרוס

לרוטב הבירה:

3 בצלים לבנים גדולים פרוסים לטבעות

2 כפות שמן זית

כף וחצי עלי טימין

2 עלי דפנה

בקבוק בירה לבנה 500 מ”ל (או 2 בקבוקי בירה 250 מ”ל) – לא משנה איזה סוג (גולדסטאר/קרלסברג/היינקן/טובורג או ללכת על המשובחות יותר)

2 כפות גדושות סוכר חום

2 כפות סילאן

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים טוב טוב את כל מרכיבי קציצות הבשר (אני אוהבת ללוש את הבשר עם הידיים ואז אני יודעת שכל המרכיבים אוחדו כמו שצריך) וצרים כדורים קטנים (בערך בקוטר של 3-4 ס”מ) ומניחים בצד.

10374857_10201890987346610_3455491379857277065_n[1]

במחבת רחבה ועמוקה מאדים את הבצל הפרוס בשמן זית כ- 10-15 דק’ עד שהבצל מתרכך ומוסיפים את הטימין, עלי הדפנה והסילאן ומערבבים.

10414437_10201890987066603_1631330340806921620_n[1]

מוסיפים את הבירה תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה.

10441227_10201890986866598_2565727752994007639_n[1]

מוסיפים אל תוך הרוטב את כדורי קציצות הבשר וטועמים… אם קצת מר אפשר להוסיף עוד כף סוכר חום…

10151900_10201890986506589_5095962142144951242_n[1]

מבשלים את הקציצות כחצי שעה תוך שמידי פעם הופכים אותן.

ההמלצה שלי היא להגיש את הקציצות על מצע של אורז לבן או פירה. מושלם.

בתיאבון.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה