הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 85

עוקבים: 57

החל מיולי 2013

עוגת האורז הפרסי תנצח כל ארוחת שישי או סתם כשמתחשק לנו לשדרג את האורז… שלב אחרי שלב בהכנת המקלובה המושלמת

09/06/2014

10365952_10201890985586566_5777568913523503845_n[1]

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה.

יש לי חברה טובה, מ’, שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה… נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה. כמובן שאחת כמוני לא תשב מהצד ותיתן למתכון כל כך מושלם לברוח מידיה, מיד הרמתי טלפון לאמא של מ’ וביקשתי את המתכון.

ואיפה הקומבינציה? טוב ששאלתם. המקלובה.

שילוב של אורז מדהים עם תפוחי אדמה בבישול איטי היוצרים עוגת אורז מושלמת – המקלובה.

האם זה קשה להכין? להפוך? ממש לא. צעד צעד להכנת מקלובה מושלמת.

המרכיבים :

3 כוסות אורז בסמטי

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים מגורדים גס

כוס צימוקים

3-4 תפ”א קלופים וחתוכים לטבעות

1/4 כוס שמן קנולה

1 כפית כורכום

מלח

1/2 כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

שלב ראשון – האורז

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כף מלח. כשהמים רותחים מכניסים אליהם את 3 כוסות האורז. מבשלים כ- 7-8 דקות עד שהאורז מבושל חצי בישול, מסננים מהמים ומוסיפים 1 כפית מלח.

10349081_10201890989146655_505083303275468614_n[1]

שלב שני – הטיגון

במחבת מזהיבים את הבצל הקצוץ ומוסיפים את הגזרים המגורדים וכוס צימוקים. מערבבים.

10395860_10201890988866648_6136736248477784392_n[1]

מוסיפים את האורז החצי מבושל ומערבבים טוב טוב לאיחוד כל המרכיבים.

1601591_10201890988666643_1703601170726065760_n[1]

שלב שלישי – האיחוד

בסיר טפלון (או לכל סיר אחר שאתם בטוחים שבו האורז לא יידבק לדפנות) מחממים את שמן הקנולה ומוסיפים כפית כורכום כדי שיצבע יפה את תחתית הסיר ומניחים בזהירות את טבעות תפוחי האדמה כך שיהיו מסודרות כמו פרח. לתת לזה להיטגן כ- 2-3 דק’ כדי שתפוחי האדמה יתפסו צבע כתמתם יפה.

10388080_10201890988466638_7533081369319555477_n[1]

להוסיף את כל האורז מהמחבת ולהדק טוב טוב וליצור עם הצד האחורי של כף העץ חורים עמוקים (כ-4 חורים) אשר לתוכם נשפוך כחצי כוס מים פושרים.

10374014_10201890988186631_3312324986073383095_n[1]

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 45 דק’.

שלב אחרון – העוגה

לאחר שכיבינו את האש ממתינים כ- 10 דק’ ואז לוקחים מגש עגול / קערה לא עמוקה עגולה / צלחת עגולה, מניחים על הסיר – ומהר הופכים את הסיר כך שהאורז ייצא בצורה מושלמת לצלחת העגולה.

10417722_10201890985426562_5115623602824055574_n[1]

פשוט נכון?!

ניתן לפזר מעל שקדים מאורכים שטוגנו מעט או צנוברים…. כיד הדמיון.

בתיאבון.

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוף במרינדה שתמיד מצליח

  בפעם הראשונה שהכנתי עוף בתנור לפני 25 שנים זה יצא..... איך נגיד בלשון עדינה? קטסטרופה! (והייתי עדינה). עם שנים למדתי לחבב אותו והוא אותי עד שנוצרו בינינו יחסי ידידות ממש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה