הבלוג של עינת רז

einatraz

עדכונים:

פוסטים: 93

החל מיולי 2013

כשאני רוצה להיזכר בטוסקנה, אני מכניסה לתוך סלט הפסטה את הריחות המשכרים שמזכירים לי אותה… שום, בזיליקום, עגבניות, בלסמי וכמובן פסטה פנה.

22/05/2014

10329249_10201789433247821_4566413990646209457_n[1]

את יום הולדתי ה- 40 שהיה לפני כך וכך שנים החלטתי לחגוג עם בן זוגי שיחייה וזוג חברים טובים בטוסקנה. הטיול היה בסגנון כוכב, קרי: שכרנו בית בסמוך לסאן ג’ימיניאנו ובכל יום נסענו לכפר/עיר אחרת במרחבי טוסקנה האדירים.
מטרת הטיול הייתה מוגדרת, מדויקת וברורה – יין (והרבה) ואוכל (משובח וטוב). עד היום, במרחק של…. כך וכך שנים אני עדיין מריחה את השום, העגבניות והבזיליקום שהיו חלק בלתי נפרד מהתפריט היומיומי שלנו.

אחרי הטיול יצאתי בהצהרה לכל העולם (ואשתו) שאני מכורה לאוכל איטלקי. פסטות, פיצות, ניוקי, ריזוטו ועוד מיני מאכלים איטלקיים נהפכו למטעמים שגורים במטבח הפרטי, ברם, אפס…. זה קצת משמין לא?! אז טוב שהעלתם את הסוגיה. מה עושים? מנסים להפוך כל מתכון למעט יותר בריא, אפילו אם מדובר במרכיב אחד, ואז המצפון שלי נרגע.

את סלט הפסטה הזה אכלתי בגרסה שונה אצל חברה וכמובן שמיד הכנסתי לתוכו את טוסקנה שלי ותאמינו לי, השד הקלורי לא נורא.

אז אלו מרכיבים:

1 חבילת פסטה פנה – בהחלט אפשר ואף רצוי פסטה פנה מחיטה מלאה

צנצנת עגבניות מיובשות – מסונן טוב טוב מהשמן

250-200 גר’ קוביות גבינת פטה 5%

3 שיני שום כתושות

2 כפות רוטב בלסמי משובח

1 כף סוכר חום

צרור עלי בזיליקום

1/3 כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

לבשל את הפסטה כך שתצא אל-דנטה.

במחבת רחבה ועמוקה לערבב יחד את שמן הזית, שום כתוש, עגבניות מיובשות מסוננות וכף סוכר. לערבב עד שהשמן מקבל צבע אדמדם יפה שכזה.

להוסיף אל תוך המחבת את הפסטה שסוננה מהמים ולערבב טוב טוב עד שכל החומרים מתמזגים יחד ולכבות את האש.

להעביר לקערה עמוקה ולתת לזה מעט להצטנן.

להוסיף – קוביות גבינת פטה, בזיליקום קצוץ ואת רוטב הבלסמי לערבב, להריח, לטעום ו…. להיזכר בטוסקנה.

בתיאבון

עוד מהבלוג של עינת רז

תצוגה מקדימה

המקלובה שתנצח כל ארוחה

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה. יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אילו היית חי היום

אילו היית חי היום, היית בן 24 (כמעט), גבוה, שיער זהוב ועיניי שקד, יפה תואר, קסם של בחור ואני הייתי מביטה עליך בהערצה, כמו שאני מביטה על אחיך ואחותך והייתי מסננת מבין שפתותיי...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפינס כרובית ללא רגשות אשם

"אני חייבת דיאטה!".... מי שלא אמרה לפחות פעם אחת בחיים את המשפט הזה – שתקום. אצלי הוא שגור בפה מידי שעה, מידי יום – כל הזמן. הבעיה היא כאשר אוהבים לבשל (והרבה) ולאכול בו זמנית...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה